A titok szolgálata

Magyar Nemzet, Fidesz.hu

A titok titokzatos tárgya: egy vagy, de nem vagy egyedül

Lehet, hogy Csepel nem tartozik Európához? Történt pedig, hogy az SZDSZ csepeli óriásplakátjait sorra leragasztották. Nem valami vandálok, nem is a párt ellen ármánykodó szélsőségesek, hanem SZDSZ-es aktivisták zavarták meg ily módon az egyébként eddig békés, nyugodt és csendesen csordogáló EP-választási kampányt.

A leragasztott plakáton Kál Károly, a csepeli szabad demokraták elnöke, önkormányzati képviselője adta tudtára a világnak, hogy “Európában otthon vagyunk!”, de a harcos munkáskerületben ez az üzenet valamiképpen elvesztette az aktualitását. A párt vezetőinek döntése azt a benyomást kelti bennünk: aki nagyon otthon van Európában, az nem biztos, hogy Csepelen is otthon érezheti magát, lett légyen akár helyi liberális kiskirály az illető.

Pedig Kál Károlyék valóban otthon vannak Európában, titkosszolgálati érdemeik belépést biztosítanak számukra a legelőkelőbb szalonokba is. Persze, jobb, ha a titkosszolgaság ténye titokban marad, s csak a bennfentesek számára ismert és járható csatornákon keresztül hasznosítják a “cégnél” szerzett, semmihez nem fogható tudást és szakértelmet. A nyilvánosság kifejezetten árt a szakértelemnek, mintha a társadalom tájékozottsága tompítaná a szakemberek agyát, s megkérdőjelezné kivételes hozzáértésüket, bármire való rátermettségüket. Kál Károly is milyen jól elvolt csepeli SZDSZ-es elnökként, önkormányzati képviselőként, buzgott benne a tettvágy, a segítőkészség, az elvhűség és a lokálpatriotizmus. A rendszerváltás után MSZP-s volt, később az SZDSZ-hez igazolt, így próbált hidat verni a két, hajdani ellenség között, s szándékát, legalábbis egyéni szinten, siker koronázta. A szocialista vezetésű önkormányzattól megbízást kapott az egykori Csepel Művek területeinek őrzésére. Itt mutatkozott meg univerzális felkészültsége. Az őrzött területre tonnaszám hordatta a környezetszennyező galvániszapot, az illetéktelen behatoló megnézhette magát. A nehéz felfogású bürokraták végül elhordatták ezt a védőréteget, de Kál Károly zsenialitását is elismerték, legalább annyiban, hogy milliós bevételeit megtarthatta, és nem vonták felelősségre.

Kál Károly igenis joggal hirdette, hogy ő és a hozzá hasonlók otthon vannak Európában. Balszerencséjére túl nagy publicitást kapott az a tény, hogy ezt az otthonos érzést az állampárti kémelhárítás hivatásos állományú tisztjeként alapozta meg. Erre leragasztották a plakátját. Ráadásul azok, akik hasznot húztak szakértelméből, akiknek javára és épülésére szorgoskodott az utóbbi években. Az SZDSZ, a sajátjai, az érett fővel választott pártja tagadta meg ily rútul. Mert az SZDSZ tulajdonképpen érzékeny ezekre az egykori titkosszolgákra, Kivágó Iván Györgyné múltjától is fintorogtak. Kivágónénak nyilván rendben volt az útlevele, s nem csak “brahiból” járt be a Gyorskocsi utcába és a hasonló, kétes hírű, illetve titkú intézményekbe. Saját bevallása szerint III/II-es tisztként soha nem ártott senkinek, de akkor mit csinált szegény jótét lélek, hiszen a folyamatos semmittevésért még a szolgálatok sem adtak fizetést. Mindenesetre, amíg nem verték nagydobra múltját, ő is megkapta “senkinek nem ártó” szolgálataiért a jutalmat, hiszen havi egymilliót bezsebelő nyugdíjast ritkán találunk, a kommunizmus üldözöttei között biztosan nem. Demszky Gábor, mint erkölcsi etalon, nem is eskette fel Kivágónét, ám ezzel a heroikus gesztusával önkéntelenül leragasztotta Kál Károly óriásplakátjait. Ha az MSZP-s kémelhárító csípi a szabad demokraták szemét, nem hunyhatnak szemet saját kémelhárítójuk virgonckodása felett sem.

Egyébként is, akinek fény derül titkosszolgálati múltjára, az nem az SZDSZ-be való. Legalább annyit elvárhatnak tagjaiktól, vezetőiktől, emblematikus figuráiktól, hogy megőrizzék azt a titkot, amire imidzsük és legendájuk épül.

Forrás: Magyar Nemzet, Fidesz.hu

16 hozzászólás “A titok szolgálata” bejegyzésre

  1. Márta szerint:

    CSEPELIEK A ZÖLD KIS-DUNAPARTÉRT
    KÖZHASZNÚ EGYESÜLET
    tisztelettel meghívja
    Önt
    Kis-Duna parti jövőképek
    című,
    2009. május 29-én 18 órakor kezdődő

    LAKOSSÁGI FÓRUMÁRA.

