Ebből balhé lesz: hatalmas fejlesztések indulnak Csepelen

Csepel.info

2_IH dec nagyvasut_2.indd

Sok ellenzéki retteg attól, hogy Csepelről is jó lesz a közlekedés: attól félnek, hogy elveszítik a szavazóikat

Több olyan kulcsberuházásról döntött a kormány, melyek Csepel közlekedésének radikális javítására vonatkoznak. Új hidak épülnek, jön a pesti és budai belváros közvetlen, átszállás- és akadálymentes elérése: az ellenzék retteg és tiltakozik.

Az új, csepeli 2×3 sávos híd a Csepel-sziget északi csücskén keresztül, viszonylag közel a Rákóczi hídhoz épül – az olimpiai falu tervezett helyszínének közlekedését segítheti, ha megvalósul a budapesti olimpia. A hídhoz egészen nagy körben, Budán a Fehérvári útig, Pesten pedig az Üllői útig rendezni kellene az útviszonyokat. Ez a beruházás csak a 2030-ig terjedő budapesti fejlesztési koncepcióban szerepel, tehát ezt is előre kellene hozni, bekerülési költségét pedig 75 milliárd forintra taksálják előzetesen.

A H6-os ráckevei HÉV-et a budapesti végállomás felé érkezve a Timót utcai megálló előtt a felszín alá vezetnék, egészen a Beöthy utca megálló utáni vonalszakaszig. A H6-os HÉV a H7-eshez kapcsolódva a Boráros tértől kezdve 2-es és 4-es villamossá „változna”, azaz be lehetne vele jutni a belvárosba. Az alacsony padlós gyorsvillamosok nem csak gyorsabbak lesznek a jelenlegi HÉV-nél, de több utast és mozgáskorlátozottakat, kerekes székeseket is szállítani tudnak majd.

Hisztérikus állapotban a csepeli ellenzék

Már a fejlesztési tervek miatt is tiltakozott a csepeli ellenzék, amely retteg a szavazóik elvesztésétől. Mint ismert, MSZP például a főügyészségen majd az Európai Unió szervezeteinél próbálta megakadályozni az 52 km-es csepeli csatornázást. Szabó Szabolcs ellenzéki parlamenti politikus – aki hivatalosan ma is Gyulán lakik – a csepeli városrehabilitációt próbálta manipulált fotókkal támadni, megakadályozni. Mindannyian támadják most a kormány fejlesztési terveit, és igyekeznek meggátolni a megvalósulásukat.

Csepel.info

78 hozzászólás “Ebből balhé lesz: hatalmas fejlesztések indulnak Csepelen” bejegyzésre

  1. én szerint:

    Ez mind marha jó, de mikor lesz leaszfaltozva az utcánk?
    Mikor lesz megoldva a csapadékvíz elvezetés?
    Utána tuduk örülni a fejlesztéseknek.

  2. Balos szerint:

    Sajnos a baloldali pártok hiába mondják, hogy a Fidesz profi a kommunikációban, nem próbálják utánozni. A Fidesz nem mondta mindenre, hogy rossz. Sokszor azt mondta, hogy kevés. Itt sem tiltakozni kellene a fejlesztések ellen, hanem keveselni a fejlesztéseket.

    Bár persze hiába pofázok, a csepeli ellenzékben egyetlen értelmes ember sem maradt, az újak között meg nem is volt. Ez különösen igaz a Szabó Szabolcsra, akiben hatalmasat csalódtam. De az is abszurd volt, amikor a Jobbik, a PM, a DK, az MSZP meg az Együtt közösen tiltakoztak a csepeli óvodák felújítása ellen 🙁

  3. Balos szerint:

    Én: Csepelen kb 80 km-en nincs megoldva a csapadékvíz elvezetés meg az aszfaltozás. Csapadékvíz-elvezetés még a Szent István úton sincs. Ehhez a fővárosi költségvetés is kevés lenne. Várj még kb. ötven évet, nagyjából annyi idő kell hozzá.

  4. Csizek Csaba szerint:

    Hogy a szalámi szeletelő nyújtson heves érdeklődést azon gyalázatos személy kezei iránt, aki ezt a förmedvényt legépelte! Hogy lehet egy cikkben ennyit hazudni?

  5. Balos szerint:

    Ha bárkit megkérdeznének a fejlesztésekről, a közlekedést mondaná és azokat először, amiket most terveznek. Ezért lesz valóban nagy balhé 🙂

  6. Balos szerint:

    Én támogatom a fejlesztéseket, sőt: még egy hidat, még több fejlesztést! 😀

  7. Lovas szerint:

    A csepeli komcsik Széchenyit is elüldöznék. Vagy lelőnék. Olyanra is volt itt példa.

  8. jocosaurus szerint:

    Az a baj, hogy a papír sokat elbír, tervezgetni bármit lehet. De elég bajos úgy tervezgetni, főleg közlekedést, hogy bizonyos megkerülhetetlen tényekkel nem vagyunk tisztában.

