Egy hét múlva fizetős lesz a Windows 10

INDEX, PCWORLD

A tavaly nyáron elérhetővé vált Windows 10 minél gyorsabb terjedése stratégiai fontosságú cél volt a Microsoft számára, így a vállalat precedens nélküli lépésre szánta el magát: az összes Windows 7 és Windows 8.x licenccel rendelkező felhasználónak ingyen felajánlotta az operációs rendszerre való frissítést.

Az eredeti tájékoztatás alapján ezt csak egy átmeneti promóciónak szánta a vállalat, azonban sokakban felmerült a gyanú, hogy a Microsoft esetleg meghosszabbíthatja az ajánlat időtartamát. A mai napon hivatalossá vált, hogy ez nem fog megtörténni: az akció 2016. július 29-én valóban véget ér, az utána következő napon már mindenképp fizetni kell az operációs rendszerért.

A Microsoft friss tájékoztatása alapján 2016. július 30-tól kezdődően a korábbi rendszerekről nem lehet majd kedvezményes áron frissíteni a Windows 10-re, amely szintén újdonságnak nevezhető, hiszen a vállalat nagyon régóta kínált “upgrade” licencet a nem túl régi Windowst használó ügyfeleinek. A frissíteni kívánóknak mindenképp teljes árat kell majd fizetniük: hazánkban a Windows 10 esetében olyan 30 ezer forintról van szó, míg a Windows 10 Pro már 43 ezer forintba kerül.

Forrás: INDEX, PCWORLD

7 hozzászólás “Egy hét múlva fizetős lesz a Windows 10” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    A windows 10 ellen a legjobb megoldás a GWX Control.
    Bátrabbak kipróbálhatják az Ubuntut.

  2. bagoly szerint:

    Erre a fajra ez a stílus jellemző kb 6.ooo éve.

  3. Rázsó szerint:

    Ilyen régi lenne a Windows faj?

  4. bagoly szerint:

    Nem – “Rázsó” , csak a ravasz kereskedelmii magatartás !

  5. Rázsó szerint:

    Jó, csak ez a cikk a Windows 10-ről szól, vagy ez már abszolút lényegtelen? 🙂

  6. fghfjhgkjhk szerint:

    Rázsó!
    Az Apple szarai mind fizetősek, az a faj is olyan faj, meg a Facebook is, de lehetett végre egyet zsidózni. Igaz semmi értelme nem volt. 😉

  7. Rázsó szerint:

    Azt hiszem itt már az értelem számít a legkevésbé.

Itt lehet hozzászólni !