    Meghívott előadók:
    Kál Károly, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata SZDSZ Frakcióvezető
    Németh Szilárd, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Fidesz-KDNP Frakcióvezető
    Szenteczky János, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata MSZP Polgármester jelölt

    Helyszín: Gyermek és Ifjúsági Sport Centrum
    Budapest, XXI. Hollandi út 8-10 Elérhetőségeink:
    http://www.kisdunapart.hu
    csepel.kisdunapart@citromail.hu
    telefonszám: +3614205919

  2. bolemann lajos szerint:

    “Az őrzött területre tonnaszám hordatta a környezetszennyező galvániszapot”

    Most akkor mi van? Nemcsak őrízte, hanem ő is hordatta oda? Megalapozott ez?

  3. miska72 szerint:

    És ez a Kál Károly kampányol a Csepeli kisdunapart rendbetételével?
    MARGIT NÓÓÓÓÓRMÁLIS? 🙂 🙂 🙂
    Vicc, és röhej, amit ezek művelnek itt a kerületben!
    Ezekre még egy cserép virágot se bíznák!

  4. Gordon szerint:

    Mindenesetre amíg őrizte, addig több lett, nem kevesebb. Tehát lehet benne valami, hacsak nem a galvániaszap osztódással “szaporodik”, de ezt a lehetőséget azonban a magam részéről kizárnám.

  5. Minden Szószban Fakanál szerint:

    Kál!

    A nénikédet, te ügynök tetű!

  6. Minden Szószban Fakanál szerint:

    ja egy értesülés….Kál jelenleg az Adrián vitorlázik az elvtársával….
    Erre varrjatok gombot!

  7. Prendick szerint:

    “Ezekre még egy cserép virágot se bíznák!”

    De. Kaktuszt. Arra üljenek.

  8. Nagyapó szerint:

    Egy hír: Dél-Koreában öngyilkos lett egy miniszter, mert kenőpénzt fogadott el.
    A csepeli önkormányzatban több olyan képviselő foglal helyet, akik erkölcsileg a koreai miniszter alatt vannak. III/II-es diktatúra kiszolgáló (a náci világban kápó), kizárt ügyvéd.
    Elvtársak nem kellene egy kis önvizsgálatot végezni?!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  9. atlétaa szerint:

    🙂

  10. LB szerint:

    Ezt ma kaptam:

  11. miska72 szerint:

    Nagyapó, ezek nem fogják megtenni!
    Ez a népre vár!

  12. Gordon szerint:

    Emlékművet állítanak Katyn áldozatainak

    “Az ünnepi eseményen a főpolgármester mellett megjelentek a fővárosi közgyűlés frakcióinak vezetői, kivéve a szocialisták képviselőjét. Tarlós István (Fidesz) – aki a katyni áldozatok emlékére frakciótársával, Csomós Miklóssal javasolta egy köztér elnevezését – erre utalva megjegyezte, reméli, csak a véletlennek tulajdonítható az MSZP távolmaradása.”

    http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=168664

    Szerintem nem véletlen a távolmaradásuk.

  13. Borka-Szász Tamás szerint:

    Hanem miért maradtak távol, kedves Gordon?
    Biztos megadja nekünk a választ, szomjazunk rá.

  14. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Nagyapó!

    “Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.”

    Nem akarom Önt megbántani, de ez legalább akkora baromság, ha én (vagy bármely baloldali a következővel zárná minden hozzászólását:
    “Ceterum censeo… A jobboldali mind fasiszta és kirekesztő.”
    De ÉN soha nem mondanék ilyen sületlenséget, mert súlyosan sértő lenne nagyon sok rendes jobboldali érzelmű magyar embernek.

    Megelőzendő az élcelődést, én nem vagyok kommunista (ilyet nem is ismerek a környezetemben), tehát magamra sem tudom venni az esetleges bosszantásnak vett szavakat…. (ez különösen bosszantó lehet)

  15. asdf szerint:

    …mégis foglalkozik vele, tehát valamennyire mégis magára veszi.

  16. Gordon szerint:

    Arra gondolok, hogy a bolsevik típusú állampárt jogutódja (MSZP) még mindig a orosz propaganda szerint gondolkodik katynról, vagyis valójában nem hajlandó elfogadni azt a történelmi tényt, hogy szovjet hadsereg végezte ki a lengyel hadsereg mintegy 15.000 katonáját.

    Andrzej Wajda megrázó filmet készített a lengyel és európai történelem e sötét napjáról. Hitler és Sztálin a két “jóbarát” kéz a kézben döngölte földbe a szabad Lengyelországot, aztán az elorozott területeket a háború után a Szovjetiunió meg is tartotta hadizsákmányként. Biztos büszke volt a megszerzésére, hiszen a nemzetiszocialisták segítségével foglalta el 1939-ben.

    Mint ahogy a finnektől elvett területeket, a balti államokat, és Kárpátalját (gyakorlatilag: Ung, Bereg, Ugocsa teljes, és Máramaros vármegye egy részét, amihez az oroszoknak a történelem során soha semmi közük nem volt) is megtartották.

    Nos, elég furcsa, hogy az mszp “elfeljetett” elmenni. Lehet, hogy tényleg nem akarják elfogadni a történelmi tényeket? Nem ez lenne az első eset.

    Katyn, részletek a filmből:

Itt lehet hozzászólni !