    Eredetileg az volt ugye, hogy a csepeli HÉV a Közvágóhídtól a 2-es vonalán menne, majd valahol leválna onnan a 4-6-os vonalába. Na már most a 2-es vonala eleve túlterhelt, oda számottevő mennyiségben nem fognak villamosokat ereszteni Csepelről. Sem a Közvágóhídnál, sem a Borároson (ahogy fentebb olvasható az új agymenés szerint).
    A 4-6-os vonalába szintén nem fognak villamosokat terelgetni, mert már most túl sok jár ott. Megoldás lehetne, hogy Budára kevesebb villamos menne, egyik fele eljönne Csepel felé. Csak van egy olyan probléma, hogy azt a fránya 4-6-ost a reggeli csúcsidőszakban Buda felé is messzemenőkig kihasználják.

    Szóval ne mondjuk már, hogy ezek közlekedési fejlesztések. Az nem fejlesztés, hogy már jelenleg is túlterhelt villamosvonalakra terelik a Csepelről érkező villamost. Be lehet csomagolni alacsony padlóba, légkondiba, CAF-ba, Combinóba, a tömegközlekedés alapfeladata _megbízhatóan_ és lehetőleg gyorsan eljuttatni az embert A-ból B-be. Ez nem teljesülne, ha így valósítanák meg. Előbb talán utána kellene nézni a tényeknek, konkrét utasforgalmi adatoknak.

    Megjegyzem, a mostani HÉV-nek a legfőbb gondja, hogy az elmúlt 30 évben “elfelejtették” lecserélni modernebb járműre. Illetve hogy a 60-as évek óta csak ígéret a Kálvin térig/Astoriáig való föld alatti meghosszabbítás. Kb. fél évszázados ígéretről van szó, kérem. Ha megcsinálnák végre, az valóban egy komoly előrelépés lenne, ellentétben a nyilvánosságra került villamosos agymenésekkel, melyekkel egyet lépnénk előre, kettőt-hármat vissza.

  9. jocosaurus szerint:

    De csak hajrá, csinálják meg a villamost úgy, ahogy megálmodták. Úgy vissza fogják sírni az emberek még ezeket a rozoga, múzeumba való roncsokat is, mint a parancsolat. Mert ez legalább működik valamennyire. A villamos úgy nem fog. Ha külön pályán megy a borárosig, és nem keverik bele a 4-6-os, 2-es vonalába, hanem külön pályán megy a Kálvin térig, akkor fog működni. Az sincs persze olyan jó, mint a HÉV föld alatti vezetése a Kálvin térig, de arra már rá lehetne fogni, hogy rövid távon fejlesztés.

  10. jocosaurus szerint:

    Amúgy pedig a Galvani hídnál sokkal nagyobb szükség lenne az Albertfalvai hídra. De az sem lenne rossz, ha a Gubacsi híd nem 2×1 sávos lenne. Vagy ha végre az M0-sig megcsinálnák a már évtizedek óta ígért gerincutat, aminek egy lóf*sznyi szakasza készült el eddig, amivel legtöbb csepeli autós nem tud mit kezdeni.

    Szóval végeredményben, ezek a fejlesztések messze nem Csepel legégetőbb közlekedési gondjait oldják meg, ez pontosan az, aminek látszik: az olimpiának alárendelt fejlesztések. Amire viszont tényleg szüksége volna a kerületnek, az nem valósul meg. Lehet cikkekben hülyíteni a népet, de majd mikor az emberek szívnak a dugóban, meg sokallják a kamionokat a Rákóczi Ferenc úton, meg nyomorognak a villamoson, ami szintén (villamos)dugóban fog állni, akkor nehéz lesz megmagyarázni, hogy amit tapasztalnak, az tulajdonképpen fejlődés és jó.

    Lehet állandó jelleggel savazni a “hazaáruló” ellenzéket, de érdekes módon én még nem találtam olyan független közlekedési szakembert, szervezetet, amelyik el lett volna ájulva a csepeli villamos eddig nyilvánosságra került terveitől. Persze jól ismerjük a fidesz-kormány működését: hatástanulmány, szakmai vélemény nem kell, ők majd tudják, csak fejjel a falnak.

  11. jövőbelátó szerint:

    ha az albertfalvi híd és az új gubacsi híd végre megépül, az Ady pedig 2×2 vagy 2×3 sáv mellett átmenő villamos forgalmat is kap, azzal csepelnek lesz egy új ütőere, könyebben elérhetővé válik, felértékelődik. a védgát utcai putrisor magától felszámolódik, mert megjelennek az ingatlanfejlesztők, a francia öböl partján is apartmanházak épülnének. csepel lakossága többezerrel nőne, és nem a gegesy féle dzsumbiszökevényekkel. ha a vasút a kéreg alá kerül a rákóczin, akkor az végre betöltheti eredeti szerepét: a még meglévő putrik is szanálásra kerülnek, és modern ingatlanberuházások valósulnának meg az olajkikötőtől a posztógyár utcáig (vagy tovább). Ha lesznek új lakosok, lesz forgalom, és nem fogja vasút kettészelni, elvágni a város többi részétől, akkor majd nem tátonganak az ürességtől az üzlethelyiségek.

    a szutyokplázába és életet lehelne ez, és ha a kéreg alá vitt hév/metró szent istván úti megállójából közvetlenül megközelíthető lenne.

    a kossuth sétáló utcává alakítása után a 2 hosszúház előtt fekvő ‘szolgáltatóházat’ pedig le lehet bontani, gondolom a lakók nagy örömére. a ott lévő bankok, üzletek pedig találnak meguknak új helyet a megújult rákóczin vagy adyn.

