Bérgyilkossal a Fidesz ellen – Leleplezték Gyurcsányt?

Heti Válasz

Az MSZP nemzetbiztonsági szakértői is vizsgálják azokat a szamizdatban terjedő leveleket, amelyek a márciusi pártkongresszus előtt születtek, mégis előrevetítették Gyurcsány Ferenc lemondását, az orosz befolyásszerzést a Molban, illetve egy bérgyilkossal kötendő vádalku lehetőségét. Miután e “rémlátomás” részben már megelevenedett, a Heti Válasz elérkezettnek látja az időt a kordokumentumok kritikai elemzésére.

“Levelem nyílt, de mégis anonim. Ez valószínűleg sokat levon a szavahihetőségéből. Nincs jövőm, csak múltam, és nincs családom se már, amire foghatnám, miért nem merek nyíltan kiállni. Egyszerűen csak ismerlek, mert túl hosszú ideig dolgoztam Veled” – olvasható egy internetes zugba rejtett irományban, amelynek címzettje egy bizonyos miniszterelnök úr (illetve: Kedves Feri!). A www.freewebs.com/beszelo címen elérhető levél február 18-án repült be több szerkesztőség elektronikus postaládájába – ismeretlen feladótól, “egykori barátod, anonym-us” aláírással. Az MSZP-s felső körökben is terjedő dokumentumot először a polgári underground lapjaként ismert Reakció blogon kezdték miszlikre szedni – hetekkel a Gyurcsány Ferenc lemondását hozó március 21-i kongresszus után.

Pedig a levél nem más, mint az MSZP eróziójának lenyomata. A gyurcsányi hatalomgyakorlást leleplezni szándékozó dokumentum bennfentes magabiztossággal sorolja a titkosszolgálat és a szélsőjobb összeműködésének eseteit, valamint a szocialista vetélytársak “elcsendesítésének” stációit. Az írás hitelességét erősíti, hogy február közepi keletkezése óta sorra megelevenedtek a benne foglalt jóslatok – olyan csekélységek, mint Gyurcsány távozása és a gyors orosz befolyásszerzés a Mol olajtársaságban. Ráadásul az “anonymus” név mögé bújt szerző számos ponton beazonosítja magát: egy 1989. januári, Gyurcsánnyal közös KISZ-élményt emleget a levélben, és nyilvánvalóvá teszi, hogy mostanra kiábrándult a (volt) miniszterelnökből. Közben fitogtatja nemzetbiztonsági jártasságát, és bevallja, hogy “tegnap” (az iromány postázása előtti utolsó ülésnapon) a Parlament karzatáról nézte főnöke retorikai vergődését. Emellett kiderül, hogy van egy kedvenc “példabeszéde” Moldova Györgytől, amely szerint “a hajó azért nem megy egy métert sem előre, mert valamelyik hülye a kazán teljes gőzenergiáját a hajókürtre kötötte”.

Ezen kiszólások alapján a Reakció Juhász Ferencben, az MSZP egykori elnökhelyettesében, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjában látta meg a lehetséges szerzőt. A volt honvédelmi miniszter a rendszerváltás előtti évben a Szabolcs-Szatmár megyei KISZ-bizottság első titkára volt, vagyis akár ülhetett is közös aktíván az 1989 januárjában KISZ KB-titkárrá választott Gyurcsánnyal. Hősünk MSZP-elnökhelyettesi szerepköre 2008 tavaszán valóban “kiürült” – hisz’ a pártelnök Lamperth Mónikára testálta a szervezet operatív irányítását. A parlamenti felvételek pedig igazolják, hogy a kormányfő február 16-i felszólalásakor Juhász nem tartózkodott az ülésteremben, később viszont befutott (a “vergődést” tehát szemlélhette éppen a karzatról is). És még egy kulcsmomentum: a titokminiszternek jelölt Ficsor Ádám áprilisi meghallgatásán Juhász a szolgálatok depolitizálására, az ellenzék bevonására és aktív munkára kérte a leendő tárcavezetőt – méghozzá a “kedvenc” moldovai fordulat parafrazeálásával: “határozott igényem, hogy kevés gőzt a sípra, sok gőzt a kerekekre”.

