Orbán Viktor: A népszavazás után komoly küzdelem lesz Brüsszelben

Hirado.hu

Orbán Viktor: A népszavazás után komoly küzdelem lesz Brüsszelben

Az Európai Bizottság két döntését kell megváltoztatni Orbán Viktor szerint: a menekülteket szétosztó mechanizmusról szólót, valamint a családegyesítés megkönnyítéséről hozott döntést. A miniszterelnök erről a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű rendezvényt megelőzően, a találkozónak helyet adó Dobozy kúria előtt beszélt újságíróknak.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az október 2-i, a kényszerbetelepítésről szóló népszavazás után komoly küzdelmet kell folytatni Brüsszelben az európai bevándorlási szabályok megváltoztatásáért. 

Orbán Viktor azt mondta, hogy az Európai Bizottság két döntését kell megváltoztatni: a menekülteket szétosztó mechanizmusról szólót, amely szerint a migránsok számának nincs felső határa, valamint a családegyesítés megkönnyítéséről hozott döntést, amely alapján megsokszorozódhat a bevándorlók száma.

A változást támogatók most kisebbségben vannak, “október 2-a után élet-halál harcot kell folytatnunk azért, hogy meg tudjuk változtatni ezeket a döntéseket. Azt sem tudom mondani, hogy ez biztosan sikerülni fog” – jegyezte meg a miniszterelnök.

Orbán Viktor leszögezte: a népszavazás nem pártügy, hanem Magyarország jövőjéről szól. Hozzátette, aki nem megy el szavazni, átadja a döntés jogát másoknak, és elfogadja azt az álláspontot, ami kialakul.

A kötcsei találkozóról elmondta: Európa általános állapotáról fog beszélni, szól azokról a bajokról, amelyek elvezették Magyarországot a kvótareferendumhoz, amely egy “általános civilizációs elgyengülés” következménye.

“Az Európai Unió mellett fogok érvelni, amellett, hogy Magyarország az európai közösséghez, és így az Európai Unióhoz tartozik, és jó hogy ez így van” – mondta. Az uniót azonban meg kell változtatni ahhoz, hogy az emberek jól érezzék magukat benne – tette hozzá.

Közlése szerint a kötcsei találkozón Magyarország kiemelkedő gondolkodói, orvosok, mérnökök, tudósok vannak jelen. Arra fogom őket kérni, hogy “szelíden, higgadtan mindent magyarázzunk el az embereknek, vállaljuk a vitákat” – jelezte Orbán Viktor.

Kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy a közelgő pozsonyi nem hivatalos EU-csúcstalálkozón Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépésének hatásai mellett szó lesz az ukrán-orosz konfliktusról, a déli európai folyosóról, amelyen át a muszlim bevándorlók áramlanak Európába, és Olaszországról, amelyen keresztül a Földközi-tenger felől “áll invázió alatt az európai közösség”.

Forrás: Hirado.hu

21 hozzászólás “Orbán Viktor: A népszavazás után komoly küzdelem lesz Brüsszelben” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Ódzik a bocskor Vezírem?!
    Tehát akkor mégsem kötelező Brüsszelre nézve a népszavazásod eredménye mint ahogy a birkáid között hirdeted?!
    Egyébként mire lenne a küzdelem?! 😛 😀

  2. Jobban szerint:

    Grün, mindenkinek hirdeti, hogy egyeseknél süket fülekre talál az intő szó, arról nem Ő tehet…
    “gyöngyeiteket se szórjátok a sertések elé”, nem kell úgy tenni, mintha nem tudná, hogy milyen helyzettel kell szembenéznünk.

  3. realitás szerint:

    Miért nem adod már fel? Nem veszed észre, hogy feleslegesen erőlködsz, szinte egy magadban?
    Látod, a “zseni pajtásaid” is visszavonultak, ha lassan is, de nyugovóra tértek, mint az őrült vezéretek! Hiszen már nyerni sem akarnak, csupán benneteket hülyítenek! Vagy azt még sem kellett?