  12. jövőbelátó szerint:

    na most megjelenik vajon? 🙂 előbb túl hosszú volt?

    villamos kell csepelre, ez igaz! de nem a HÉV helyett. a 17-es villamost a tervezett albertfalvi hídon, a 3as villamost pedig erzsébetről át kell hozni! Ady északi oldalán új végállomásnak és új remiznek is lenne terület(új munkahelyek), így a szent imre téri végállomás is megszüntethető. alapjaiban alakulna át csepel közlekedése. a csepeli buszok ide érkeznének, és az ember innen mehetne HÉVvel/metróval a belváros felé, illetve villamossal erzsébet/határ út felé vagy buda felé.

    csepelnek, a csepelieknek sokkal inkább az albertfalvi hídra, és az új gubacsi hídra van szükségük, mint a galvani úti és illatos úti hidakra. azokat majd azután építsék meg, ha előbbiek elkészültek.

    a gerincutat is be kell fejezni, és ha kész, valamint a rákóczin a kéreg alá került a HÉV, és felszabadult a hely 2×2 sávnak, akkor ez a kettő, meg a táncsics elbírja az É-D-i forgalmat, a Kossuth Lajost az SZTK-tól az Adyig sétáló utcává kell tenni, ahogy az erzsébeten is történt 30 éve.

    ha engedjük, hogy villamossá alakítsák a HÉV-et, akkor soha nem fog a rákóczi felszabadulni a sínek alól, és tele lesz csepel vasút és közút szintbeli kereszteződéseivel.

    ha mégse lehet meggátolni a HÉV villamossá alakítását, akkor viszont csepelnek garanciát kell kérnie arra, hogy az átalakítással egyidőben a pályát legalább a temetőig, vagy a hárosi iskoláig meghosszabbítják.

  13. Sztána szerint:

    jocosaurus!
    Amit itt összehord az most gyűlöletbeszéd, vagy csak a szokásos, sima baromság?

  14. Grün Izidor szerint:

    “Hisztérikus állapotban a csepeli ellenzék”
    Remélem nemcsak a csepeli ellenzék, hanem minden normális csepeli!
    Gyönyörű, nagyívű tervek, de aki ezt elhiszi annak komoly bajok vannak a reális gondolkodásával!
    Ez nem Felcsút, hogy egy néhány százmilliós kisvasút megoldja napi hétezer utas mozgatását az itteni hetven-nyolcvanezerrel szemben, hogy a többiről ne is beszéljek!
    Már csak a pénz hiányzik hozzá, de annyi még az unióban sem létezik, főleg ha levonjuk belőle a fityesznek kötelezően járó (ellopható) önrészét! 😀 😛

  15. Szabó András szerint:

    Sziasztok!
    Én is a délebbi gyűrűt támogatom. Politikától függetlenül mondom, hogy egy megálmodott, kívánt olimpiai helyszín végett közel rakni egy déli körgyűrűt a Rákóczi hídhoz, szerintem pazarlás. A Kén utca vonalában szinte csak átmenő forgalom zajlik, az Illatos úttól nem sok forgalmat hoz (egyelőre, bár a rajzot tekintve, ha a Népligetet kettévágják, hogy becsatlakozzon a Hungáriába az új gyűrű, akkor még esetleg), ráadásul ott van egy teher pályaudvar és a MÁV Soroksári út megállója is, azokat mind rendezni kellene. Nem mondom, hogy jó úgy a környék, de ha gyorsan akarunk hasznosat, szerintem a Gubacsi híd vonalában kellene az új vonalvezetést kialakítani. A Gubacsi hidat amúgy is fel kellene újítani, a villamossal közösen 2×2 útsávra (1járda+két kocsi/ebből 1 villamos közösen kocsival/+két híd köze mint régen/ebből egy villamos közösen kocsival/+1kocsi+iparvasút+bicikliút arányban). Az iparvasút nem zavar senkit, elmegy mellette, mint eddig (élt már anno ott szimbiózisban hévvel is). Tovább haladva meg Csepel másik oldalán van a Budafoki út elnevezésű közterület, ami már önmagában is nevével ráutalva kívánja a hosszabbodást Savoya felé egy híddal! A budai oldalon meg csomópont várja a betorkollást, és a 17-es villamos szintén. A villamosoknak közös végállomása lehet Budán is, de akár a Szent Imre térre betérve is. Kocsiszínnek szerintem elég lenne a most felújítás alatt álló Óbudai szín.

  16. Grün Izidor szerint:

    Még csak annyit!
    Colleen Bell: „Nagyszerű ez a hely”
    Ha látta volna ezeket a nagyívű, következő ötven évben megvalósuló fejlesztési terveket Colleen Bell asszony rögtön nem látja a mostani Csepelt olyan “nagyszerű”-nek! 😀 😛

  17. Balos szerint:

    Szabó úr, mindig oda volt tervezve a híd. Olimpia előtt is ötven évvel. Egyébként fél Dél-Pestet szanálni kellene 🙂

  18. Balos szerint:

    Hülye Grün: attól, hogy az USA a fél világot lebombázza, még nem nekik kell megfelelni, és visszafelé fejlődni.