Mindezek alapján annyit állíthatunk, hogy ha nem az MSZP volt elnökhelyettese a levél szerzője, csakis olyasvalaki lehet az elkövető, aki Juhászra akarta terelni a gyanút. Megkíséreltük szóra bírni a volt minisztert, ám munkatársa azt üzente: “Juhász úr visszavonult a pártpolitikától, és ezen az állapoton nem is kíván változtatni.” (Ettől függetlenül a márciusban elnyert MSZP-s elnökségi tagságáról nem mondott le.) Válasz híján maradnunk kell hát annál a megállapításnál, hogy az alább ismertetett, “őszödi típusú” dokumentum egy szocialista belügyekben jártas döntéshozó keze nyomát viseli, és – miként az érintettek megerősítették lapunknak – a párt titkosszolgálati szakértői szintén “ismerik és elemzik” e feljegyzést. Csakúgy, mint azt az összeállítást, amit március 4-én helyeztek el ismeretlenek a www.eastcasablanca.bravejournal.com oldalon (szocialista informátorainkat e-mailben figyelmeztették a mű elkészültére); ez az iromány szintén előrevetíti Gyurcsány – 17 nappal későbbi – bukását, illetve az orosz Gazprom Magyarországra érvényes üzleti taktikáját.

A következő bekezdésekben a két internetes levél leginkább alátámasztható (az élet által részben igazolt) mondatait vonjuk kritikai elemzés alá. Anonym-ust – az áltata használt webcím után – Beszélőnek nevezzük, az Eastcasablanca-honlap szerzőjét pedig Eastként tüntetjük fel. Helyesírási hibáikat javítottuk.

I. A Gazprom-lobbi

Beszélő (február közepe): Miniszterelnök Úr, indítasz-e vizsgálatot annak a belső körökben egyre jobban terjedő hírnek az ügyében, miszerint OMV-s, gazpromos szál van az UD Zrt.-s lehallgatási ügy hátterében? (…) Ha a meggyengült Molt akár az OMV, akár az orosz Gazprom (direktben vagy stróman útján) vagy az OTP-t egy hasonszőrű befektetői kör a közeljövőben mégiscsak megszerzi, miként számoltok el a gyanúval, hogy valaki közületek nem magyar érdeket képviselt az UD-ügyben?

East (március 4.): A Mol megszerzése számos előnyt jelentene az orosz oldalnak. A gázcsőhálózaton kívül a Gazprom megszerezné a Mol földgáztározóit is, ami most különösen fontos, mert ha feltöltik azokat, akkor az Amerika-barát Ukrajnát teljesen meg lehetne fojtani. A következő gázháborúban ugyanis hiába zárnák el a gázt az oroszok, az Európa felé kieső mennyiséget pótolhatnák a Mol továbbfejlesztett tárolókapacitásával.

Az egyik tranzakció március 30-án – legalábbis részben – beteljesedett: a Szurgutnyeftyegaz nevű strómangyanús vállalat (az egyetlen olyan orosz kőolajipari konszern, amely korábban nem terjeszkedett külföldre) megvette az osztrák OMV-től a Mol Nyrt. 21,2 százalékos csomagját. Az időzítés nyilván nem volt független a belpolitikai zűrzavartól: Gyurcsány két nappal korábban a pártelnöki posztról is lemondott.

A Kommerszant című újság szerint Oroszország – Gyurcsány távozásával – a Gazprom egyik lobbistáját veszítette el. A lap arra jutott, hogy a Szurgut révén az oroszok belső információkat szerezhetnek majd a Déli Áramlat alternatívájaként futó – a Mol által is menedzselt – Nabucco-tervről. Ezen állításoknak ad némi nyomatékot, hogy a Kommerszant tulajdonosa, Aliser Uszmanov egyben a Gazprom-leány Gazprominvestholding vezetője (és az Arsenal labdarúgóklub főrészvényese).

