Meghívó – Október 23. alkalmából tartandó rendezvénysorozat

Meghívó - Október 23. alkalmából tartandó rendezvénysorozat

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt október 23. alkalmából tartandó rendezvénysorozatára.

Megtisztelő jelenlétére feltétlenül számítunk.

7 hozzászólás “Meghívó – Október 23. alkalmából tartandó rendezvénysorozat” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    Az ügynök listák továbbra is titkosak. 1956 elszámoltatása eltusolva.
    Tetszettek volna forradalmat csinálni – 2006 ugyanúgy elhallgattatott.

  2. Grün Izidor szerint:

    Letiltatni!
    Magyarország már régen megszűnt volna egy elszámoltatás után!
    Már csak a közös gyűlölet és félelem tartja egyben.
    Az attól való félelem, hogy ki mit tud a másikról és alkalomadtán hogyan élhetne vissza vele!

  3. Jobban szerint:

    VÉRBE FOJTOTTÁK AZ ÜNNEPLÉST 1956 FÉLSZÁZADIK ÉVFORDULÓJÁN
    A 2006. OKTÓBER 23-I OSZLATÁSOKBAN CSAKNEM KÉTSZÁZAN SÉRÜLTEK MEG, TÖBBEN MARADANDÓAN
    Az őszödi beszéd árnyékában feszülten kezdődött tíz évvel ezelőtt a forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának megünneplése. Azt azonban reggel, a Kossuth tér kiürítésekor senki sem sejtette, hogy este lovasroham, kardlapozás, gumilövedékes sortűz és barikádharc következik. A jogszerűtlen tömegoszlatás sérültjei közül sokan máig várnak az igazságtételre.
    http://magyaridok.hu/belfold/verbe-fojtottak-az-unneplest-1956-felszazadik-evfordulojan-1115095/

  4. Jobban szerint:

    Téves a menekültpárhuzam: az 56-os veterán cáfolja az amerikai követet
    Heti Válasz / 2016.10.22., szombat 14:00 /

    Téves a menekültpárhuzam: az 56-os veterán cáfolja az amerikai követet
    Regéczy-Nagy László, a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnöke XX. századi világomlások tanúja és elszenvedője volt. Az 56-os ellenálló 92 évesen is jó egészségben nyilatkozik a csütörtöki Heti Válasznak, mely nemsokára interjúkötetet is megjelentet az életútjáról.

    HIRDETÉS
    „Mintha rossz súgókról árulkodna, hogy a nagykövet a magyarságnak azt tanácsolja, Amerika módjára oldja meg a – döntően muzulmán – tömegek befogadását. A menekülő ötvenhatosainkkal felállítani kísérelt párhuzam nem épp telitalálat. A mieink az első pillanattól beleillettek a vasfüggöny másik oldalán élő európai társadalmakba vagy az amerikai képletbe. Az Egyesült Államok is tudta, hogy ez az értékes emberanyag nem terhet jelent, hanem haszonnal kecsegtet” – nyilatkozza a Heti Válasznak Regéczy-Nagy László. Az egykori 56-os Coleen Bellnek, az Egyesült Államok budapesti nagykövetének válaszol ezzel, aki nemrég azt szorgalmazta: amint egykor Amerika a magyar menekülteket, úgy fogadja be Európa, és benne Magyarország a harmadik világ válságövezeteiből érkezőket.”
    http://valasz.hu/

  5. Jobban szerint:

    Nekünk van ’56-unk!
    Skrabski Fruzsina
    Összefogtunk és pár napra győztünk! Ez a mi ünnepünk és nincs rá példa máshol!
    Nekünk van ’56-unk! Az egyik legjobb dolog, ami a miénk!
    Ha eszembe jut, mosolygok, pedig rengetegen meghaltak és utána… De ’56 csodálatos, mi vagyunk benne, bárki, aki kiment tüntetni, elszavalt egy verset, gyógyított sebesülteket, sőt, még a Molotov-koktélokat is mi dobáltuk, egyszerű emberek. Nem katonák, hanem járó-kelők, akik egyszer csak üvegekkel vették fel a harcot a tankok ellen, a világ legnagyobb hadserege ellen.
    Felmásztunk a harckocsira és meggyőztük a vezetőt, hogy álljon át, lyukat vágtunk a zászlóba és úgy gyűjtöttünk pénzt a tér közepén, hogy senki nem vett el belőle, a kitört üvegű kirakatból se vitt el senki semmit.
    Összefogtunk és pár napra győztünk! Ez a mi ünnepünk és nincs rá példa máshol!
    Nem fogom elfelejteni a gyalázatot sem, ami utána történt. A hősök ezreinek tönkretételét, életek elvételét; nem csak akiket kivégeztek, hanem akiknek elvették a szabadságát, a munkáját. Ezek az emberek sokszor teljesen egyedül maradtak, elhagyta őket a család is, aztán alkoholizmusba menekültek. Tönkretették őket. Ezt nem felejtem a biszkubéláknak.
    De ma ünneplünk, magunkat ünnepeljük; és olyan büszke vagyok egyenként mindenkire, aki akkor élt és aki ma él, és dobog a szíve velem együtt a büszkeségtől.
    http://tortenelem.mandiner.hu/cikk/20161022_skrabski_fruzsina_nekunk_van_56_unk

Itt lehet hozzászólni !