Iráni származású, 18 éves férfi gyilkolt Münchenben

MNO

Iráni származású, 18 éves férfi gyilkolt Münchenben

A péntek délutáni müncheni lövöldözésnek egyetlen elkövetője volt – közölte Hubertus Andrä müncheni rendőrfőnök szombat hajnali sajtótájékoztatóján.

Ismert, lövöldözés történt péntek este München északi részén egy gyorsétteremnél, az olimpiai parkban található bevásárlóközpont egyik bejáratával szemben. A lövöldözés a bevásárlóközpontban folytatódott. A szemtanúk akkor még három fegyveres férfiról számoltak be. 

Ezzel szemben Hubertus Andrä, München rendőrfőnöke szombat hajnali sajtótájékoztatóján elmondta, összesen egy elkövetője volt a támadásnak. Kiemelte, a tizennyolc éves, iráni származású német férfi két éve élt Münchenben, kettős állampolgárként. Kérdésre hangsúlyozta, nincs bizonyíték arra, hogy a támadó bármilyen terrorszervezettel kapcsolatban állt volna, majd hozzátette, a támadás indítékai jelenleg nem ismertek.

A lövöldözés után a helyszínt a kiérkező hatóságok lezárták, az emberek a plázában rekedtek, és csak jóval később menekítette ki őket a rendőrség. Ezzel kapcsolatban a müncheni rendőrfőnök elnézést kért, de mint mondta, erre a biztonsági szempontok miatt volt szükség.

Közölte, a lövöldözésben összesen tízen vesztették életüket, illetve 21-en sebesültek meg. Közülük 16-ot ápolnak kórházban, három ember állapota kritikus. A támadó is életét vesztette, az akció után öngyilkosságot követett el a bevásárlóközponttól egy kilométerre. Holttestét a többi közt a térfigyelő kamerák segítségével találták meg – mondta el a rendőrfőnök.

A városi rendőrség úgynevezett akut terrorhelyzetnek minősítette az esetet és összes egységét riasztotta. Bajorország más kapitányságairól, más tartományokból, sőt még Svájcból és Ausztriából is érkezett erősítés, és mozgósították a szövetségi rendőrség első számú terrorelhárító alakulatát, a GSG9 nevű egységet is. Hubertus Andrä közölte, összesen 2300 rendvédelmi munkatárs vett részt az akcióban.

Fotó: MTI

Forrás: MNO

8 hozzászólás “Iráni származású, 18 éves férfi gyilkolt Münchenben” bejegyzésre

  1. bubu szerint:

    Éppen öt évvel az utøyai mészárlás után, szintén egy magányos elkövető, ez nem lehet véletlen.

  2. bagoly szerint:

    Hú, de rohadt nagy eredmény a német rendőrség részéről, hogy egyáltalán megtalálta 2300 rendvédelmis az öngyilkos merénylő holt testét ! Pont ilyen impotens a kormányuk a bevándorlás kérdésében is. Gratula !!!.

  3. Nagyapó szerint:

    Csodálatos a német rendőrség píszí közleménye. Iráni származású. Ez olyan, mintha a belga, koszovói, avagy régebben csehszlovák, jugoszláv lenne.
    Ki volt a szomszédos parkolóház tetején lövöldöző? Ki volt a McDonald’s előtt? Mikor került rá a piros hátizsák?
    Milyen fegyvert használt? A videón a McDonald’s előtt és a parkoló tetején “pisztolynak látszó” tárggyal tüzeltek, egyes lövésekkel és 10 halott, 21 sebesült. Ez 31 lőszer, ha minden lövés talált.
    Sok a megválaszolatlan kérdés.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. egy csepeli a sok kozul szerint:

    … en megmondtam mit tesznek, hogy ebben a pillanatban is a Szerb-Magyar hataron ozonlenekbe es at az exportalt terroristak, akik kozul jo nehanyan majd ugy 2-3 ev mulva tomegesen gyilkolni fognak ismet !!! Elvetemult egy allatfaj ez a nepseg, ezzel a celtalan oldokleseikkel … Habar nekem valami az sugja, hogy megsem celtalan … De en ebbe mar nem folyok bele …

  5. Tóth kati szerint:

    Honnan volt fegyvere egy 18 éves tanulónak?Németországban úgy tudom nem lehet bárkinek fegyvere.

  6. szigetország szerint:

    “Ki volt a szomszédos parkolóház tetején lövöldöző? Ki volt a McDonald’s előtt? Mikor került rá a piros hátizsák?”

    Jogos kérdések. Logikátlan, hogy a tettes előbb lövöldözik az étterem előtt az utcán, aztán felmászik egy háztetőre. Minek? Lehet, hogy mégiscsak több tettes volt?

  7. Rázsó szerint:

    Tóth Kati: Mo-n honnan van van fegyvere különböző embereknek “úgy tudom nem lehet bárkinek fegyvere.”

  8. Tóth kati szerint:

    Honnan volt a fegyver?Ezt most már a németek is kutatják.

Itt lehet hozzászólni !