Az úgynevezett megfigyelési ügy kirobbanása után kiderült: a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) által lekapcsolt UD Zrt. a Mol belső elhárításaként (is) működött az OMV 2007-es, orosz indíttatású behatolási kísérlete idején. Miként megírtuk (Heti Válasz, 2008. október 2.): az UD a Mol elleni akciók egyik lobbiközpontjaként egy belvárosi ügyvédi irodát azonosított. Az UD “bűneit” feltárandó, Szilvásy György titokminiszter az ezzel kapcsolatos telefonbeszélgetéseket is kiosztotta CD-n a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s tagjainak. Az UD ügyében egyébként már több mint nyolc hónapja folyik a nyomozás, ám egyetlen gyanúsítottja sincs még a “poliptörténetnek”.

Március 10-i hír, hogy a Gazprom valóban tervezi a Békés megyei Pusztaföldvár-Dús gáztároló bővítését, ám ezen a fronton együttműködésre van ítélve a területtulajdonos Mollal.

II. Az NBH közbelép

Beszélő: Feri, tudom, hogyan (…) zajlik a kapcsolattartás a radikális jobboldal jó néhány prominensével, hogy a gárda vezetésének kulcsembere évekig együttműködött a Katonai Biztonsági Hivatallal. Tudom, hogy hónapok óta figyelte az NBH a csőbombás olimpikont. (…) Úgy döntöttek, senkit nem vesznek őrizetbe, csak a bombagyártót. Két hét múlva elengedték, szabadlábon védekezhet, mert 20 darab bomba egy autó csomagtartójában a város legforgalmasabb helyén, nem is olyan nagy ügy. (…) Tudom, hogyan próbálták kicsinálni Orbánt a 2006-os választások előtt. (…) Ugye szép a Kokó kocsmája, Miniszterelnök Úr, és mindenki nagyon fotogén ott, pláne ha vádalkut köthet? (…)Annyira kell, hogy ez a mindenki által megvetett Rohác nevű szlovák bérgyilkos elmondhassa végre a vádalku részeként, hogy személyesen Demeter Ervin és barátai bízták meg az 1998-as robbantásokkal a Fidesz-beli és kisgazdapárti politikusok lakásánál? (…) Annyira kell az a rohadt hazugság, hogy már hónapokkal ezelőtt benyilatkozták a hűbéreseid: ha Rohác elmondja, mit tud, nem kéritek rajta számon az Aranykéz utcai halottakat.

A Jobbiktól eltávolodott szakadár Magyar Gárda – holokauszttagadó – vezetője, Dósa István katonaként vonult nyugdíjba. Apja munkásőr vezérőrnagy volt, s mint két hete megírtuk, Dósa anno elmondta a Jobbik vezetésének, hogy főkapitányi kinevezésekor megkereste a Katonai Biztonsági Hivatal, de ő állítólag visszautasította az együttműködést. Ennek ellenére a jobbikos legendárium titkosszolgálati zsarolással magyarázza Dósa továbbradikalizálódását.

A 2008. október 23-án a Nyugatinál lefülelt bombagyáras olimpikon, Tölgyesi Krisztián őrizetét a rendőrség valóban megszüntette (még tavaly). Az NBH terrorcselekmény-gyanúja tehát nem állt meg: végül robbanószerrel való visszaélés miatt indult eljárás a sportoló ellen.

A Stop.hu portál május 9-én arra a következtetésre jutott, hogy az 1998-as Aranykéz utcai robbantással is összefüggésbe hozott Jozef Rohác alkut kötött a rendőrséggel, ezért már nincs szüksége sztárügyvédekre. A nyomozás szerint a Rohác-banda számlájára legalább tíz 1998-as merénylet írható – köztük a Szájer József fideszes és Torgyán József kisgazda politikus lakhelye elleni akciók. A kormánypárti sajtó már a 2006-os választási hadjáratban igyekezett azt sugallni, hogy az ellenzék kampánycélú “önrobbantásairól” lehet szó. Akkor nem Rohác volt a kulcsfigura, hanem a pártvezetők elleni merényletek mögé ugyancsak odasejtetett M. Róbert – aki Kovács István Box utca nevű éttermében Orbán Viktorral is lefotóztatta magát.

III. Fókuszban: Szili és Kiss

Beszélő: Igaz-e, hogy titkosszolgálati módszerrel megzsarolták Szili Katalint, kihasználva egy emberileg érthető, de politikusként fel nem vállalható magántitkát? (…) Pécsnek legalább lesz majd egy jó polgármestere! Ez is valami, nem? (…) Igaz-e, hogy sikerült mattot adnod annak a Kiss Péternek, aki egy kicsit közelebb került a kelleténél az Asia Center vezetőihez, tudod, akik ellen úgy nagyjából egymilliárdos csalás ügyében őrizetbe vételi stádiumban tart a nyomozás?

Az MSZP-s pártközvéleménynek nincsenek bizonyítékai a Szili Katalin elleni zsarolásról, ám forrásaink rögzítik: a házelnököt “föntről hajszolták bele a pécsi polgármester-jelöltségbe”. Az Index például már február 9-én kijelentő módban beszélt Szili indulásáról, azzal a – május 10-i Fidesz-henger fényében anakronisztikus – kiegészítéssel, hogy “valószínűleg remekül jön ki az ügyből, másrészt remek területi bázist építhet magának”. A politikus nyilatkozatban szögezte le: senki nem befolyásolja abban, hogy vállalja-e a megmérettetést – “ebben nincs semmilyen alulról vagy felülről jövő pártutasítás”.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság cáfolta lapunknak, hogy nyomozás folyna a XV. kerületi Asia Center vezetői ellen. Az igazsághoz tartozik viszont, hogy az áruház alapítója, Song Wu Qiang 2005-ben tagja volt az Egymásért Egy-Másért Alapítvány kuratóriumának; e szervezet ügyében tavaly emelt vádat az ügyészség, miután az elkövetői kör a 2004-es uniós csatlakozás után – milliárdos áfacsalás kíséretében – hozott forgalomba távol-keleti élelmiszereket. Ugyancsak tény, hogy Kiss Péter 1994 óta az Asia Centernek is otthont adó Újpalota országgyűlési képviselője, emellett remek kapcsolatot ápolt azzal a Galambos Lajossal, aki korábban az NBH főigazgatója volt, ma pedig a vád alá vont Egymásért Alapítvány kurátora. Mindez azonban nem bizonyítja, hogy Kiss zsarolható lenne milliárdos csalási ügyekkel.

IV. Az MSZP Gyurcsány után

Beszélő: Miniszterelnök Úr, ne nézz teljesen hülyének bennünket. Azt hiszed, nem látjuk, mit is készítesz elő nekünk márciusra? (…) Kilóra és centire felmérted, hogy a 2010-es hajó elment. (…) Pontosan tudod, hogy mi kell Neked: a pártelnöki tiszt. A 2010-es választás elvesztésének másnapján átszervezitek, feloszlatjátok, újjáalakítjátok – a megfelelő rész aláhúzandó – a pártot. Az öreg pártharcosoknak annyi.

East: Nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem tarthatja meg politikai hatalmát (…). Kell egy ember, aki a régi vezér távoztával kézben tartja a pártot (…), hogy a Gazprom-érdek ne sérüljön. Nem jöhet más szóba, mint Hagyó Miklós.