  4. Jobban szerint:

    Kommentelek, a véleményemet osztom meg, ha jól érzékelem még nincs balliberális véleményterror.

  5. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Normális embereknek hiába hirdeti!
    Azok már a csatlakozáskor megszavazták, hogy bizonyos előnyök fejében vállalnak bizonyos hátrányokat is!
    Itt nincs mazsolázás, hogy csak a pénz jöhet! 😀 😛

  6. Jobban szerint:

    Grün, azért reméljük nem diktatórikus szervezethez csatlakoztunk és bízzunk abban, hogy teljesen nem szűnt meg az önállóságunk és fontos, önmagunkat érintő dolgokban “liberálisan” magunk is dönthetünk. Egyre többen ismerik fel Európában ezt. Sajnos mindig akadnak olyanok akik idegen érdekeket képviselnek, a saját jól felfogott nemzeti érdekek ellen tevékenykednek.

  7. Nagyapó szerint:

    Baloldali hasznos idióták (6.Lenin)! Az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Írországban sincs jogi következménye a népszavazásnak. Mégis történtek dolgok.
    Azért szeretném tudni mennyit áldoznának fel idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez, realitás és a “baloldal” bérükből, nyugdíjukból a migránsok eltartására? Mit szólnának lakásaik, házaik elrekvirálásához, hogy idegenek telepedjenek be (Fr.-, Németország)? Mi lenne az oktatással, egészségüggyel? Ez már nem az a dolog, amihez az eetásak hozzászoktak, hogy más kezével szedik a csalánt!! Itt mindenki szívni fog!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Az egymáshoz való viszonyunkat bizonyos kétoldalú szerződés szabályozza, amit két független fél kötött (annak előnyeivel és hátrányaival) köttetett és betartása mindkét fél részére kötelező!
    A Vezír még arra sem hivatkozhat, hogy a parlamenti megszavazásán nem vett részt!
    Fel lehet mondani (akár egyoldalúan, mint a britek) de akkor ennek a gyönyörű országnak annyi!
    Menekülhet ki merre lát! .D .P

  9. Jobban szerint:

    Nagyapó, tökéletesen igaza van!
    Az embereknek azért az európai “összefogás” ellenére is megmaradt a józan belátóképességük, az európai vezetés ámokfutásának ellenére.
    Valóban lesújtó helyzet állna elő, ha a migránsok tömegét kellene ellátni. A szociális ellátás így is sok hátrányos helyzetű egyénről és családról kell, hogy gondoskodjon. Nem tapasztaljuk, hogy akik buzgók a verbális befogadásban felajánlanák a javaikat, ingatlanjaikat, ingóságaikat az idegenek ellátásában. Vajon miért nem?

  10. Jobban szerint:

    Grün!
    Gondolom, nem kötelező a migránsokat a világ minden tájáról Európába hívni…aki szétlövette a menekültek országait, aki gyarmatosítóként kifosztotta, aki az országába hívta őket, az gondoskodjon róluk.
    Ha mi mennénk az ő országaikba, örülhetnénk, ha nem végeznének ki bennünket, nem, hogy válogassunk, hogy elfogadjuk-e az öt szobás lakást, nem merészkednénk kővel dobálni a rendvédelmi embereiket, nem gondolnánk, hogy erőszakoskodhatunk az ottani polgárokkal.
    Van elég ellátandó, rászoruló hazai állampolgár, akiről gondoskodnunk kell.

