Az a gyanús, ami nem gyanús?

Vélemény – Ábel Attila

Az a gyanus

Azt olvasom a Népszabadságban, hogy a körúti robbantás után megkérdezték a rendőrök a tanútól, hallott-e „Allah akbar!” kiáltást. Hetente legalább egy terrortámadás, késelés, van, ahol ezt kiáltják. A “hülye zsaruk” meg megkérdezték, amit mindenki először kérdezne meg.

Nem hallott. Legyünk őszinték: ha hallott volna ilyet a tanú, az nagyon gyanús lenne. De nem a muszlim szélsőségesekre, akik ezt kiáltják szerte Európában. A kormányra nézve lenne az, természetesen. De így, hogy nem hallott a tanú „Allah akbar!” kiáltást, sokkal gyanúsabb a dolog. A kormányra nézve, persze.

De menjünk tovább. Egy hajléktalan sem volt a robbantáskor a „helyén”. Az Együtt egyik fotósa volt ez a tanú – ez ugye nem gyanús – és ő mondta. A hajléktalanok pedig köztudottan pisilni sem szoktak. Olyanok, mint a köztéri szobrok, a kormány pedig vigyáz rájuk, nehogy bajuk essék. Így aztán egyre-egyre gyanúsabb a történet. Hiszen biztos valaki kimentette onnan az utcai kelléket: a hajléktalan érték, a rendőr nem az.

De menjünk tovább. A robbantás után az Együtt fotósa szerint, aki Bajnai bohóctámadásakor is pont a helyszínen volt, civil ruhás rendőrök is a sérültekhez futottak. Ilyenkor pedig, amikor hetente van terrortámadás Európa nagyvárosaiban, mit kerestek a civil ruhás rendőrök az utcán? Miért nem színházba vagy moziba mentek művelődni? Nagyon gyanús, nagyon-nagyon gyanús, most már tényleg nagyon gyanús.

A budapesti robbantást talán a helyén kellene kezelni, és a rendőröknek kellene szorítani, hogy felgyógyuljanak. Szerintem szégyelljék magukat, akik nem ezt teszik.

Forrás: Facebook

8 hozzászólás “Az a gyanús, ami nem gyanús?” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “A dzsihadista háttérmotiváció nem valószínűsíthető – közölte a Teréz körúti robbantás kapcsán a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke a bizottság ma reggeli zárt ülését követően.”

    Az pedig túlságosan gyanús lett volna. ha azt kiáltja. hogy “Szavazz NEM-el!”?! 😀

  2. kiráyerdei szerint:

    Mosszad

  3. Letiltatni szerint:

    Arról miért nincs szó, hogy naponta történnek erőszakos cselekmények, melyeket ciányok követnek el, határon belül?
    Ölnek, rabolnak, településeket terrorizálnak.

    Nem kisebb gondot jelentenek, mint Nyugat-Európában a migránskulti.

  4. Csaba Királyfi szerint:

    Nekem ez az egész cikk, gyanús, főleg az hogy most mi van?! Európa mi vagyunk, ezt is értem hogy EU-t kell hangoztatni, legalább is belevenni a cikkbe. Gyanakodni nem lehet? Csak mert a sajtóközlemény a hivatalos szervektől több mint egy teljes napot váratott magára (az is olyan amilyen válasszal)! Nevetséges ez az ellen-ellentámadós cikk! Mi a kérdés? Hogy lehetséges -e ami valószínü, vagy nem ez pont a lényege az egész propagandának, hogy az embereket kétségbe tartsuk, hogy később könnyen meglehessen vezetni a népet? Forradalom, vagy ellenforradalom? Ki a hunyó? Vannak akiknek a politika jó játék… A félelemből nem kell előnyt kovácsolnia egyik pártnak sem! Ez a cikk is csak olyan feltételezés ami saját malmára hajtja a vizet!
    És akkor…

    “A budapesti robbantást talán a helyén kellene kezelni, és a rendőröknek kellene szorítani, hogy felgyógyuljanak. Szerintem szégyelljék magukat, akik nem ezt teszik.”

    és jelen cikk akkor mi és mivel foglalkozik? Mert nem a rendőrök állapotával…Amúgy meg mi bajuk van a hajléktalanokkal?! Milyen Emberek maguk? Nem azok… Itt tartunk Magyarország…

  5. Tóth kati szerint:

    Gyurcsány 5 percen belül adjon választ,hogy anno ki lőtt a Teve utcai rendőrpalotára,két percen belül válaszoljon arra,hogy miért ült be a cigánygyilkosok tárgyalására,és egy percen belül mondja meg,hogy hol van a diplomamunkája!Ha ezt nem teszi meg,meg kell kefélnie a Vadait!

  6. Csaba Királyfi szerint:

    Tóth kati

    Nem kell elbagatelizálni a kérdést mikora kétely eluralkodik az embereken és sokan megvezetve élnek és sokan összeesküvés elméletekben érzik az igazukat! A kérdés itt a miért?!!! Pánikkeltés mindig is a hatalom fegyvere volt és most sincs másként!
    Senki nem mondja hogy egy percen belül elő kellett volna keríteni a merénylőt!
    A hivatalos szerveknek, mielőbb kötelességük tájékoztatni a lakosságot és nem ráülni, hogy kitalálják , hogy hogyan lesz ez hasznukra! Kötelességük továbbá az is hogy a pánikhangulatot elcsendesítsék és nem fordítva! Tömeghisztéria, köztudott és általános jelenség! Hatásai kiszámíthatatlan eredményeket szülhet, nem kell fegyvernek használni!
    Közhangulatot jelentősen befolyásolja ha egy hivatalos szerv ad ki közleményt, mégha az nemleges is és azonnali eredményt nem sejtet. Ellenben a lapítás gyanús és újabb elméletek szövésére ad okot. Csak annyit ezzel hogy többet leheteett megtudni a járókelőktől mint a hivatalos szervektől, persze ezek után már ők is nyilatkoztak és remélhetőleg elég lesz ahoz hogy az emberek ne muszlimokat (vagy bárkit akiről azt hiszik, lehet téged, vagy akár engem) kergessenek az utcán felfegyverkezve, gyülöletből! Tőlem már kérdezték migráns vagyok -e… sosem hagytam el az országot, szüleim végigélték a világháborút itthon, dédnagyapám magyar nemes volt , nem beszélek tájszólással csak ízes szép anyanyelven… mégis… ez a gyülöletkeltés hatása!

  7. jocosaurus szerint:

    Tóth kati: Jó vicc, mikor valaki Gyurcsány diplomamunkáját, diplomáját vonja kétségbe. Nyilván vidéki suttyóként azért került be anno az ország talán legjobb gimnáziumába (ahol a tanulmányi eredményével semmi baj nem volt), mert nincs elég sütnivalója egy diploma letételéhez, ami nála sokkal szerényebb képességekkel rendelkező embereknek is sikerül. Amúgy sem azzal kellene foglalkozni, mi volt 10 éve. Azzal tessék foglalkozni, mi van most. 2010 óta orbánizmus van az országban, kilopják a szemed is. De nehogy ezzel foglalkozz, foglalkozz Gyurcsánnyal, mit csinált 10 meg 20-30 éve.

  8. jocosaurus szerint:

    A heti terrortámadások Európában is épp elég gyanúsak. Mindig jogosan merül fel a gyanú, hogy az valójában az elkövető, aki a legnagyobb haszonélvezője az egésznek.

Itt lehet hozzászólni !