Újra hangsúlyozzuk, ezek az idézetek február közepén, illetve március 4-én születtek, vagyis bőven a Gyurcsány-féle lelépéssorozat megkezdése előtt. Politikai elemzők ekkor még nem bátorkodtak új politikai korszak beköszöntéről értekezni – pláne nem arról, hogy a kormányfő nem tarthatja meg hatalmát.

Semmi nem igazolja, hogy Gyurcsány Hagyó Miklósra hagyta volna a pártot. Ahhoz viszont nem fér kétség, hogy Budapest főpolgármester-helyettese az MSZP legnagyobb lobbicsoportjának informális vezetője. A fővárosi pártszerv elérte például, hogy – noha a választmány csak május 23-án tárgyal a 2010-es képviselőjelölt-kiválasztás rendjéről – az országos elnökség máris jóváhagyta a budapesti egyéni és listás indulók nevét. Bizonyossá vált tehát: a “régiek” (Baráth Etele, Filló Pál, Csiha Judit) helyein a Hagyóhoz hű titánok (Bárándy Gergely, Tóth Csaba és a Gyurcsánytól megörökölt kormányszóvivő, Budai Bernadett) képviselik majd az MSZP-t, vagyis minden adott, hogy az “öreg párt harcosoknak” annyi legyen. A sietős listaállítást indokolhatja, hogy az európai parlamenti bukta után vélhetően felerősödik majd a szocialisták önkormányzati embereinek hangja – akik az előre hozott választásban érdekeltek. Ha ugyanis a Fidesz már 2009-ben hatalomra kerül, a 2010. őszi helyhatósági voksolásig kophat annyit a népszerűsége, hogy az MSZP-nek legyen esélye megőrizni városi-települési pozícióit.

V. A keletnémet kapcsolat

East: Hagyó Miklós nem volt mindig politikus, a Stasi vagyonkezelőjének, Zeno Meiernek egyik embereként tevékenykedett korábban Magyarországon.

A HVG már 1998-ban megírta, hogy a volt NDK pártállami pénzeit részben a bécsi CW Bankon keresztül bontották le; jellemzően úgy, hogy akadtak ügyvédek, akik a tartozások üzemszerű vissza nem fizetésénél bábáskodtak. Az egyik “címeres” közreműködő, a svájci Zeno Meier több vállalkozást üzemeltetett Magyarországon, melyekben vezetőként feltűnt Hagyó Miklós. A főpolgármester-helyettes 2007-ben azt nyilatkozta a Magyar Narancsnak: a CW-hitelek felvételekor még nem viselt tisztséget e társaságokban, sőt, nem is esett egybe Meier és az ő céges korszaka. A fenti idézet szerzőjének azért lehetett fontos összekapcsolni Hagyó nevét a Stasi-pénzekkel, mert az orosz-német koprodukcióban megvalósuló Északi Áramlat gázvezeték-vállalatot a keletnémet állambiztonság volt őrnagya, Matthias Warning vezeti. Ebből kellene következnie, hogy a magyar közreműködéssel készülő Déli Áramlatnál is Stasi-környéki bizalmasok sürögnek. Ez azonban már az összeesküvés-elméletek világa, úgyhogy az eddigieknél messzebb nem merészkedünk.

VI. Utóirat

Beszélő: Ha csak ilyen eszközökkel lehet 2010-ig kormányon maradni, akkor (…) nem kell a hatalom, legalábbis nekünk nem. (…) Tudom Feri, hogy mindent tagadni fogsz, égbekiáltó, aljas lejáratást emlegetsz. (…) Esetleg elintézed azzal, hogy jobboldali provokáció és a polip műve! Pedig a fent leírtak döntő többségét több tucat ember memóriája és jó néhány (pechedre) megmaradt dokumentum őrzi – még néhány évig.

Forrás: Heti Válasz

21 hozzászólás “Bérgyilkossal a Fidesz ellen – Leleplezték Gyurcsányt?” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Mondtam már, hogy jóideje forog a gyomrom a magyar baloldaltól?

