Ez a nap róluk szólt – Több száz család a Csepeli Gyereknapon

Csepel.hu

TBE_1143

Játék, ének, nevetés és egyéb csodák fogadták május utolsó vasárnapján a Csepeli Gyereknap látogatóit. A Puli sétány egész napra benépesült gyerekekkel és felnőttekkel, akik számtalan programból válogathattak. Ezen a napon adták át a Csepel babazászlója rajzpályázat díjait is.

 Ma mindent lehetett a kicsiknek. Körhintáztak, lovagoltak, trambulinon ugráltak, az óvodások fociban mérkőztek, az arcfestésnél pedig ismét kígyóztak a sorok a kerületi önkormányzat által támogatott és a Csepeli Városkép által szervezett színvonalas rendezvényen.

Nem unatkoztak az apukák és anyukák sem a hétpróbás pecsétgyűjtő játékokon, a gyerekek színes karkötőket kaptak ajándékba, aki pedig teljesítette a feladatokat, palacsinta lett a jutalma. Hangszert lehetett készíteni szívószálból, s az idén újdonságnak számító Kresz park látogatása is része volt az állomásoknak. Itt megállás nélkül rótták a köröket a biciklizők, a különböző méretű kerékpárok minden korosztályt kiszolgáltak.

Szintén az új játékok között találkoztak az érdeklődők a lézerharccal, amely a fiatalokat mozgatta meg leginkább. Nem volt könnyű dolga a buborékfocizóknak sem: 2×5 perces mérkőzésen mérték össze ügyességüket.

A színpadi programokon énekesek, táncegyüttesek, színjátszók, bokszolók, néptáncosok szórakoztatták a közönséget. Farkasházi Réka gyermekműsorán a legkisebbek is táncoltak, együtt énekelték a dalokat. Az énekes meglepetéstortát kapott: tízéves pályafutását köszöntötték így a szervezők.

A sztárfellépő Kasza Tibi volt: hatalmas tömeg fogadta az énekest, aki remek hangulatú koncertet adott.

Borbély Lénárd polgármester családjával látogatott el az eseményre, ahol a Csepel babazászlója elnevezésű rajzpályázat résztvevőinek emléklapot, majd a díjazottaknak oklevelet és ajándékot adott át. A Nagy Imre ÁMK pályázatára harminc alkotás érkezett: két óvoda, hat iskola és hét egyéni kategóriában. Mától Csató Virág legjobb rajza szerepel azon az újszülött érkezését hírül adó lobogón, amely minden intézmény és közösség épületére kikerül, hogy köszöntse a kerület legifjabb tagjait.

Magyarországon 1931-ben tartották az első, akkor még Gyermekhétnek hívott rendezvényt. A későbbiekben nevezett gyereknap eredetileg Törökországból származik, ma már a világ számos országában ünnepnappá nyilvánították.

Antal Zsuzsa

Teljes galériánkat megtekintheti IDE kattintva.

 

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Ez a nap róluk szólt – Több száz család a Csepeli Gyereknapon” bejegyzésre

  1. mind_the_gap szerint:

    Mi kb. 20 percet bírtunk maradni. Sajnos a nagy hőségben nem annyira jó dolog sorban állni mindenhová. A lovaglást választottuk, a gyerekek helyett kiálltam a sort, aztán inkább elsétáltunk fagyizni. A M. fagyizónál buborék fújót kaptak a gyermekek. A fagyi kínálat is egész jó lett. Ráadásul, ha jól tudom lassan átköltöznek szembe egy nagyobb helyiségbe..

Itt lehet hozzászólni !