Kajak-kenu: a női K-4-ben még nincs meg a végső egység

Nemzeti Sport Online

A Poznanban a magyar színeket képviselő csapat tegnap elutazott, míg a szegedi MOL VK futamra a felnőtt kapitány által a mai napon megnevezett egységek hétfőn kezdik meg a közös felkészülést. A női szakág egységesen Szolnokon, a férfi kajak szakág Szegeden, míg a kenu szakág Csepelen tölti majd a világkupa előtti másfél hetet.

A közös táborokban az egyéni hajós edzéseket mindenki a saját edzőjével végzi, azonban a csapathajós edzések esetében, minden egységnél egy felelős edző került megnevezésre, aki az adott hajó tréningjeit a másfél hét során irányítja majd. Az olimpiai távú férfi kajak „A” négyes felkészítésének irányítására Sári Nándort, míg az 500 méteren rajthoz álló női kajak „A” négyes esetében erre a feladatra Fábián Lászlónét kérte fel a kapitány. Storcz a nőknél jelenleg nem hirdetett végső egységet, az induló hajó összeállítását az első öt helyen befutott versenyzőből (Benedek, Kozák, Paksy, Kovács, Janics) kívánja majd véglegesíteni.

A MOL Kajak-Kenu Világkupa június 5-én kezdődik majd az előfutamokkal. Az 1000 méteres döntőkre szombaton 14:30-tól a 200-as döntőkre vasárnap 9:55-től, míg az 500-as döntőkre vasárnap délután 15:00-tól kerül sor a szegedi olimpiai központba. A versenyre ebben az évben a belépés díjtalan.

Forrás: Nemzeti Sport Online

Itt lehet hozzászólni !