Rossz hír nem hír?

A Csepel.hu hallgat

Csepel.info

Ahogy több napon keresztül a rendőrség, úgy a hivatalos csepeli internetes portál, a Csepel.hu is hallgatott a szombati maffia-erődemonstrációról. Csak, amíg a híradásokban és a rendőrség részéről is kezd változni a helyzet és látják, hogy nem lehet tovább elhallgatni a történteket, a Csepel.hu-n nem változott semmi.

Napok óta nem frissült a csepeli önkormányzat hivatalos honlapja – értesítették többen is a Csepel.info-t. A Csepel.hu-t a Csepel újsággal együtt többször, lapunk részéről is érte már az a kritika, hogy a helyi MSZP-s vezetés számára egyértelműen kedvezőtlen híreket nem, vagy csak a valóságtól igen eltérő módon jelentetik meg. Elgondolkoztató ugyanakkor, hogy ezek a hivatalos hírforrások lennének a legfontosabbak egy krízishelyzetben is. Lehet-e ezek után bízni bennük?

18 hozzászólás “Rossz hír nem hír?” bejegyzésre

  1. Attila szerint:

    Azért nem adnak hírt róla, mert ha nem írják le nem is létezik. Ettől függetlenül tenni kell valamit, nagyon gyorsan, mert ez már tűrhetetlen.
    Persze a ballib-féle elhallgatás szavazat gyűjtésre elégséges. Ha a gárda vonult volna fel, már az ég is leszakadna.

  2. Prendick szerint:

    Nahát, pedig mindig hírt adnak arról, ha emeszpés választási gyűlés van. Úgy látszik, ez spontán demonstráció volt, és még nincs róla hivatalos vélemény.

  3. Attila szerint:

    “Lehet-e ezek után bízni bennük?” Úgy néz ki, hogy egy sovány 14-15% akkor is bízik bennük, ha egy papuccsal dagagdtra csapkodják a szájukat.

  4. Öreg halász szerint:

    Polgár et. biztos épp az arcocskáját mosta, nem hallotta a hírt.

  5. Prendick szerint:

    Attila, pár napja ültem néhány nyugdíjas között, akik arról értekeztek nagy mérgesen, hogy ez a szemét Orbán se fogja visszaadni a 13. havit, ezért kell az emeszpére szavazni.
    Esküszöm, nem hülyéskedek.
    Meg se tudtam szólalni. Mégis, mit lehet erre mondani? 🙂

  6. Prendick szerint:

    Közben rájöttem a titokra. A Csepel Újság éppen lebukott, mert szemlátomást a jövő heti híreket prezentálja /Vénusz utca/, ezért lehet, hogy a csepel.hu-n is ez a helyzet.
    Megnézte valaki a múlt heti híreket? Hátha már megírták akkor.

  7. Attila szerint:

    Elhiszem. 🙂
    Sokszor hallok ilyen eseteket. Például a mostani helyzetért a módszerváltás óta mindenki felelős.

  8. Attila szerint:

    Érdekes dolog, hogy azóta sok helyen megjelenik a hír, természetesen a Csepel.info-t jelölik meg az egyik forrásnak. Azért ez mindent elárul. Az a sejtésem, hogy hír helyett valami nyilatkozaton dolgoznak a szocik, miszerint profin uralták a helyzetet és megvédik a csepelieket.

  9. Gigi szerint:

    Tudjátok egyáltalán, hogy a Csepel újság péntekenként jelenik meg? Még benne lehet a holnapi számban, nem? Persze lehet, hogy nem lesz. De előre elítélni valamit…? 🙁

  10. spam szerint:

    Gigi, a holnapi számban még benne lehet? Előre elítélni valamit? A Vénusz utca a múlt hetiben volt benne, de még most sincs kész. Hogy van ez?

  11. kovács ernő szerint:

    http://www.kommentator.eoldal.hu/cikkek/kozelet/politikai-ongyilkossag_-a-hatalom-leszamoltat-a-tettrekesz-rendorokkel
    Szerda délután a csepeli HÉV pesti megállójában három fős cigány banda inzultálta az utasokat, a fiatal férfiaktól pénz követeltek, a lányokat minősíthetetlen szavakkal illették. A magyarok lehajtott fejjel menekültek a kövér kancigányok elől.

  12. Prendick szerint:

    Sajnos nem ritka eset.
    Mint ahogy az sem, hogy ilyesmi nagyon kevés helyen kerül a hírekbe.