  19. Grün Izidor szerint:

    Balos!
    Amerika bombázásait összekötni Csepel fejlesztésével?!
    Ez pont olyan hülye gondolat mint a többi hsz.-ed!
    Jobban figyelj a megbízóid által tollba mondott szövegre! 😛 😀

  20. Tsepeli szerint:

    Hév helyett villamos, gerincút helyett egy értelmetlen körút. Fejlesztés fidesz módra.

  21. Nagyapó szerint:

    A cikkíró nyert. A csepeli ellenzék mindent támad, ami jobbít. Mert ahogy Tóbiás aranyköpése szól: „A Fidesz a jövőt nem tudja elhallgattatni”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. Tsepeli szerint:

    Az olimpiából meg semmi nem lesz. 1 a 10hez az esély rá.

  23. jocosaurus szerint:

    Sztána:

    Mindig sajnáltam az olyan embereket, akinek csak az nem baromság, amit a Párt mond, önállóan pedig képtelen eldönteni egy-egy dologról, hogy az baromság-e vagy sem.

  24. Balos szerint:

    Tsepelinek és az összes többi hülyének, akik úgy osztják az észt, hogy fingjuk sincs semmiről: http://index.hu/belfold/budapest/nemhid6224/

    Szóval ez a híd nagyon-nagyon régen várt híd, és mindenki hazudik, aki azt állítja, hogy nem szabad fejleszteni Csepelen. Ha nem tévedek, az ötvenes évek óta tervezgették, és pont ezért lett volna Munkás körút a folytatása.

  25. Balos szerint:

    Egyébként tök mindegy, hogy lesz-e olimpia: ha megvalósulnak a fejlesztések, Csepel jól jár. Ezért is agyrém, hogy Szabó Szabolcs ellenzi a fejlesztéseket.

  26. kispajtás szerint:

    Balos:
    Előre bocsájtom, hogy én nem ellenzek semmiféle fejlesztést, sőt…!!!
    De légyszíves magyarázd már el, hogy egy olyan híd, ami átsuhanva É-Csepel felett, átvezetve a dél-budai forgalmat dél-Pestre, abból mit profitálnak a csepeliek?
    Ettől a hídtól még a délről Csepelen keresztül áramló forgalom semmit sem fog csökkenni, kvázi a csepeliek ugyanúgy szívnak majd, mint eddig.
    Szerintem ébredjetek fel a kába állapotból és próbáljatok a reális, csepeliek számára is érzékelhető fejlesztésekben gondolkodni!
    Mert így ez a poszt egy baromi nagy lufinak tűnik!

  27. Autós szerint:

    Ugye nem gondolja bárki, hogy ebből az egészből bármi is megvalósul? A papír sokmindent elbír. A kalózos játszótér egy hetet nem bír ki, hogy ne kelljen tákolni.

  28. Tsepeli szerint:

    te húgyagyú balos, mitől lesz jobb a délről észak csepel felé közlekedőknek egy dél budáról dél pestre vezető körút? Egy olyan olimpiára építik a terveiket amire 1:10 arányban lehet fogadni hogy itt rendezik. Még a logoval is elkéstek. Dilettáns, agresszív fidesz banda. Gyurcsányt böszmézik de böszmeségből leckét adhatnának.

  29. Lovas szerint:

    Autós meg a többiek: ti csak ne gátoljátok a fejlődést, akkor menni fog minden magától. A Kis-Duna part, a Tamariska domb is megszépült, volt féltucat panelrehab, varosrehab, új játszóterek stb. Ez is menni fog. 🙂

  30. kispajtás szerint:

    Lovas:
    Ki vagy te, hogy azt írod, hogy ” menni fog minden magától” ???
    Te ennyire hülye vagy? Vagy másokat próbálsz hülyének nézni?

  31. jocosaurus szerint:

    Balos:

    Tényleg hatalmas különbséget fog jelenten az a híd, hogy majd nem a Kvassay-n mennek át, hanem kb. 800 méterrel arrébb.

    Ellenben Budafok, Albertfalva felé csak baromi nagy kerülővel juthatsz el (5 illetve 7 km-rel arrébb észak, illetve dél felé a Budára átvezető híd). Csepel Budafoktól gyakorlatilag el van szigetelve. Ezen tényleg változtatni kellene. De hogy 800 m-rel arrébb építsenek még egy hidat, az emellett (és még jó pár dolog mellett) sokadrangú.

  32. Grün Izidor szerint:

    jocosaurus!
    Te látsz azokra a hidakra Csepelről la vagy felhajtót?!

  33. jocosaurus szerint:

    Grün Izidor:

    M0-s hídon átmegy a 138-as busz, tehát van. Lágymányosi hídra is rá lehet menni kis kerülővel.

    Lényeg az, hogy összességében ma baromi nagy kerülővel lehet eljutni csak Budafokra. Ezt persze most lehet nem érzékelik olyan sokan, de ez az elszigeteltségnek is betudható. Idővel ugyanúgy kialakulnának a kötődések Budafokkal, mint most Erzsébettel.

