Fidesz: A nemzetbiztonsági kabinet vizsgálja ki a SIM-kártyák ügyét!

Magyar Idők

Fidesz: A nemzetbiztonsági kabinet vizsgálja ki a SIM-kártyák ügyét!

A fideszes Németh Szilárd arra kérte a kormány nemzetbiztonsági kabinetjét, vizsgálja meg azt az információt, amely szerint terroristák is használhattak magyarországi SIM-kártyákat.

A Magyar Idők szerdai számában írt arról, hogy egy hajléktalan nevére mintegy kétszázezer feltöltős SIM-kártyát vásároltak magyarországi szervezett bűnözői körök a Magyar Telekomtól, a kártyák egy része pedig a párizsi és a brüsszeli terrorcselekményeket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz vándorolhatott.

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján megdöbbentőnek és nemzetbiztonságilag rendkívül kockázatosnak nevezte a hírt.

„Biztonsági rés” van a rendszeren, amit meg kell szüntetni – mondta a tömeges kártyavásárlásról a kormánypárti politikus, aki vizsgálatra, majd a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tájékoztatására kérte a nemzetbiztonsági kabinetet.

Hozzátette: magyar bűnelkövetői körök segítették hozzá a terroristákat a SIM-kártyákhoz. Kifogásolta egyúttal a Magyar Telekom reakcióját, miszerint „nincs azzal kapcsolatban jogszabályi korlátozás, hogy egy ügyfél hány SIM-kártyával rendelkezhet, így ezt a szolgáltatóknak nem is feladatuk vizsgálni”. Németh Szilárd erre annyit mondott: „gratulálok (…), nem tudom elfogadni a Magyar Telekom hozzáállását ehhez a kérdéshez”. Kérdésre megjegyezte: az ügynek fel kellett volna tűnnie, és „minimum egy bejelentést megért volna”, hiszen a szolgáltatóknál vannak az adatok.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint jól látható, hogy a migrációs hullámmal érkeztek a terroristák Magyarországra, akik aztán terrorcselekményeket követtek el Nyugat-Európában. „És gyakorlatilag ezek azt csinálnak itt, amit akarnak, annyit telefonálnak, amennyit akarnak, olyan információt kapnak, amilyet akarnak” – fogalmazott, hozzátéve, hogy Európában ma 4-5 ezer terrorista is lehet.

Hihetetlen veszélyes ügyről van szó – mondta -, legalább olyan veszélyes, mint a bevándorlók, és velük együtt a terroristák, felső korlát nélküli szétosztására vonatkozó brüsszeli terv.

A terroristáknak is jutott a SIM-kártyákból

Egyetlen hajléktalan személy nevére hozzávetőlegesen kétszázezer feltöltős telefonkártyát vásároltak magyarországi szervezett bűnözői körök a Magyar Telekomtól – értesült a Magyar Idők. Úgy tudjuk, a kártyák egy része a párizsi és a brüsszeli terrorcselekményeket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz vándorolt. Úgy tudjuk, a kártyák egy része a párizsi és a brüsszeli terrorcselekményeket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz vándorolt, vásárlások nem egy időpontban történtek, a folyamat hónapokon keresztül zajlott. Az ISIS gyakorlata szerint ilyenkor kártyákat csak egyszer használják, így sokkal nehezebb a nyomon követésük. Az ilyen kommunikáció követését szinte lehetetlenné teszi a kártyák folyamatos cseréje.A szervezett bűnözői körök lényegében egy biztonsági rést használnak ki.

Forrás: Magyar Idők

7 hozzászólás “Fidesz: A nemzetbiztonsági kabinet vizsgálja ki a SIM-kártyák ügyét!” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    A Nemzetbiztonsági kabinet vizsgálja ki, hogy egy ekkora hombárfejbe hogy szorult ennyi ész és valaki lehet-e ennyivel fityesz alelnök!
    Bár biztató, hogy a medúzák 650 millió éve gerinc és agy nélkül élnek! 😛 😀

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    “egy hajléktalan nevére mintegy kétszázezer feltöltős SIM-kártyát vásároltak magyarországi szervezett bűnözői körök a Magyar Telekomtól”
    .
    Ezt így nettóban ugye épeszű ember nem gondolta komolyan?
    🙂

  3. Nagyapó szerint:

    Hogy az eetásak is ércsék!
    “Információink szerint a hajléktalan férfi csak egy kártyát vett meg személyesen, akkor is csupán megbízást teljesített egy külföldi személy számára. A többi kártyát kisebb tételekben már a hajléktalan személy adataival visszaélve vették meg. A vásárlások nem egy időpontban történtek, a folyamat hónapokon keresztül zajlott.
    Arra a kérdésre, hogy miért kellett ilyen mennyiségű telefonkártya az alvilágnak és a terroristáknak, forrásunk azt válaszolta, hogy egy kártyát általában csak egyszer használnak, majd kidobják. Az ISIS központjából koordinált cselekmények végrehajtásához például sokszor elég egy SMS elküldése vagy egyetlen hívás indítása egy megadott mobiltelefonszámra.”
    Természetesen ezt is Fidesz találta ki, mint a tavalyi migránsvándorlást!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    Öreg!
    Amennyiben ez így bruttóban igaz, akkor valaki(k) a titkosszolgálatoknál igencsak “szarul” csináltak valamit!
    Mindemellett közlöm, hogy egy személy, havonta csak egy SIM kártyát vehet! (riasztók, stb…)

  5. Nxjdjsjx szerint:

    fghfjhgkjhk de okos vagy…. és mivan ha a tescoba a kasszánál kirakott 500 fts beaktivalós vodafoneos kártyából megveszem az összeset? Es kifele menet adok egy csövesnek 10 000 ftt h hagy aktiváljuk már be őket a nevére?

  6. olvasó szerint:

    egy ilyen pénztárnál kapható kártyát lehet használni/telefonálni xyz napon belül, aztán kell csak aktíválni, hogy tovább tudod használni.
    Tehát ha csak egy hívás miatt, vagy 1-2 napra kell a kártya, akkor bedugod a telóba, pin kódot beírod, és máris telefonálhatsz…

  7. fghfjhgkjhk szerint:

    Nx…!
    Menjen be és kérdezze meg, hogy adnak-e többet.
    A Vodafone-t nem ismerem, de itt sincs szó róla, ha el sem olvasta, “okoska”!
    A Telekomnál meg havi 1 db-ot lehet regisztráltatni, anélkül meg nem is megy. Riasztókhoz szoktuk venni.

Itt lehet hozzászólni !