  13. lolka szerint:

    Ma reggel a félhatos utinfóban úgy mondták a tájékoztatást, hogy Csepelen a Vénusz utca elkészült a buszmegállot még csinálják…
    Nem is csodálom, hogy lehajtják a fejüket (kettősmérce) mogorvánvissza néznénk mi lennénk a hibásak, kinek hiányzik fél-egy év felfüggesztett garázdaságért…
    Régebben a rádioban riport volt egy őnvédelmet oktató pofával, négyéves kortól az aggastyányig oktatott…
    A rip.nő kiváncsian érdeklődött:
    – mit tanulnak meg legelöszőr a tanitványok?
    A konfliktus elkerülését
    – hogy lehet elkerülni?
    Pl. ha szemben jőn egy rosszarcu illető, át kell menni a másik oldalra…
    mondanom sem kell többet vártam az őnvédelem oktatotól, de valahol azért igaza van

  14. lolka szerint:

    ( mgorván visszanéznénk)-bocsi

  15. miska72 szerint:

    Egyre mélyebben a szakadékban: rossz irány az áfaemelés
    2009. május 28. 15:53

    Konopás Noémi
    Az áfaemelés árt a gazdaságnak, csökken a reálkereset, kevesebb pénze lesz az embereknek, így kevesebbet is tudnak majd vásárolni, ami drasztikusan veszélyezteti a munkahelyeket – jelentette ki a Magyar Nemzet Online-nak csütörtökön Varga Mihály. A Fidesz alelnöke szerint Magyarország teljesen rossz irányba megy az áfa- és adóemeléssel. A lapunknak nyilatkozó szakértők egybehangzóan megállapították: erőteljesen visszaesik majd a fogyasztás, amely még tovább mélyíti majd a recessziót.

    Magyarország teljesen rossz irányba megy az áfa- és adóemeléssel – jelentette ki az MNO-nak Varga Mihály. A fideszes országgyűlési képviselő úgy véli: ugyanazt a hibát követi el a kormány, amit 2006-ban, amikor 15-ről 20 százalékra emelték az áfát, most 20-ról 25 százalékra növelik. Ez biztosan nem fog segíteni az egyébként is gyenge fogyasztásnak – véli a politikus. Az áfa emelése miatt magasabb lehet az inflációs feszültség a rendszerben, ami veszélyezteti többek között a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart, nem beszélve arról, hogy növekedni fog a munkanélküliség is – fejtette ki Varga Mihály. Az áfaemelés árt a gazdaságnak, csökken a reálkereset, kevesebb pénze lesz az embereknek, így kevesebbet is tudnak majd vásárolni, ami drasztikusan veszélyezteti a munkahelyeket.

    A csökkenő fogyasztás még inkább mélyíti a recessziót

    Nehéz bármit is mondani arról, hogy milyen hatásai lesznek a 20 százalékról 25 százalékra növekvő áfának – mondta az MNO-nak Barcza György. Az mindenesetre biztos, hogy növekedni fog az infláció, melynek következtében csökken majd a fogyasztás – tette hozzá a K&H Bank vezető szakértője.

    Mint mondta: az áfaemelésnek vannak azonban pozitív hatásai is, azzal ugyanis, hogy a fogyasztás csökkenni fog, az import is ez irányba mozdul majd el, melynek hatására nagyobb lesz a többlet a külkereskedelmi mérlegben. Barcza szerint ez azért fontos, mert Magyarországnak óriási devizaadóssága miatt szüksége van a hitel törlesztése miatt euróra, ezt pedig az importot meghaladó exportból állítjuk elő. A másik pozitívum lehet, hogy azok, akik nettó 200 ezer forint körüli jövedelemmel rendelkeznek, 10-15 ezer forinttal vihetnek haza több pénzt havonta a személyi jövedelemadó és a tb-járulék csökkentése miatt – mondta Barcza. A tb-járulék tervezett csökkentése a vállalatoknak is segítségére lehet, ugyanis valamivel olcsóbb lesz a foglalkoztatás, de ennek hatásait csak akkor érezhetjük majd, ha összeszedi magát a gazdaságunk.

    Persze ott van az áfaemelés negatív oldala is, ami nem más, mint hogy erőteljesen visszaesik majd a fogyasztás, amely még tovább mélyíti majd a recessziót, akár egy százalékponttal is – magyarázta a vezető elemző.