  11. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    “Van elég ellátandó, rászoruló hazai állampolgár, akiről gondoskodnunk kell.”
    Van bizony!
    Jelentős könnyítés azonban a rászorulók ellátásában az az egymillió Európába és a világ más tájaira menekült és befogadott magyar vagy határon túli a szavazatuk miatt csak névleg befogadott, akiknek eszük ágában sincs át és betelepülni az otthoninál rosszabb körülmények közé! 😛

  12. Jobban szerint:

    Grün,“Van elég ellátandó, rászoruló hazai állampolgár, akiről gondoskodnunk kell.” ha ez ilyen egyértelmű, miért kell idegen, gazdasági betelepülőkért “teperni”?
    Miért kellene mindenkinek Magyarországon élni? Van aki ide települ át, van aki máshol éli világát.
    Biztos vannak még országok ahol “kolbászból van a kerítés”, egyesek számára biztos vonzóbb mint ez a rögös, nem könnyű sorsú haza. Viszont van aki a világ minden kincséért sem költözne máshová.
    Apropó, ha a sorai és az ironikus szmájli célzás lett volna a gazdasági helyzetre, nem felejtünk, a szakadék szélére a balliberális kormányok taszították az országot, az IMF halálosan ölelő karjaiba, ahonnan az Orbán kormány szabadította ki jobb sorsra méltó hazánkat.

  13. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Orbán pedig a szakadék széléről visszarántotta újra?!
    Még a 3000 milliárd MANYUP is kevés volt kimászni újra!

    Most aztán szárnyal a gazdaság! 😛
    .
    Majd elmagyarázzák, hogy a csökkenés nem más mint negatív növekedés és örüljünk neki! 😛 😀
    .
    http://index.hu/gazdasag/2016/09/11/itt_a_4_-os_visszaeses_amire_buszke_a_kormany/
    http://mno.hu/hetvegimagazin/megszalltak-alsonemedit-a-dologtalan-idegenek-1360921

  14. Jobban szerint:

    Grün, hogy hozhatták a balliberális kormányok olyan csődközeli helyzetbe az országot? Ott tartottunk…

  15. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Elteccettél feledkezni egy pénzügyi világválságról?! 😀

  16. Jobban szerint:

    Ja, ha nálunk balliberális vezetés van, akkor már pénzügyi világválság következik be?

  17. Jobban szerint:

    Ha világválság nem is, de országos szinten mindenképpen kötelező kísérő jelensége a pénzügyi válság a kormányzásuknak….

  18. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Javaslom áttanulmányozásra, hogy ne beszélj baromságokat, ha már a memóriád annyi mint egy birkáé! 😀
    .
    https://hu.wikipedia.org/wiki/A_2008-ban_kirobbant_gazdas%C3%A1gi_vil%C3%A1gv%C3%A1ls%C3%A1g

  19. Jobban szerint:

    „Bizony, ő is csak ember. Ő is csak sérült gyermek…Kicsivé kellett téged tennie, meg kellett aláznia, hogy hihessen a saját nagyságában, mert nem talált más kiutat. Akinek kisebbségi érzése van, annak a másikat még annál is kisebbé kell tennie, mint amekkorának önmagát érzi.” Anselm Grün…

  20. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Ilyen ökörségekkel velem nem mész semmire!
    Ilyenek nálam is garmadával állnak a közhelyeknél! 😀
    .
    Ha nem tudsz nyilatkozni a balliberálisok, Gyurcsány és Bajnai szerepéről a csődbevitelben, akkor kár nyögdécselned mert beszarsz az erőlködéstől, én meg a röhögéstől! 😛 😀

  21. Jobban szerint:

    Grün, sajnos ez tény, “Akinek kisebbségi érzése van, annak a másikat még annál is kisebbé kell tennie, mint amekkorának önmagát érzi” jó lenne önmagára is vonatkoztatnia, természetesen nem mindenki képes a fennálló tudással élni, a maga javára fordítani. Lelke rajta.
    Nem fogok “nyilatkozni” a Gyurcsány és Bajnai szerepéről az ország tönkretételében, mert azt már mások megtették előttem.
    A Fidesz kétharmada is markánsan bizonyítja, hogy megálljt parancsoltak az említett balliberális kormányok ámokfutásának.
    A primitív, degradáló, durva, dehonesztáló, övön aluli, méltatlan hozzászólásai Önt minősítik, kicsit sem lehet rájuk büszke. Lelke rajta. Ezzel a stílussal egy millimikronnyit sem közelít az igazsághoz.

Itt lehet hozzászólni !