Csepel történelme

Csepel-sziget.hu, MR.Gabee, Csepel.info

Ismét jelentkezünk Csepel történelmi rovatunkkal.

A mai napon a csepeli villamos végállomást mutatjuk meg.

 

5 hozzászólás “Csepel történelme” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Na ugye, hogy volt már Csepelen villamos?!
    Csak nem sárga, hanem ződ volt és HÉV-nek hívták, de villanyról múködött!
    Nem értem az újbóli bevezetése ellen tiltakozókat! 😛

  2. nem mindegy neked ki vagyok? szerint:

    Volt Csepelen villamos az Ady Endre úton járt

  3. Grün Izidor szerint:

    Az lehetett a ’78-ig üzemelő erzsébeti HÉV?! 😀

  4. Nagyapó szerint:

    Valami tévedés lehet idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez írásánál, mert nem villanyról, hanem Villányról működött? Igaz értelme egyiknek sincs.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. joco29 szerint:

    Idéznék wikipédiáról:
    “1912-ben megnyitották a Ráckevei HÉV szárnyvonalaként Csepel első HÉV vonalát. Ez a Pesterzsébet felső HÉV állomás után ágazott ki, majd a Gubacsi hídon a Szabadkikötő iparvágányaival párhuzamosan, együtt haladt át. Innentől eltávolodtak egymástól. A HÉV vonal az Ady Endre út északi oldalán haladt tovább és egy szűk ívvel csatlakozott be a – jelenleg is használt – II. Rákóczi Ferenc úti vágányokba. A vonal elég kihasznált volt. A Közvágóhídtól és Pesterzsébetről egyaránt jártak át vonatok Csepelre.”

    Az tény, hogy akkoriban jóval kevesebb különbség volt villamos és HÉV között, de ez valójában HÉV volt, a BHÉV alá tartozott.

    Ami pedig a jelenlegi villamost illeti, az teljes képtelenség, hogy legyen belőle valami, legalábbis a mostani csepeli HÉV helyén a közöltek szerint kialakítva. A 2-es villamos vonala reggeli csúcsban így is messzemenőkig túlzsúfolt, nem fér ott el +4-5000 ember / óra (ami úgy +20 villamos bevetését jelentené, miközben már így is 30-35 villamos megy el irányonként), a 4-6-os szintén túltelített. Teljesen tönkretennék arrafelé a közlekedést ezzel a lépéssel, sőt ugye mivel hálózatban kell gondolkodni, a 4-6-os onnantól az egész vonalon el lenne cseszve, és még ki tudja, mi… Nem mondanám, hogy megoldott most a közlekedés Dél-Bp-en, a Nagykörúton, de tovább rontani a helyzeten akár a 4-6-os, akár a 2-es vonalán, az nem kis káoszhoz vezetne. Vagy meg fogják csinálni a Kálvin térig, Astoriáig bevezetést, hogy legyen metrókapcsolat és föld alatt menjen a csepeli szakasz után, vagy minden marad a régiben. Utóbbi legalább szinten tartás lenne, ha nem is megoldás.

Itt lehet hozzászólni !