Orbán Viktor: Az új egység széles és erős

Hirado.hu

Orbán Viktor: Az új egység széles és erős

Az október 2-ai kvótanépszavazáson létrejött új egység azért olyan széles, sokszínű, erős, mert az emberek érzik, hogy a magyar önállóság ismét veszélyben van – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, az általa benyújtott alaptörvény-módosítási javaslatot ismertetve.

Expozéjában a kormányfő úgy fogalmazott: az új egység felülírja a pártpolitikai határokat, nem jobb- vagy baloldali, hanem egyszerűen magyar. 

Szavai szerint azért szükséges az új egységet alkotmánymódosítással is kifejezni, mert a népszavazás a migránskérdésen túlnyúlva valójában az alkotmányos identitásunkról szólt.

A miniszterelnök szerint az új egység Magyarországért azt akarja, hogy megmaradjanak a nemzetek Európában.

Hozzátette: a népszavazáson ezt erősítették meg az emberek 98 százalékos egyetértésben.

Hangsúlyozta, ragaszkodnak hozzá, hogy minden nemzet dönthessen a saját sorsa felől, azt szeretnék, ha megőrizhetnék Európa sokszínűségét, ezzel szemben az “európai egyesült államok”, az új európai birodalom hívei fel akarják számolni a nemzeteket.

Az alaptörvény módosítása arról szól, hogy az “európai szabad nemzetek és országok szövetségében hiszünk és nem hiszünk egy Brüsszelből irányított birodalomban” – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben.

A kormányfő azt mondta, a magyar történelem kellő erővel bizonyítja, hogy egy nemzet a geopolitikai helyzet romlásával bármikor visszasüllyedhet egyszerű nemzetiséggé. Kossuth Lajost idézve kiemelte: “mi magyarok európai nemzet akarunk maradni és nem egy nemzetiség akarunk lenni Európában”.

Orbán Viktor arra kérte a pártokat, rövid időre tegyék félre pártpolitikai szempontjaikat. Október 2-án 3,3 millió baloldali, liberális, fideszes, kereszténydemokrata és jobbikos választópolgár állt ki Magyarországért, “javaslom kövessük a példájukat” – kérte a javaslat támogatását.

Forrás: Hirado.hu

Egy hozzászólás “Orbán Viktor: Az új egység széles és erős” bejegyzésre

  1. Lapszemlész szerint:

    De nagy a csend elvtársak! Nincs útmutatás a Népszabadságból!? 😀

Itt lehet hozzászólni !