Ne húzzák már az idegeinket, ne nyűglődjünk már tovább egymással

Mno.hu

Az európai parlamenti választásnak az lesz a tétje, hogy tényleg kell-e még 2010 tavaszáig várni a parlamenti választással – mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke csütörtökön este Balatonalmádiban egy választási gyűlésen.

„Vagy az utolsó esélyt kihasználva mégis csak rá tudjuk bírni a jelenlegi hatalom birtokosait arra, hogy ne húzzák már az idegeinket, ne nyűglődjünk már tovább egymással; nekik se megy a kormányzás, mi is rühelljük őket, békésen, de gyorsan váljunk el egymástól” – hangoztatta az ellenzéki politikus.

Szavai szerint különböző alkalmakkor mindig bízott abban, hogy a „józan ész és a politikai erkölcs létezik a baloldalon is”, és levonják azokat a politikai konzekvenciákat, amelyeket egy nyugat-európai ország kormánya már régen levont volna a helyükben – vélekedett a Fidesz politikusa, aki szerint már a „népítéletet” hozó időközi választások eredményei után távozniuk kellett volna.

Nem lehet garantálni, hogy ez lesz az európai parlamenti választások eredménye is, de „határozottan bízom benne és 50 százalék esélynél többet adok neki” – mondta Kövér László. Szavai szerint abból merít ismételten bizodalmat, amilyen események az MSZP háza táján zajlanak, s amilyen hírek onnét kiszivárognak. Példaként említette a gyűlés szónoka, hogy már elfogadták az MSZP budapesti választási listáját az országgyűlési voksolásra készülve, ami „normális körülmények között” jövő tavaszra esne, s mondhatnánk, hogy „hol van az még”.

Kövér László szerint a „jelekből az olvasható ki”, miszerint ők is gondolkodnak, hogy talán „nem fogják ezt a jövő tavaszig kihúzni”. Akkor pedig igyekeznek minél korábban „készen állni”, akár egy szeptemberi vagy október eleji megmérettetésre – mondta a választmányi elnök.

Kövér László ugyanakkor hangsúlyozta, hogy „a következő négy esztendő nem lesz sem sétagalopp, sem fáklyásmenet”. Szerinte az a négy esztendő, amely 1998-2002 között eltelt, és a Fidesz kormányzása fémjelzett, „kellemes délutáni séta” volt ahhoz képest, ami most ránk vár.

Sokkal mélyebbről indulunk és sokkal nehezebb körülmények között, lényegesen kevesebb tartalékkal, s nem csak anyagi, pénzügyi vonatkozásban, hanem lelki, erkölcsi értelemben is – mondta Kövér László, aki szerint „ez az MSZP-SZDSZ-kormányzás legnagyobb bűne”.

Az ellenzéki politikus szerint, ha megpróbálkozunk azzal a „szellemi kalanddal”, hogy képzeletben meghosszabbítjuk azt a pályát, amit az ország bejárt 2002-ig, s hogy hol tartanánk most 2009-ben, és összevetjük azzal, hogy hol tartunk most valójában, s „ha a kettő közötti különbséget sírás nélkül el tudjuk mesélni, akkor megfelelő lelkierővel vagyunk felvértezve” – mondta a Fidesz választmányi elnöke.

Hangsúlyozta: csak egy momentumot emeljünk ki, ami talán nem is a legfontosabb, ám mégis „plasztikusan írja le, hogy mit vesztettünk 2002-ben: 2007 óta euróval fizetnénk”. Ami 2007-ben meglehet sok embernek nem is lett volna szimpatikus, de ha euróval fizethetnénk, akkor az a több százezer ember, aki attól retteg, hogy a forint árfolyamváltozásai miatt a megemelkedő banki törlesztéseit nem tudja fizetni, s elárverezik a házát a feje fölül, azok most „legalább e vonatkozásban nyugodtan alhatnának” – fogalmazott a Fidesz politikusa.

Kövér László szerint „erejéből és tapasztalataiból fakadóan, a programjából és nemzetközi elfogadottságából adódóan, magyarországi támogatottságából fakadóan, csak a Fidesz képes arra, hogy lehetőséget teremtsen az ország többségének, hogy ha akarja, akkor együttes erővel ezt az országot abból a kátyúból, amibe bele sem szabadott volna kerülnie, kihúzza”.

Forrás: Mno.hu

8 hozzászólás “Ne húzzák már az idegeinket, ne nyűglődjünk már tovább egymással” bejegyzésre

  1. bolemann lajos szerint:

    „erejéből és tapasztalataiból fakadóan, a programjából és nemzetközi elfogadottságából adódóan, magyarországi támogatottságából fakadóan, csak a Fidesz képes arra, hogy lehetőséget teremtsen az ország többségének, hogy ha akarja, akkor együttes erővel ezt az országot abból a kátyúból, amibe bele sem szabadott volna kerülnie, kihúzza”

    De ismerős duma ez. 🙂

  2. miska72 szerint:

    Az MSZP szövege meg ” ELQRTUK” ! “NEM CSINÁLTUNK SEMMIT”! “SZAKÉRTŐ KORMÁNY”!
    Azért qrták el met nem volt meg a szakértelem! A diplomát a búcsúban lőték! Megígérjük, hogy mostmár nem fogjuk ELQRNI! Azóta is csak BAROMSÁGOKAT TALÁLNAK KI!
    Mi a megoldás? Nem ingatlanadó! VAGYONOSODÁSI VIZSGÁLAT! Vagyonelkobzás! Milyen villák vannak? Tas Nádi? stb stb. Cégvezetők minimálbéren bejelentve luxus autóval, villával rendelkeznek!

  3. bolemann lajos szerint:

    Ma már ne igyál többet.

  4. miska72 szerint:

    Te meg szüntesd be a piros kapszulát! Ne vedd be! Rossz hatással van a fejlődésedre. 😉
    Nézd meg atlétaa-t mi lett belőle. 😉

  5. miska72 szerint:

    Bolemann lajos, ezek szerint te is ilyen villában laksz? 🙂 🙂 🙂
    Mi verte ki a bisztosítékot?
    Már lassan 8 éve KISÉRLETEZNEK!
    Ez nem szakértő kormány!
    Ez KISÉRLETEZŐ KORMÁNY!
    Csak ne rajtam kisérletezzenek!
    bolemann lajos, ha támogatod ezt a kisérletezést atlétaa-val és a többi maszopossal, akkor oldjátok meg a problémát! De én ebből ki szeretnék maradni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Gordon szerint:

    “Köszönjük” a szocialistáknak és a szabad madaraknak, hogy nem fizethetünk euróval 2007 óta.

    Persze Bolemant ez sem érdekli… vannak akik semmiből se tanulnak.

  7. atlétaa szerint:

    🙂

  8. miska72 szerint:

    atlétaabácsi minek örülsz? Örömöt okozak neked lebácsizlak. 🙂
    Most van miért örülnöd.

Itt lehet hozzászólni !