Megtámadták Csintalant (frissítve)

Hír TV, MTI, Mno.hu

Csintalan Sándor

Még az éjszaka folyamán meghallgatták a kórházban Csintalan Sándort a BRFK szervezett bűnözés elleni osztályának nyomozói. A Hír Televízió brutálisan bántalmazott műsorvezetője kórházi tartózkodása alatt rendőri védelmet kap: a műsorvezető kórtermét egyenruhások őrzik. Egyébként a távirati iroda úgy tudja, hogy Csintalant az Állami Egészségügyi Központba szállították. Ismert: Csintalant óbudai lakásának mélygarázsában támadta meg kedd este négy fekete ruhás férfi. A nyitott garázsajtón keresztül követték, majd ólmosbotokkal támadtak rá.

A műsorvezető a mentők érkezésekor eszméleténél volt, de súlyos fejsérülései miatt sok vért veszített, illetve a karja is megsérült. Az eddigi információk szerint a koponya CT nem mutatott ki törést, ám zúzódásos sérüléseket szerzett a brutális támadásban. Csintalan Sándor állapota jelenleg kielégítő.

A rendőrség rablótámadás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz. Munkájukat nehezíti, hogy térfigyelő kamerák sem az utcán, sem a mélygarázsban nem működnek.

Felháborodás és szolidaritás

Mély felháborodásának adott hangot Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese a köztelevízió műsorában szerdán azzal kapcsolatban, hogy bántalmazták Csintalan Sándort. Mint fogalmazott: „mélyen felháborít az, hogy bármilyen politikust, bármilyen színű mezben futó, politikához közel álló személyiséget ilyenfajta atrocitás érjen”. Ki kell deríteni az igazságot! – mondta.

A liberálisok nevében elfogadhatatlannak és felháborító cselekedetnek nevezte Csintalan bántalmazását Eörsi Mátyás, az SZDSZ ügyvivője szerdán. Bármi is volt a támadás indítéka, elfogadhatatlan ez a tett – írta közleményében az SZDSZ ügyvivője.„Talán nincs egyetlen olyan közéleti kérdés sem, amelyben egyetértünk Csintalan Sándorral” de most szolidaritást vállalnak vele.

Forrás: Mno.hu

 

Faszszopó zsidóbérencezték Csintalant

A Hír tévé műsorvezetője munkatársainak adott interjújában beszélt először az őt ért kedd eseti támadásról. Szerinte a négy csuklyás fiatal nem a pénzét akarta, hanem azért verték meg, mert éles konfliktusa van “nácikkal, félnácikkal”.

Csintalan Sándort kedden támadták meg egy III. kerületi társasház alagsori garázsában. Az expolitikust autója mellett rohanták le, négyen ütlegelték, majd a támadók kisebb összeggel, 5-7000 ezer forinttal távoztak a helyszínről.

Az esetről először a Hír tévének nyilatkozó Csintalan szerint azonban a rablás csak álca volt. A fején sérült férfi a kórházból telefonon bejelentkezve azt állította, a négy csuklyás dolga végeztével, szinte csak alibiből kért pénzt tőle. A pénzre csak azt követően terelődött a szó, amikor azt kérte a támadóktól az ütlegelés közben, hogy azért “ne öljék meg”. Ekkor vett elő a tárcájából néhány ezer forintot, de valójában “leszarták a pénzt”.

A támadás valódi oka a műsorvezető szerint az, hogy az utóbbi időben éles konfliktusa volt a “nácikkal, félnácikkal”, és a “szélső jobb legszélén nincs a toplistán”. Az eset valódi indítékát jelzi Csintalan szerint az is, hogy a pénz előkerülése előtt a fémbotokkal támadó fiatalok “faszszopó zsidóbérencnek” nevezték és többször azt kiabálták “vigyázz magadra, tudd, hogy mit csinálsz”.

Csintalant a rendőrség szervezett bűnözés elleni csoportja még az éjjel kihallgatta. Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint a nyomozók az áldozat magyarázataitól függetlenül minden lehetséges szálat megvizsgálnak. Amíg az eset pontos körülményeit nem tisztázzák, a megvert műsorvezető kórházi szobáját folyamatosan őrzik.

Forrás: Index.hu

Magára vállalta egy szervezet Csintalan megverését
2007. december 16.

Magára vállalta Csintalan Sándor megverését egy magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezet a Hír Televíziónak is eljuttatott elektronikus levélben.

A közleményben az áll, vascsővel támadtak rá a Hír Televízió műsorvezetőjére, a verést figyelmeztetésnek szánták, állításuk szerint nem akarták megölni Csintalan Sándort. A levél valóságtartamának bizonyítékául két fényképet is mellékeltek. Mindkettőn egy slusszkulcs látható, amelyről azt állították, Csintalan Sándor autójának kulcsa. Ezt Csintalan Sándor meg is erősítette a Hír Televíziónak. Az e-mail-t bejelentették a rendőrség hivatalos segélyhívó számán, a 112-őn.

A szervezet egyébként a radikális jobboldali kurucinfo internetes portálon november elején már hallatott magáról, amikor molotov-koktélos támadásokat vállalt magára szocialista országgyűlési képviselők háza ellen.

Meg vagyok róla győződve, hogy a ma regnáló hatalmi elit egy része és most nem a szocialista pártról beszélek, mert sok tízezer tisztességes tagja, sok száz tisztességes képviselője van, ők se mernek szembenézni ezzel a ténnyel, hogy ezt a pártot elfoglalták a posztkommunista hálózati elit, amely egyszerűen képtelen hatalmon kívül lenni. Nem bírja elviselni, neki a hatalom kell, ennek az elitnek hatalma van, tudása van, technikája van. Az egyik kártyája az antiszemita kártya, a másik pedig az a tudás, ami ahhoz kell, hogy ilyen akciókat végrehajtsanak. Ezt a támadást enélkül a tudás nélkül végrehajtani nem lehet, mondta Csintalan Sándor.

Forrás: Hír TV

4 hozzászólás “Megtámadták Csintalant (frissítve)” bejegyzésre

  1. anti szerint:

    Megdöbbentő, alávaló, borzalmas gaztett.

  2. Andrew Toth szerint:

    Szegény kopasz; most már nem csak Gyurcsány miniszterelnök úrnak kell félni, hanem hanem a jobb-közép műsorvezetőknek is 🙁

  3. Nándi szerint:

    Függetlenül attól, hogy ki milyen érzelmű, vagy melyik oldalt képviseli, melyik politikai erőt, teljes mértékben elítélendő, hogy ez történjen közéleti emberrel. Lehet valakit utálni, de ezt nem lehet megtenni véleményem szerint.

  4. anti szerint:

    Első bejegyzésem megerősítem, és egyetértek Nándival.

Itt lehet hozzászólni !