  34. Grün Izidor szerint:

    kispajtás!
    Lovas egy sokat tapasztalt ember, aki tudja hogy az élet olyan mint a motorbicikli!
    Csak be kell rúgni és megy magától! 😛 😀

  35. Lovas szerint:

    Aki szerint Csepelen már nincs mit fejleszteni a közlekedésen, az szavazzon az MSZP-re, a DK-ra vagy a Jobbikra. Ennyi.

  36. Grün Izidor szerint:

    jocosaurus!
    A halásztelkire gondolsz?!
    .
    “A Lágymányosi hídra is rá lehet menni kis kerülővel.”
    Csak előtte át kell küzdened magadat vagy a Gubacsi vagy a Kvassay hídon!
    A Korvin csomópontot és a Szabad kikötő utat nem kifelejtve! 😀 😛

  37. Ambrus Márió szerint:

    Nem akarok ünneprontó lenni, de mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el a kormányhatározatot, vagy legalább a mellékletét, ami a cikk apropója volt.
    1372/2016. (VII. 20.)

    A Budára vezető hídról és a villamosról szó sincs benne, cikkben szereplő kép is az olimpiai pályázatból van, de még részletes tervezésről sincs szó.
    A Pest felé vezető új Galvani-hídról sincs eldöntve, hogy megépül, csak annyi, hogy 2018. szeptember 30-ra kell elkészülniük az engedélyes terveknek.

    Csak a BKK-nál van vagy egy tucat engedélyes terv a fiókban, ez nem jelenti automatikusan, hogy valójában megépül a híd.

  38. jocosaurus szerint:

    Lovas: Micsoda demagógia! De itt nem arról van szó, hogy a fejlesztés ellen tiltakoznánk. Az a nem mindegy, hogy _MIT_ fejlesztenek. Persze jól tudom, hogy a fidesz nem szereti az olyan fogalmakat, mint megtérülési útmutató, hasznosság, ezért is valósulhatott meg annyi minden egy kis faluban több milliárdból, miközben Bp-en a közlekedés _fenntartására_ (!, nemhogy a fejlesztésére) nincs pénz.

  39. jocosaurus szerint:

    Ambrus Márió:

    http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A16H1372.KOR&timeshift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT

    1. melléklet az 1372/2016. (VII. 20.) Korm. határozathoz

    Kulcsfontosságú budapesti közlekedési beruházás-előkészítések

    Projekt megnevezése
    1. Budapest-Kelenföld és Ferencváros vasútállomások között háromvágányú kapcsolat, Danubius és Népliget-Fradiváros elővárosi megállók kialakítása és a Déli összekötő vasúti Duna-híd átépítése projekt engedélyezési terveinek elkészítése
    2. Budapest-Ferencváros – Kelebia vasútvonal fővárosi nyomvonal-korrekciója projekt engedélyezési terveinek elkészítése
    3. M1-es autópálya 2×3 sávra bővítése Budapest és Győr között projekt engedélyezési terveinek elkészítése
    4. M7-es autópálya 2×3 sávra bővítése Budapest és Balatonvilágos között projekt engedélyezési terveinek elkészítése
    5. Galvani híd és kapcsolódó úthálózat építése projekt engedélyezési terveinek elkészítése
    6. ráckevei HÉV vonal fejlesztése és az egységes fővárosi kötöttpályás közösségi közlekedési hálózatba való integrálásához projekt engedélyezési terveinek elkészítése
    7. csepeli HÉV fővárosi villamos hálózatba integrálása projekt engedélyezési terveinek elkészítése
    8. a Földalatti rekonstrukciója és a járműbeszerzése projekt engedélyezési terveinek elkészítése

  40. Teri szerint:

    A bejegyzéseket olvasva reflektálék párra:
    Nem így vagy nem ezzel kellene elkezdeni a fejlesztést: sztem csak kezdjük el (mindegy,h hol), mert egy területi fejlesztés magával hozza a további területek javítását. Én amondó vagyok, h kezdjük el, mert akkor már láthatóan elindult valami
    Kereg alatt vagy kéreg felett: több városban egészen jól működik mindkettő (pl. London, München), a példa előttünk van, meg lehet csinálni…
    Csepelnek jó: azt nem tudom…most inkább nem lesz az,hiszen a városrésznek megvan a saját életritmusa, amibe most vele fog szólni egy csomó útlezárás. Viszont ha egyben nézzük a teljes egészeg, akkor Budapestnek, magyaroknak sokkal jobb lesz. Aztán majd Csepel közélete is rendeződik idővel.

  41. Teri szerint:

    …akarom írni, h több városban a kéreg alatt és kéreg feletti forgalom párhuzamosan működik, miért kellene választani ?

    Illetve nem csak az a fontos, h milyen fejlesztéseket fogadnak el, hanem hogy a terv kivitelezésének káros hatását a jelenlegi közéletre minimálják.

  42. Tóth kati szerint:

    Mi lesz a Gerincút folytatásával?

  43. Tóth kati szerint:

    Az ellenzék le vsn sz…va. Az a lényeg,hogy Csepel épüljön,fejlődjön.Megtapasztaltuk,hogy mire képes a mostani ellenzék,20 évig pusztítottak itt,és mindent eladtak,elloptak.Kit érdekel,hogy mist mit hörögnek.Ne felejtsük el nekik a kis Manhattant a lagúnákkal együtt!Csak kárt okoztak,képtelenek voltak értelmes munkát végezni.Felejtsük már el őket.Majd akkor okoskodjanak,ha ők lesznek hatalmon.

  44. Sára szerint:

    Tóth Kati: be kell látni, hogy el kellene már engedni végre ezt a Gerincút kérdést…. Úgyis asszongyák odafent az okosok, hogy fityiszt nektek. Csepel lakosai ennélkül is jól élik a kis életüket, gyarapodnak…há’ minek nekik ameg?

  45. vazul néni szerint szerint:

    Igen balhé lesz mint mindig mindenből itt eddig :stadionok építése ,Várkert Bazár, Szél Kálmán tér felújítása legutóbb , a liget fejlesztése …metró ….stb és mindezek ellenére mindig marad bőven tennivaló ,nem lesz földi mennyország ,és értelmesebb ellenzék.

  46. Nagyapó szerint:

    Sára! Többször leírtam – nem volt foganatja – hogy a gerincutat nem a csepelieknek tervezték, hanem a szennyvíztisztító építéséhez, az iszap elszállítására. Az, hogy ez jó lenne Csepelnek, az másodlagos volt. Az építést, iszapszállítást megoldották a Dunáról, így a gerincút okafogyottá vált.
    Nem tudom a csepelieknek miért kell a Sziget átmenő forgalma?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  47. jocosaurus szerint:

    Nagypapa: Micsoda egetverő marhaságokat írtál te akkor már régebben is.

  48. jocosaurus szerint:

    Mert ugye 800 m-rel arrébb csinálni egy hidat a Kvassaytól, arra égetően nagy szükség van. Magyarázd már meg, hogy sokkal nagyobb szükség van arra is, mint Budafok felé egy hídra. Te ostoba pártkatona, te…

  49. Grün Izidor szerint:

    Igazad van Öreg Hüje!
    Ha már feleslegessé vált a gerincút, fel kell törni és az anyagából néhány többet használt földutat burkolattal ellátni!
    Úgy legalább a csepeliek javára hasznosul!
    Ne álljon ott benne a sok jó anyag! 😀 😛

  50. jocosaurus szerint:

    Tóth Kati: a Gerincutat hiányolod, de közben nemn zavar az az aprócska tény, hogy az 1. szakaszra az építési “parancsot” még a mostani ellenzék adta ki. Az az ellenzék, aki semmit nem csinált itt. Áruld már el, a fideszes önkormányzat alatt milyen lényegi beruházás készült Csepelen eddig? De kész kis terveik már vannak arra vonatkozóan, hogyan csesszék el a közlekedést. Fantasztikus dolog a hit, aláírom, de én jobb szeretem a tényeket és az ésszerűséget.

  51. fghfjhgkjhk szerint:

    Nem vagyok semmi jó ellen.
    1. ez az északi híd nem tehermentesíti nagy részben a XXI. kerületet és a rátelepedett aglomerációt sem
    2. az M0 irányába kellene fejleszteni, hogy a teherforgalom mihamarabb ki/be tudjon jutni a kerületből/kerületbe
    3. amennyiben egy villamos több utast szállít, mint egy HÉV, így szakmailag további kérdésem már semmihez sincs, ezért közlekedik a VILÁG összes elővárosi régiójában a vasút és nem a villamos?! Értem már, a VILÁG többi része a hülye. 🙂

  52. kispajtás szerint:

    Hova lett, aki le akarta írni a véleményét? Vagy tényleg leírta és kivágták, mint macskát szarni?
    Arról volt szó anno, hogy a csepel.info-n mindenki elmondhatja a véleményét-kendőzetlenül.
    Mégiscsak előkerült egy kendő a sifonérból?

  53. fghfjhgkjhk szerint:

    kispajtás!
    Van aki innen már ki is lett tiltva! 🙂
    Engem is kitiltottak már egy nickkel, de proxval és dinamikus IP-vel véglegesen nehéz! 😛

  54. kispajtás szerint:

    Egyébként ez az egész fejlesztéses lufi és az olimpiásdi a Kvassay-zsiliptő megrajzolt, kb. 1 km.-es sugarú körre vonatkozik. Ami nem más, mint a Kopaszi-gát, a Ferencváros volt Nagyvásártelepre eső része és É-Csepel legészakibb csücske.
    Konkrétan a lakott Csepelre ebből semmi nem jönne be, akkor mi is itt a csepeli fejlesztés?

    Balos, Lovas, nem szóltak még föntről, hogy az idiotizmusotokkal csak ártotok a pártotoknak?

  55. fghfjhgkjhk szerint:

    kispajtás!
    A mostani “Lovas” emberke még az SZDSZ-ben kezdte.
    Ilyenek ezek…

  56. admin szerint:

    Kit vágtunk ki kispajtás? Mert nem látunk még automatikusan letiltott hozzászólást sem.

