Munkáspárt: Költsenek többet ez egészségügyre!

MTI, Hírextra

A nemzeti össztermék legalább 10 százalékát kellene az egészségügyre költeni – jelentette ki Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke egy csütörtöki csepeli kampányrendezvényen.

“Nem közös európai hadseregre kell költeni a pénzt”, hanem egészségügyre, gyógyításra, megelőzésre – mondta, annak fontosságát hangsúlyozva, hogy állami, önkormányzati kézben maradjanak az egészségügyi intézmények.

“Mi nem akarunk a gazdagok Európájában élni, mi olyan Európát akarunk, ami a mienk is” – mondta, hozzátéve, az embereknek osztozniuk kell a terhekben, de a javakban is.

Törvényes rendet, a külföldi cégek Magyarországon termelt profitjának megadóztatását követelte, valamint azt, hogy “ne ingatlanadót vezessenek be, hanem luxusadót”.

“Ha nem milliárdosok, milliomosok, akkor az önök pártja a Munkáspárt” – biztatta támogatásukra hallgatóságát.

A parlamenten kívüli politikai erőt két évtizede vezető politikus megjegyezte: a rendszerváltás óta az elit nem Magyarországot képviselte Brüsszelben, hanem az Európai Uniót Magyarországon.

Forrás: MTI, Hírextra

5 hozzászólás “Munkáspárt: Költsenek többet ez egészségügyre!” bejegyzésre

  1. Prendick szerint:

    Sok igazságuk van. Bevallom, nekem rokonszenvesek. Amikor szétesett az MSZMP, azok jöttek ide, akik a maguk módján tisztességesek voltak és mindmáig hisznek az eszmében. A görények java MSZP-s lett.
    Mára kiléptek a Vajnai féle rendészlelkek, meg mániákusok, úgyhogy kifejezetten értelmesekké váltak.
    Kár, hogy nem tudnak nagyobb tábort szerezni. Elférnének.
    Bár az is lehet, hogy ugyanúgy elkurvulnának, mint a többiek, ha ott lennének a hatalom közelében.

  2. Paradoxon88 szerint:

    Én alapvetően nemzeti-keresztyén-konzervatív világlátású vagyok. (egyszerűbben, de igen pontatlanul: jobboldali).

    Azonban nagyon fontosnak tartanám, hogy a társadalom, a politika, az ország alakításában minél több és minél különbözőbb vélemények is részt vegyenek (így lesz az eredmény igazán jó, mert mindenki más oldalról látja a problémát, mást gondol a dolgokról.)

    Ezért szerintem szükség lenne a Munkáspártra is (annál is inkább, mert Thürmerék – bár Kommunista Munkáspárt a nevük – ma sokkal inkább baloldali (és szerintem nem a nagyon szélső baloldali kommunista) eszméket képviselik mint az MSZP. Az MSZP gyakorlatilag az SZDSZ-el összeforrva a liberális nagytőke oldalán áll.

    Thürmer viszont 20 éve ugyanazt mondja. Ez nagyon ritka manapság.

    Egy szó mint száz, ha lehetne sorrendet felállítani, nálam :
    1. JOBBIK
    2. FIDESZ
    3. Munkáspárt
    4. LMP
    a többi meg minusz szavazat.

    üdv

  3. Bubus szerint:

    A választás a Fidesz és az MSZP között fog eldőlni.

    Az MSZP-nek hatalmas pénztartalékai vannak, százmilliárdok tűntek el az államkasszából. Láthattátok, hogy Csepelen egy apró körzetben is milliókat tudtak költeni. Párszor már temették az MSZP-t, aztán mi történt. Most nem szabad bedőlni.

  4. Prendick szerint:

    Érdekes számlálást végeztem a csepel.infon. Elég jó közelítéssel mondhatjuk, hogy van köztünk 2-3 MSZP-s /levonva a hivatásosokat/, 5-6 fideszes, egy baniko a Munkáspártból és legalább egy tucat Jobbik szimpatizáns. Nem mondom, hogy lehet ebből következtetni az országos átlagra, hiszen azért tudjuk, hogy ez egy fórum és a nagy pártok választóinak döntő többségét a funkcionálisan írástudatlan tömegek képezik, de azért érdekes.

  5. Attila szerint:

    Munkáspárt sokszor nekem is szimpatikus dolgokat mond, de az ideológiai háttér távol áll tőlem.
    Prendick, én elfogadnám a számításodat 😀

Itt lehet hozzászólni !