Közadakozásból emelnek szobrot Wass Albertnek Csepelen

Csepel.info

 

Wass Albert

December 13-án, csütörtökön 18 órától, a XXI. kerületi Királyerdei Művelődési Házban (Szent István út 230.) rendezik meg azt a jótékonysági koncertet, melynek bevételéből Wass Albert szobrot adnak át az író-költő 100. születésnapjára Csepelen. Wass Albert életútját Szőcs Géza költő méltatja, a koncerten pedig a Magyar Rádió Gyermekkórusa – Kicsinyek Kórusa és az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola fúvószenekara fognak fellépni.

Wass Albert szobrát Sárossy Tibor sárospataki faszobrász készíti el, és a királyerdei Szeplőtelen Szív római katolikus templomnál állítják fel az író-költő születésének január 8-i, 100. évfordulója alkalmából. A jótékonysági koncertet szervező csepeli polgári körök a bevétel 2/3-át fordítják a szoborállításra, míg a bevétel 1/3-át a központi támogatás megvonása miatt nehéz helyzetbe került Magyar Rádió Gyermekkórusa – Kicsinyek Kórusa kapja.

A rendezvény fővédnökei Tőkés László királyhágó-melléki református püspök, európai parlamenti képviselő, valamint Spányi Antal székesfehérvári katolikus püspök lesznek. A rendezvény védnökei: Toró T. Tibor erdélyi parlamenti képviselő, Kövér László parlamenti képviselő, Németh Zsolt parlamenti képviselő, valamint Tarlós István fővárosi képviselő.

A jótékonysági koncertre kapható jegyek minimális ára 1000 Ft lesz, jegyek válthatók az előadás napján a helyszínen, illetve elővételben Czibulya Szilviánál. Telefon: 277-0669 és 06-20-471-1942.

Csepel.info

Hozzászólások lezárva.