  2. Prendick szerint:

    Épp három éve, közvetlenül a választások után, vázoltam sok helyen az MSZP-nek azt a stratégiáját, miszerint kb. egy évvel a választások előtt kirakják Gyurcsányt és az utolsó év stratégiája az lesz, hogy elkezdik vadul démonizálni. Így egy év lesz arra, hogy bebizonyítsák a droidjaiknak, hogy a Böszme tehet mindenről és az emeszpé tulajdonképpen jó, csak becsapták.

    Egyszerűen imádom, hogy jóformán tévedhetetlen vagyok.
    Bár a lottószámok mennének így. 🙂

  3. atlétaa szerint:

    Gordon: hánydle magad………………
    🙂

  4. Gordon szerint:

    … már meg is szólalt az egyik droid. Ugye atlétaaa?

  5. atlétaa szerint:

    Sikerült gordon………

  6. miska72 szerint:

    atlétaa? atléta? És te szólsz meg engem atlétaabácsi? 🙂

  7. toto szerint:

    ez a levél is azt mutatja, hogy a szocik már a végső stádiumban vannak, vagy megszünnek majd, vagy szakadnak, nekem tökmindegy. Egymást mocskolják, gyilkolják, ez már a haláltusájuk. Azért remélem felépül majd valamikor egy valódi baloldali párt, nem ezekkel a pártállami káderekkel. Szüksége lenne a Fidesznek egy konstruktív ellenzékre. (persze itt nem az MDF, SZDSZ -re gondolok.

  8. kortárs szerint:

    Miért Anonymus? Miért nem vállalja fel önmagát az illető? Ő is közel volt, van és ezután pedig tovább lesz a húsosfazékhoz! Nem egyenes ember! Röhej az egész cikk, mindenki, mindenkivel összefonódva, KGB, Stasi, nem túlzás ez? Securiti, hogy-hogy nincs benne? CIA,FBI is benne lesz? Nevetséges, szánalmas az egész! Tiszta kém regény! Sziciliában sem volt ilye! Így kell mindenkire aki él és mozog sarat dobni, tisztázza magukat ha tudják! Igaz?

  9. Gordon szerint:

    Nem kell rájuk túl sok sarat dobni, mert elég sárosak így is.

  10. Borka-Szász Tamás szerint:

    Ez a “levél” remekül illeszkedik a szokásos összeesküvés elméletekbe. Egyszerűen zabálják ezeket a jobboldalon, na.
    A Heti Válasznak már megint sikerült alulmúlnia önmagát!

    Érdemes elolvasni ebben a témában a baloldali elfogultsággal nemigen vádolható Kóczián Péter elemzését (“Minden gyanús” a címe).

    http://koczianpeter.blog.hu/

    Telitalálat minden sora!

  11. Gordon szerint:

    Eddig egy része bejött, tehát vagy benfentes írta, vagy egy hatalmas látnoki képességgel megáldott őstehetség.

  12. Papasa szerint:

    Szerintem Kúrcsány már a levél nélkül is lejáratta magát. Nem ezen múlik.. És tisztázni se nagyon tudná magát..

  13. Bubus szerint:

    Borka úr, ekkora igazság minden részletének ki nem bontását!

    Kóczián éppen, hogy jobboldali elfogultsággal nem vádolható. Ezt mindenki tudja, aki kicsit is érdeklődik a politika iránt!

    Ha valakik jóslatai bebizonyosodnak, az minimum elgondolkoztató, nem?

  14. hugi szerint:

    A kuruc is Borka et-hoz hasonlóan kiakadt erre a cikkre. Mi lehet az oka, hogy a szocik és a kuruc egy platformon van?

  15. Gordon szerint:

    Azt nem tudom Hugi, de azt ugye mindanyian tudjuk, hogy Gyurcsány lelépése előtt jelentős pénzt osztott ki.

