Lövöldözés egy müncheni bevásárlóközpontban

MNO, 888

A BBC közlése szerint lövöldözés történt a müncheni Olympia bevásárlóközpontban péntek késő délután. A rendőrség lezárta a környéket és akcióba kezdett. A brit közszolgálati csatorna internetes felületén egy támadóról ír. A Münchner Abendzeitung tizenöt lehetséges halálos áldozatról tud, az NTV tévécsatorna tíz halottról számolt be.

A CNN értesülései szerint leállították a müncheni tömegközlekedés nagy részét, miután felmerült, hogy akár a metróban is merényletek következhetnek be. Emellett a rendőrség abban is reménykedik, hogy a még úton lévő támadók nehezebben tudnak elmenekülni. 

A tartományi rendőrség hivatalos Twitter-én arra kérte a lakosokat, hogy semmilyen körülmények között ne menjenek az utcára. Azok, akik az utcán ragadtak, a közösségi médián keresztül tájékozódhatnak arról, hogy mely közelben lévő lakásokba fogadják be őket ideiglenesen önkéntes civilek. (#OpenDoor)

A rendőrséget több ízben érte az interneten keresztül kritika, miszerint nagyon nehezen reagálnak a jelenlegi kihívásokra, továbbá nem igen látják át a történteket, amely újabb emberi életekbe kerülhet.

Forrás: 888

6 hozzászólás “Lövöldözés egy müncheni bevásárlóközpontban” bejegyzésre

  1. bubu szerint:

    Allah Akbar!

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    Egy támadó? Az AlJazeera meg azt írja, hogy három fegyverest keresnek!

  3. szigetország szerint:

    A német híroldalakon nem lehet kommentálni az eseményt. Azt írják, hogy legalábbis egyelőre.

  4. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    Mi van Merkel asszony kígyókat melenget a keblén és fogad be az országába ?? Még hány ártatlan embernek kell meghalni a migrációs politikája miatt ? Ébredjenek már föl nyugaton, a muzulmánok mindenfelé irtják a keresztény embereket Európába és itt kérnek menedéket ??? (München: legutolsó hirek 6 halott !)

  5. Grün Izidor szerint:

    “Német vagyok, itt születtem – kiabálta az egyik müncheni támadó”
    .
    http://index.hu/kulfold/2016/07/22/nemet_vagyok_itt_szulettem_-_kiabalta_az_egyik_muncheni_tamado/

  6. MKUltra szerint:

    Mission completed
    55785 3334619

Itt lehet hozzászólni !