  57. admin szerint:

    Itt fikáztok mindent és mindenkit, aztán az a bajotok, hogy biztos van valaki, aki nálatok is jobban fikáz mindent és mindenkit, ezért biztos letiltottuk. Nincs ideje valóban orvoshoz fordulni? 🙂

  58. fghfjhgkjhk szerint:

    admin!
    Erre a lyukra (semmi) nem lehet, csak kritikát írni.
    Valahol van benne valami konkrétum?
    🙂

  59. admin szerint:

    Akkor nagy marha vagy, hogy itt töltöd az egész nyaradat, amikor sörözhetnél is.

  60. fghfjhgkjhk szerint:

    Ártok az agitprop médájuknak, igaz? 🙂
    Nem lehet egy oldal csak seggnyalással tele, nem? 😛

  61. Grün Izidor szerint:

    fghfjhgkjh!
    Lényeg, hogy rettegünk és hisztérikus állapotba kerültünk!
    Mintha nem ismernénk még a fityeszes hülyítéseket! 😀

  62. Grün Izidor szerint:

    “Tanultak az előző rendszer hibáiból, és nem engedik meg, hogy egyes érdekcsoportok nyerészkedjenek a forráskihelyezés rendszerén, hogy szélhámosok „árulják” nem létező befolyásukat – írta a Miniszterelnökség az Indexnek, miután a portál cikkünk kapcsán arról érdeklődött, indul-e valamilyen belső vizsgálat a tárcánál az uniós pályázati csalási ügyben.”
    ..
    Bezzeg a cocik loptak mint a szarkák!
    Nálunk a korrupció mentes pártban elegendő, ha kiadják a jogos részünket! 😛 😀

    http://www.168ora.hu/itthon/miniszterelnokseg-valtoztattunk-palyazati-rendszeren-147858.html

  63. robi szerint:

    Megszokhattuk, hogy a választások közeledtével megszaporodnak a tanulmánytervek és az alapkő letételek.

    Született Csepeliként természetesen örülnék annak, hogy már a nagyszüleim korosztályának is beígért, kerületünket érintő fejlesztések végre-valahára elkészülnének, de kérdés, miből?
    Egy év múlva, az olimpiai helyszín kijelölését követően tisztábban láthatjuk a lehetőségeket.

    Sohasem fogom megérteni, hogy mi szükség van a folyamatos gyűlölet gerjesztésére egy közlekedés fejlesztési kormányhatározat ismertetése során.

    Őszintén sajnálom a politikai segédmunkára, Csepelre importált, érzelmileg sivár sült parasztgyerekeket. Ezt hozták otthonról?

  64. kispajtás szerint:

    Admin:
    Az üldözési mániád és az arroganciád az egeket veri, nem szóltak még, hogy súlyos személyiségzavarral küzdesz?
    Miért kéne veled azonosulni, miközben nagyon is átlátszó módon a saját kis pecsenyédet sütögeted – ami már rég oda égett, basszus…
    Innen már húz magával az örvény, vedd észre, visszakapaszkodni, hitelesnek lenni már-már lehetetlen küldetés számodra.

  65. Grün Izidor szerint:

    kispajtás!
    Ősi dakota mondás:
    “Adj egy embernek egy másik felett hatalmat és kiütköznek jellemének hibái!”
    Csak jusson eszünkbe egy szürke kis ügyintéző, akinek van egy bélyrgzője, amitől egyből élet és halál urának képzeli magát! 😛 😀

  66. Vendetta szerint:

    Nem akarok senkit sem elkeseríteni de ezeket a projekteket mind a kukába söpörte a kormány, úgy mint az M1, M7 3×3 sávossá bővítését is.

    Viszont ezúton is szeretném gratulációmat és tiszteletemet kifejezni a kerület vezetésének, a CSEVAK-nak. stb stb
    Azért hogy olyan szépen kivágták a fákat a Papírgyár mellett.
    Egyszerűen zseniális, és örömmel tölt el az a tudat hogy 30-40 éves többségében EGÉSZSÉGES fákat vágtak ki. Valószínűleg járda felújítás miatt.
    Biztos vagyok benne hogy ezt másképpen nem lehetett megoldani.

    Viccet félre téve nem értem mi a baja a FideSS-nek a fákkal. Több fát vágnak ki mint anno az EMESZPÉ pedig ők is kibaszták a biztosítékot mikor a Fővárosi Önkormányzat kivágatta az összes nyárfát a Szabadkikötőn…
    Rendben értem van 1-2 fa ami beteg aláírom, de amit most kivágtak a Papírgyárnál olyan törzse volt hogy 5 átlagos testalkatú ember belefért. ÉS NEM VOLT BETEG.
    Az viszont már tényleg mindennek a netovábbja hogy olyan ÉLETKÉPTELEN fákat ültetnek az öregek helyére amik soha nem nőnek meg akkorára.
    Könyörgöm lassan 8 éve vágták ki a Szabadkikötőn a nyárfákat és amik most ott vannak 20cm-t nem nőttek….Ez egy vicc…
    Én amondó vagyok vágjuk ki az összes fát a kis-duna parton, nem kellenek azok oda…

  67. kispajtás szerint:

    Vendetta:

    De a poszt címében ezt írják: “…hatalmas fejlesztések indulnak Csepelen” – mintha már konkrét lenne és csak ki kéne nyitni Csepel kapuját, hogy dőljön be rajta a lóvé.
    Ráadásul ezek a tervek, vagy mik, nem is Csepel fejlesztéséről szólnak

    Kampányszövegnek jó lenne, de elnézték a naptárt. 😛
    Ámokfutók…!!!