    “Annyira kell, hogy ez a mindenki által megvetett Rohác nevű szlovák bérgyilkos elmondhassa végre a vádalku részeként, hogy személyesen Demeter Ervin és barátai bízták meg az 1998-as robbantásokkal a Fidesz-beli és kisgazdapárti politikusok lakásánál? (…) Annyira kell az a rohadt hazugság, hogy már hónapokkal ezelőtt benyilatkozták a hűbéreseid: ha Rohác elmondja, mit tud, nem kéritek rajta számon az Aranykéz utcai halottakat.”

    Ha ez igaz, az túlmegy minden határon… Borka-Szász (Red Bull, Csapajev) úr! Az a politikai/ gazdasági formáció melyhez Ön tartozik mindent csinált az elmúlt 7 évben, csak épp valahogy a kormányzás nem ment. Abba kellene hagyni, ami nem megy azt ne eröltessük…

  16. maminti szerint:

    hugi. az az oka, hogy a kuruc-ot az MSZP csinálja. A Fidesz azt mondja, a Jobbikot is az MSZP csinálja. Az MSZP meg azt mondja, a Fidesz csinálja a Jobbikot. Talán mindketten együtt, hümm? :))))))))

  17. Prendick szerint:

    Maminti, lehet hogy az MSZP meg a Fidesz is tökugyanaz. 🙂

    Érdekes dolgot vetett fel a kuruc. Ahogy olvasgatom a levelet, tényleg jellegzetes bayerzsoltis a stílus. Ő már több ilyen “Kedves volt barátom” típusú kevergést elkövetett. Ez viszont megmagyarázná, miért kell összehozni a Jobbikot az MSZP-vel, hiszen ez eddig teljesen tipikus fideszes szöveg volt.

    Szép játék a pártpolitika. 🙂

  18. Borka-Szász Tamás szerint:

    Mi a bizonyíték arra, hogy ez a levél még az események előtt íródott, és nem utólag?
    Biztos közjegyzőnél helyezték letétbe anno, és most ünnepélyesen, a média nyilvánossága előtt bontották ki.
    (Tisztáta Hari Seldon időkripta az Alapítványból… a jövő elkezdődött!)

    Persze ha a Heti Válasz szerkesztői megesküdnek erre, az mindjárt más!…. :-))

    Kedves Gordon! Szerintem Ön sokkal értelmesebb és okosabb annál, mint hogy egy ilyen “szenzációs levelet” szó szerint elhiggyen… Ha persze nagyon el akarja hinni, akkor az más…. 🙂

  19. Öreg halász szerint:

    Gondolom az a bizonyíték, hogy az újságírók – ahogy írták – az események előtt kapták meg, úgy, mint ahogy mások is.

    Ha az Őszödi szöveget elém teszik, én nem hittem volna el, hogy elhangzott.

    Az igazság ugyanis, tisztelt igazságügyi közbeszerző úr, néha egészen hihetetlen tud lenni.

    Egyébként azt, hogy az MSZP, a titkosszolgálatok és a folyamatos terrorfenyegetés között van kapcsolat, még egyszer emlékezetem szerint az Index is szavazásra tette. A döntő többség azt mondta, hogy az akkori kormánynak benne volt a keze!

  20. pali szerint:

    Ez a harc nem egyoldalú,az mszp és a fidesz kölcsönösen nyirták és nyirják egymást!!jah és rohác felbérlése nekem elég valószinünek tűnik!!Az aranykéz utcai robbantás is politikai megrendelés volt mert nem tudtak mit csinálni Boros Tamássalk sőtt politikusok is benne voltak az olaj dologba ezért nyiratták ki,hogy ne tudjon beszélni!!

  21. kortárs szerint:

    Mielőtt leírunk valamit,azért néha gondolkozunk ugye hugi és maminti? persze minden az MSZP bűne! Egyre jobban kilóg a lóláb!

Itt lehet hozzászólni !