    Drasztikusan zuhan a lakáspiac is

    Suppán Gergely úgy véli, az áfaemelés mindenképpen növelni fogja az árakat, melynek hatására a fogyasztás vissza fog esni. A TakarékBank szakértője úgy gondolja, azok az ágazatok, ahol egyébként is már nagyon csökkent a fogyasztás, nem tehetik meg, hogy tovább drágítják termékeiket, a kereskedőknek kell csökkenteniük az árrést. Növekedni fog mindenképpen a benzin ára, a budapesti közüzemi díjak – tette hozzá. Vannak azonban ágazatok, ahol korábban lefixált árakkal dolgoznak, ilyen például a szállodaipar, ezek esetében máshonnan kell majd lefaragni, nem emelhetik a szolgáltatási díjakat. Suppán a lakáspiac drasztikus zuhanásával számol. Mint mondta: mindenképpen szükség van a munkabér jellegű terhek csökkentésére, csökkenteni kell a járulékokat is.

    Hiába a kedvezményes áfa, ősztől várhatóan a kenyérért is többet kell majd fizetni

    Az áfaemelés technikai kérdés – mondta el az MNO-nak Varga László. A Magyar Pékszövetség elnöke kifejtette: a 25 százalékos áfa a péktermékekre nem vonatkozik, ugyanis a kormány ott a 18 százalékos kedvezményes áfát fogja érvényesíteni júliustól. Varga szerint ez alig fogja érinteni az árakat, ugyanis mindössze körülbelül 4 forinttal lesz olcsóbb a kenyér. Ha viszont 25 százalékos áfával kellene számolni, akkor a kenyér ára 10-12 százalékkal is drágább lenne – fogalmazott Varga. „A pékszövetség arra törekszik, hogy az alapárak ne növekedjenek, de elképzelhető, hogy ősszel mégis többet kell fizetniük majd a kenyérért, függően a búza és a gáz árának növekedésétől.” Hozzátette: „Nem akarunk még nagyobb terhet rakni a lakosságra, maradnak az alapárak, és azt reméljük, hogy a 18 százalékos áfából származó hasznot nem a kereskedők fölözik le.”

  16. Kovács Márta szerint:

    Elfogadhatatlannak tartom, hogy a kisebbség erődemonstrációt szervez. Nem látok rá okot, hiszen senki sem meri bántani, inzultálni őket. Tudatosan gerjesztik bizonyos politikai oldalról a feszültséget a romák és a magyarok között, régi eszközük a társadalom szándékos megosztása. Jó lenne, ha végre a cigányértelmiség köréből olyanok kerülhetnének a politikai életbe, akik bűntetlen előéletűek, s valóban tenni akarnának embertársaikért.

  17. Prendick szerint:

    Kedves Márta!
    Ugye milyen szépek, a hazai média meghatározásai? Pl. az erődemonstráció.
    Az embernek az jut az eszébe, hogy felvonul a kisebbség, demonstrálva, hogy ők milyen erősek.

    Ezzel szemben amit finoman erődemonstrációnak hívnak az újságok, az kivétel nélkül az, hogy 100-200 bűnöző, fegyverekkel, vascsövekkel, szamurájkardokkal elindul, hogy a riválisait agyonverje. Aztán ha azok is ki tudnak állítani ennyi harcost, akkor jö a média által “tömegverekedésnek”, mindenki más által bandaháborúnak nevezett esemény történik.

    A cigányok azokat teszik vezetőikké, akire felnéznek. Sajnálatos, hogy azok mindig a legerősebbek, legerőszakosabbak, leggazdagabbak. Többnyire együtt a három. Ők a példaképek.

    Ezért nem kell mesterségesen gerjeszteni az ellentétet, megteszik ők maguk a legnagyobb természetességgel.
    Aztán a média vagy beszámol a dolgokról, vagy elhallgatja /ez sokkal gyakoribb/. Aztán ha valaki szóváteszi, hogy miért is történhet ez meg, az csúnya, gonosz rasszista lesz.

  18. Tamási Juli szerint:

    Gigi a múltkor épp azt fejtegette, hogy a dunaparti civilek azért nem voltak benne az egy héttel késõbbi számban, mert nagyon hosszú ám a deadline. Hát akkor most mi a tuti?
    Attól, hogy valaki finomkodik, még átérzõdik ám az igazság!

Itt lehet hozzászólni !