Gázvezeték-felújítás a Táncsics utcában (frissítve!)

Csepel.hu

buszutvonal

A FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. a Táncsics Mihály utcában elöregedett gázvezetékek cseréjét kezdi meg június 17-én. A munkálatok a Károli Gáspár utca-Katona József utca közötti szakaszon várhatóan augusztus 8-ig tartanak.

A csepeli önkormányzat már régóta szeretné felújítani a Táncsics utca útburkolatát, melyre a tervek szerint jövőre sor is kerülhet. Célszerű lett volna a gázvezeték cseréjét és a teljes burkolatfelújítást egyidőben végezni, de a FŐGÁZ – balesetveszélyre hivatkozva(elöregedett vezetékek, gyakori üzemzavarok) – már idén megkezdi a munkálatokat.

A kivitelezés során az utcát az érintett szakaszon észak felé(belváros) egyirányúsítják, a dél felé közlekedő forgalmat pedig a Kossuth Lajos utcára terelik. A járdát csak a leágazó elosztóvezetékek csatlakozásánál bontják meg, az ingatlanokhoz a gyalogos és a gépkocsival való bejutást továbbra is biztosítják.

Az egyirányúsítás csak egy, a 71-es busz vonalát érinti. A dél felé tartó járatot szintén a Kossuth Lajos utcára terelik, a három kimaradó megállót is ide helyezik át. A 71-es busz módosított útvonala alapján a Kiss János alt. utcánál jobbra kanyarodik a Károli Gáspár utcára, ahol balra fordulva tér rá Kossuth Lajos utcára, majd a Görgey Artúr térnél érkezik a Széchenyi István utcába, ahol folytatja megszokott útvonalát.

A tájékoztató jelzéseket 15-én kezdik el kitelepíteni, az új forgalmi rend pedig 17-én lép életbe.

Az aszfaltmarás június 20-án (hétfőn) kezdődik, a munkaidő hétköznaponként reggel 7-től este 5 óráig tart.

A munkálatokat három ütemre osztják fel, elsőként a gerincvezetékre rákötések, bekötések épülnek, ez feltehetően 10 napot fog igénybe venni. A munkaterület az úttest közepéig ér, ezért is szükséges átterelni a forgalmat a Kossuth Lajos utcára. A második ütemben a gerincvezeték építése történik, ennek befejezését július végére tervezik. A munkálatokat nyomáspróbával, illetve az aszfalt helyreállításával zárják.

Bővebb információért, kérjük, hívja Adonyi Józsefet, a kivitelezést végző vállalat ügyvezetőjét a +36 70/430-7453-as telefonszámon.

Köszönjük megértésüket és türelmüket.

Frissítés 06.17.: A gázvezeték felújításának határidőre való teljesítése érdekében az önkormányzat engedélyezte a hétvégi munkavégzést. Külön kérésére munkaszüneti napokon csak zaj nélküli tevékenységek végezhetők. A munkálatok június 18-án kezdődnek és várhatóan augusztus 14-ig tartanak. Szombati napokon 7:00-17:00-ig, vasárnap 9:00-17:00-ig tart majd a kivitelezés.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !