Ha végre itt a nyár és meleg az idő…

Szerdánként féláron látogatható lesz majd a csepeli strand

Metropol.hu, Csepel.info

Bár már múlt hét végén kinyitott néhány budapesti strand, az igazi szezon ezen a hétvégén kezdődhet meg. Idén is lesznek Strandváró Napok és délutáni kedvezményes jegy, de a nyitvatartási időt is meghosszabbították.

A tavalyi szezonban – beleszámolva a Rudas és a Széchenyi fürdő forgalmát is – mintegy egymillió-kétszázezer látogatója volt a budapesti strandoknak. A két legnépszerűbb strandfürdő a Dagály és az idén fennállásának 90. évét ünneplő Palatinus volt. A tavaly augusztusi kánikulai látogatócsúcs napján az előbbin 6100-an, míg a margitszigeti fürdőben 7800-an élvezték a jó időt.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. az általuk üzemeltetett 15 budapesti strandra idén is számos akcióval csalogatja majd a napsütés szerelmeseit.

– Tavaly indítottuk el az úgynevezett Strandváró Napok programot, amely hatalmas sikert aratott a látogatók körében – mondta el lapunknak Rippel Veronika, a BGyH Zrt. kommunikációs vezetője. Ennek a lényege az volt, hogy minden hétköznap más-más strandra lehetett féláron bejutni. Ez folytatódik idén is: hétfőnként a Dagály­ban, keddenként a Paskál fürdőben, szerdánként a csepeli strandon, csütörtökönként a Rómain, péntekenként pedig a Csillaghegyi strandon fürdőzhetnek majd féláron a vendégek.

A látogatószámok elemzése alapján idén a BGyH vezetése úgy döntött, meghosszabbítja a strandok nyitvatartását egy órával, így ebben az évben már este nyolc óráig élvezhetjük a lenyugvó nap sugarait. Ehhez kapcsolódva most is lesz kedvezményes délutáni jegy, amit – szintén egy órával később – öt órától lehet majd megváltani.

Komoly felújítások az elmúlt években inkább a fürdőkben voltak, azonban a BGyH műszaki és higiéniás szakemberei idén áprilisban megkezdték a strandok bejárását. Így a legszükségesebb karbantartásokat már elvégezhették a szezon kezdetére. – Idén azt reméljük, hogy elérjük a tavalyi szezon vendégforgalmát – mondta el várakozásaikat Rippel Veronika.

Május 1-jén nyíltak meg a Gellért és a Dagály nyári medencéi, a Palatinus. A többi strand május közepén-végén nyitja meg kapuit. Legkésőbb a tavaly újraindított Pünkösdfürdő kezdi fogadni a vendégeket: a tervek szerint a tanév végétől, június 13-tól lesz látogatható.

Jegyárak

Idén átlagosan pár száz forinttal drágultak a jegyárak. A legolcsóbb budapesti strand ebben az évben is Pünkösdfürdő lesz: hétköznap a felnőttjegy 1200 forintba, a gyerekbelépő 800 forintba kerül, ugyanezért hétvégén 1400, illetve 900 forintot kell majd fizetni.

A legrdágább strand a Palatinus, itt 2100 forintot kell fizetni hétköznapokon a felnőtteknek, a gyerekbelépő pedig 1600 forintba kerül. Hétvégén az árak 2400 és 1800 forintra modósulnak.

Strandtörténelem: Palatinus

A főváros egyik legrégebbi strandfürdője 90 éve, 1919 májusában nyitotta meg kapuit, akkor még Duna-parti strandként. Igazi stranddá 1921-ben vált, amikor megépítették a nagy­­medencét. Hamarosan bővíteni kellett: 1937-ben építészeti pályázatot írtak ki, amelyen Janáky István terveit fogadták el. Ezek alapján készült el a mai létesítmény, melynek medencéit a Margit-sziget termálforrásai táplálják. A 80-as évek második felében ötpályás csúszdát építettek, 2002-ben pedig a strand medencéit korszerű vízszűrő-forgató berendezéssel látták el.

metropol.hu

Itt lehet hozzászólni !