Reformáció hónapja – térzene a Kálvin téren

Egressybeni.hu, inforadio

Klikk a képre az Egressy galériájához

“Beszéljétek el dicsőségét a nemzeteknek.” – ez a mottója a Reformáció hónapja idei rendezvényeinek. A program a központi megnyitó ünnepséggel október 1-jén, szombat este Budapesten, a Kálvin téri református templomban kezdődik – mondta az InfoRádiónak Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

„Október 1-jén délután indítottuk a programot, a Kálvin téri református templom előtt már délután fél 6-tól az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola fúvószenekara toborzó térzenét adott, hogy becsalogassuk az utca népét is a nyitó alkalomra” – mondta Gáncs Péter.

A Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke hozzátette, az egyházzenei koncerten az egész hónap igei mottója fog megszólalni egy zsoltárvers formájában.

»Beszéljétek el Isten dicsőségét a nemzeteknek« Ez egy nagyon izgalmas és aktuális mottó, amikor már az ötszázadik évforduló felé közeledünk és egész Európa furcsa missziói tereppé válik, hogy rengeteg fajta nép, nemzet közeledik felénk. Az a keresztény küldetés, hogy igazságot tegyünk Isten szeretetéről, dicsőségéről” – hangsúlyozta Gáncs Péter.

A Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspök jelezte a hónap folyamán sok helyen, sokféle program lesz, például Budaörsön lesz egy missziói nap, aztán külön program nőknek, az Urániában egy reformációi gála mindenféle kulturális programmal.

Gáncs Péter kiemelte: „ ott Trócsányi László igazságügy-miniszter is előadást fog tartani a reformáció, a rend és az igazság témáról. Sokféle réteg találhat majd programot. A gyülekezetek is készülnek.”

A Reformáció hónapjának záró eseménye október 31-én a Reformációi parkban, a Fasori Evangélikus templom előtt lesz egy ökumenikus rendezvény – mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke

„Minden nagyobb gyülekezetünkben tartunk ünnepi istentiszteletet és a legkisebb faluban, ahol evangélikusok, reformátusok, protestánsok élnek, is ünnep lesz október 31-e, függetlenül attól, hogy munkaszünet vagy sem” – fűzte hozzá Gáncs Péter.

Itt lehet hozzászólni !