Elpártoltak a Jobbiktól a fiatalok is

888

Gyurjobbik

A Publicus Intézet után már a ZRI Závecz Research Intézet is arról számolt be, hogy a radikális párt mintegy négyszázezer szavazót veszített az elmúlt hónapokban.

Az intézet júliusi adatai szerint a megkérdezettek körében érzékelhetően többen lettek a kormánypárt hívei: 24-ről 27 százalék bővült a tábora. Az MSZP-nek valamelyest kisebb lett a támogatói köre, a múltkor 12 százalékon álltak, most 10 százalékosak. A szocialisták továbbra is szoros versenyben vannak a Jobbikkal, ugyanakkor

“a nemzeti radikális párt negyedéve tartó visszaesése folytatódott: áprilisban 15, májusban 14, júniusban 12, most 11 százalék sorakozik fel mögéjük.”

Az elemzés kitér arra is, hogy a Jobbik elsősorban azokban a társadalmi rétegekben esett vissza, ahol korábban erős pozíciói voltak: a fiatalok és a kisebb településeken élők között.

A DK és az LMP tábora 1-1 százalékpontot módosult, előbbié 6-ról 5-re, utóbbié 3-ról 4-re. Az Együtt változatlanul 2, a Magyar Liberális Párt pedig 1 százalékon áll. Nem változott a pártoktól távolságot tartók aránya sem, 36 százalék volt és maradt.

A Fidesz eközben jelenleg nemcsak összességében, hanem a lakosság minden csoportjában a legerősebb párt. Korábban a húszas-harmincas korosztályban vetélytársa volt a Jobbik, de most elég jelentős a különbség a kormánypárt javára: 24 illetve 14 százalékon állnak. Az idősebbek, a nyugdíjas éveikben járók köréban rendszerint fej-fej mellett haladt a Fidesz és az MSZP, most viszont 28 illetve 21 százalékon állnak.

Forrás: 888

4 hozzászólás “Elpártoltak a Jobbiktól a fiatalok is” bejegyzésre

  1. Balos szerint:

    Gyurcsány ügyes, de csak bomlasztásban. A Jobbik szétverése mindenesetre pozitív dolog. Azt viszont nem hittem volna, hogy Vona ennyire ökör. Beugrani Gyurcsány ágyába? HAHAHA!

    😀 😀

  2. bubu szerint:

    Simlicska célja a Fidesz szavazóinak elhappolása, amihez a párt megújítására van szükség, a rétegpártiság elhagyására. Ennek az az ára, hogy régi támogatók nagy részét elveszíti.

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    bubu!
    A Fidesznek is az volt a célja, hogy a Jobbik széles szavazótáborát happolja el. Nem most, mindig. 🙂

  4. Tarjányi László szerint:

    Le a pártrendszerrel! Ez a politikai rendszer az egyéni felelősség elkenésére, s a szerzési vágy falkaszintű kiélésére szolgál! Idézek önmagamtól egy már megjelent írásomból:

    “tessék kivárni, amíg a jelenleg létező pártok mindegyike hatalomra kerül, s lejáratja magát a szavazók előtt! S akkor majd a magyar nép tényleg elgondolkodhat, eddig ennyire rosszul választott, vagy az arra érdemesek nem pártokban gondolkodnak, s ezért eddig nem is akartak vezetők lenni!

    Ahogy már többször leírtam, 10 szarházi összeáll, kölcsönösen hűséget esküdnek egymásnak, s elkezdenek ténykedni a pénzért és a hatalomért. Ha bejegyeztetik magukat a bíróságon, akkor párt, ha nem, akkor maffia! Csak a bejegyeztetés a különbség!

    Érdemes emberek nem állnak össze érdekcsoportokba, ők csak használni szeretnének a népüknek. Mivel nem törekednek önjelöltként a hatalomra, az embereknek, a népnek kell őket felkutatnia, s megbízni őket mindannyiunk nevében az ország vezetésére!

    Maradok annál a hitemnél hogy a rendszerváltozás előtt egy nép voltunk címkézés nélkül, s azok is leszünk megint, ha sikerül ezt a hazug, képmutató pártrendszert örökre magunk mögött tudni! Mindenki feleljen a maga tetteiért, s ne bújjon semmiféle pártoskodó csoport mögé!”

    Kedves olvasók szórakoztatására meg ajánlom Reményik Sándor verséből készült Elpártolt liliomszál című dalt!

Itt lehet hozzászólni !