  68. Grün Izidor szerint:

    kispajtás!
    Mintha már írtam volna: “Az embereket könnyebb hüjyíteni mint meggyőzni arról, hogy hülyítik őket!” 😛 😀

  69. kispajtás szerint:

    Grün Izidor:
    Valóban írtad már, de nem elégszer! 😛

  70. Grün Izidor szerint:

    kispajtás!
    Ott ahol Hosszú Katinka és Szász Emese aranyos sikereit lenyomja a címlapról egy migráncsos segélyekről szóló bejegyzés hiábavaló küzdelem lenne! 😛 😀

  71. mandaf szerint:

    Tisztelt fórumozók!
    Csepel nagy szerencséje, hogy csak ez a pár eszement, szerencsétlen balliberális lakosa van.
    Azért nem „polgára” mert azt a szintet szellemileg még nem érte el. Szomorú dolog belegondolni, hogy ilyen „fehérje halmazok” vették húsz évig Csepel mindennapjait.
    További szép napot …

  72. robi szerint:

    mandaf!
    Aki szellemileg vitaképtelen, az sérteget. Sajnálom Csepelt, hogy a mocskolódás uralja a terepet.

    Nem sorolom fel, az elmúlt időszakban hány kérdésre kussolás volt a válasz elöljáróidtól.
    Pedig a kérdésekben semmi sértés nem volt.
    Pl. megkérdeztem,hogy az önkormányzat az elmúlt 6 évben hány tízmillió forintot költött – a kerületi adófizetők pénzéből – a határon túlra. Válasz nuku.

    Nos?

  73. fghfjhgkjhk szerint:

    mandaf!
    Olyan kevesen vannak mi?
    Olyan kevesen, hogy N. SZ. csak listáról tudott a Parlamentbe jutni!
    Ön nyert! 😛 🙂

  74. jocosaurus szerint:

    mandaf:

    Érdekes, én mégis azt tapasztalom, hogy a nagyobb intelligenciával rendelkezők, képzettebbek inkább fidesz-ellenesek, ergo a ti szempontotokból balliberálisok, hazaárulók stb.
    A fidesz és az összes demagóg párt is világszerte a Gauss-görbe bal oldalán elhelyezkedőkből él jórészt.
    Az intelligensebbek nem érik be annyival, hogy rámutatnak a migránsra mint főellenségre, és akkor már az tölti ki az agyi kapacitását. Tények kellenének, eredmények, teljesítmény. Ja, hogy az nincs…

  75. Grün Izidor szerint:

    jocosaurus!
    Ez a rendszer gyűlöletre és félelemre épül!
    Ahogy Kossuth díjas költőnk József Attila írta Hazám című versében:
    “Retteg a szegénytől a gazdag
    s a gazdagtól fél a szegény.
    Fortélyos félelem igazgat
    minket s nem csalóka remény.” 😛
    .
    http://magyarnarancs.hu/publicisztika/korkoros-felelem-egy-kisvarosi-lap-interjukerelmenek-tortenete-100400

  76. Nagyapó szerint:

    jocosaurus! Azért, hogy intelligenciája növekedjék, tanulmányozza a Gauss görbét. A Gauss görbe a normális eloszlás görbéje, amelynek nincs jobb, vagy bal oldala. Viszont van pl. Euler görbe, melynek viszont van alja ahová csúszott a “baloldal”, en bloc.
    De ha az intelligencia és a pártok összefüggését nézzük, mondjon baloldali akadémikust, művészt, sportolót!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  77. kispajtás szerint:

    mandaf:
    Te is szívod azt a szellemi drogot, ami ma terjed Csepelen – vagyis inkább az a valóság, hogy egyre kevésbé terjed, mert már sokan feleszméltek a kábulatból.
    A csepeli vezetés erőteljesen veszít a szavazóbázisából, ezt nevezed te balliberálisnak?
    Te egy idióta vagy, kérlek ne szaporodj! 😛

  78. homo sapiens szerint:

    Vendetta! Tiszteletem, első vagy akinek feltűnt ez a hatalmas környezetkárosítás a Cs. Papírgyárnál. kellett a fa a szavazóbázisnak! Egyébként megnézném, ki nyilvánította betegnek azokat a fákat!! Dzsida László főosztvez.-nél lehet érdeklődni. N.SZ. ellenzékben vadul tiltakozott az ilyenek miatt, már nem jár felénk, hogy észrevegye? De az LMP, jobbik is kussban van, lefeküdtek?
    Fejlesztések?!?! Ady 1. vagy Csepel kapuja projekt, még mindig szívnak az ott lakók a műszaki ellenőrzés nélküli munkák átvétele miatt.
    de pl. fejlesztés volt a szennyvíztisztító is, csak mondjuk már nem járnak a döntéshozók HÉV-en, hogy érezzék azt a mámorító bűzt, amit a “ZÁRT” rendszerből kapunk…villamoson majd biztos ibolya szagú lesz a szarszag..
    Mutyi volt , mutyi van, mutyi lesz…

Itt lehet hozzászólni !