A bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár

Fidesz.hu

A bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár

Az utóbbi hónapok, évek tapasztalata azt mutatja, “a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár; a bevándorlás tömeges megjelenése óta több mint háromszáz ember vesztette életét terrortámadások következtében Európában”, ezeket az akciókat pedig vagy bevándorlók vagy ilyen hátterű emberek követték el – hangsúlyozta Kontrát Károly.

Egyhangúlag támogatta keddi ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, hogy Takács Tibort nevezzék ki a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) főigazgatójává – közölte a tanácskozás szünetében tartott sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Hangsúlyozta: a június elején elfogadott terrorellenes törvénycsomag egyik legfontosabb eleme a TIBEK létrehozása volt. Hozzátette, hogy az utóbbi hónapok, évek tapasztalata azt mutatja, “a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár; a bevándorlás tömeges megjelenése óta több mint háromszáz ember vesztette életét terrortámadások következtében Európában”, ezeket az akciókat pedig vagy bevándorlók vagy ilyen hátterű emberek követték el.

Kimondhatjuk, hogy Európában a legnagyobb veszélyt a terrorveszély jelenti – fogalmazott az államtitkár, aki szerint “több száz, egyes becslések szerint több ezer terrorista is bejöhetett a migránsok segítségével Európába”, és megerősített információk szerint az Iszlám Állam szervezi e népmozgás jelentős részét.

Kiemelte: a terrorizmus elleni fellépéshez szükség van arra, hogy az Európai Unió megváltoztassa elhibázott bevándorlási politikáját és hogy a külső határokat megvédje; “Magyarország ebben élen jár, Magyarország megelőzte az európai gyakorlatot” a hármas – fizikai, jogi és az élőerős – védelmet.

Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó a sajtótájékoztatón jelezte: tájékoztatás hangzott el az ülésen a tömeges illegális migráció helyzetéről, “azt tudjuk mondani, hogy egy folyamatos nyomás alatt tartják a magyar államhatárt”, elsősorban Szerbia irányából.

Közlése szerint 17 766 embert fogtak el eddig az idén a schengeni külső határon, közülük 17 553-at a szerbiain; július 5. óta 8276 illegális átlépési kísérlet történt, ebből 4882-t a kerítésnél sikerült megakadályozni, 3394 embert pedig kísértek vissza a kerítés túloldalára. Augusztusban napi átlagban 133-an tettek kísérletet tiltott határátlépésre, ami “bizonyos stagnálást” jelent, permanens nyomás mellett.

A főtanácsadó jelezte: 5275 büntetőeljárás indult ilyen ügyekben, 207 embercsempészt állítottak bíróság elé. Idén eddig 25 ezer 693 menekültkérelmet nyújtottak be Magyarországon, ebből 336-an kaptak valamilyen státuszt, közülük 118-an menekültit, 212-en oltalmazottit, hatan befogadottit; a tranzitzónákban 1668-an nyújtottak be menekültkérelmet – sorolta.

Bakondi György közölte: a legtöbb kérelmező afgán, őket a szíriaiak, a pakisztániak, az irakiak, az irániak, marokkóiak és az algériaiak követik. Közben jelentősen csökkent a menekültszállások kihasználtsága – tette hozzá.

Jelezte azt is: a kormánynál kezdeményezték a menekültügyi válsághelyzet meghosszabbítását, mivel elhúzódó migrációs helyzetre kell számítani, emellett “dolgozik a Belügyminisztérium azon a javaslaton, hogyan lehet megerősíteni a kerítést az elkövetkező hónapokban”.

Szavai szerint a kormánynak fel kell készülnie “olyan helyzetre is, amikor nem százak vagy ezrek jelennek meg a határunkon, hanem tízezrek vagy százezrek, ezért tehát olyan határlétesítményt kell létrehozni, amely a jelenleginél nagyobb tömeg feltartóztatására is képes”.

Forrás: Fidesz.hu

3 hozzászólás “A bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár” bejegyzésre

  1. Jobban szerint:

    Illegálisan dolgoznak a migránsok Németországban
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20160830-nemetorszag-menedekkero-feketemunka-migrans.html

    Pánik tört ki egy spliti strandon, miután két burkiniben fürdőző nőhöz férjeik is csatlakoztak, akik nagy fekete táskákkal érkeztek a tengerpartra, és törölközők helyett sporthorgászatra alkalmas szigonypuskákat vettek elő – írta a Slobodna Dalmacija című horvát napilap kedden.
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20160830-burkini-split-panik.html

    Hirtelen sok migráns érkezett a görög partokhoz
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20160830-sok-migranst-erkezett-megint-a-gorog-partokhoz.html

  2. bubu szerint:

    A HAZA MINDEN ELŐTT! A bevándorlók NEM a barátaink.

  3. Jobban szerint:

    Felmerül a kérdés, hogy rendelkezik-e a német vezetés olyan információval, ami miatt készletezésre sarkallja a lakosságot. Erről igencsak megoszlanak az itthoni vélemények. Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke szerint

    nehéz nem azt gondolni, hogy a német titkosszolgálatok, rendészeti szervek információval rendelkeznek egy Németországra vagy Nyugat-Európára leselkedő elméleti fenyegetettségről.
    A politikus szerint a németek nem szoktak a levegőbe beszélni, és tekintve az ország élelmiszer- illetve infrastrukturális ellátottságát csak nemzetbiztonsági okai lehetnek egy ehhez hasonló bejelentésnek. „Nekünk nincsenek erre vonatkozó információink, de a német kollégák tudják mit csinálnak, ennek oka kellett, hogy legyen” – magyarázta Molnár Zsolt.
    http://www.atv.hu/belfold/20160829-belugyminiszterium-magyarorszagon-is-tanacsos-vizet-es-elelmiszert-elraktarozni

Itt lehet hozzászólni !