Megállapodás: csúcsidőben nem járnak majd METRANS szerelvényei

– 500 milliót adnak csepeli fejlesztésekre-

Csepel.hu

testuleti2

Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére a csepeli városatyák megszavazták azt a közérdekű megállapodást, amely alapján a METRANS szerelvényei a jövőben nem fogják a reggeli és délutáni csúcsidőben használni a Corvin csomópont vasúti átjáróját. A 2009 óta Csepelen működő logisztikai cég új telephelyet épít a Csepel Művek területén, ezért még 500 millió forinttal támogatja az önkormányzat infrastrukturális fejlesztéseit. A német HHLA cégcsoport magyarországi leányvállalata azt is vállalja, hogy a beruházással 200 új munkahelyet teremtenek, melyeket elsőként Csepelen hirdetnek meg.  Az ellenzék nem támogatta a megállapodást: a többség tartózkodott, egy MSZP-s nemmel szavazott.

Már jóval 2010 előtt megépült a csepeli Szabadkikötőben az első olyan konténer-terminál, amely ma a legkorszerűbb és legbiztonságosabb áruszállítási megoldások közé tartozik. Az akkori fővárosi, állami és önkormányzati vezetés azonban sajnos nem tette lehetővé a csepeli Corvin-csomópont kétszintesre építését – pedig erre a gerincút miatt uniós források is rendelkezésre álltak. Hosszú távon még több problémát okozott, hogy az akkori csepeli vezetés sem próbált megállapodni a Szabadkikötővel, hogy legalább a reggeli és délutáni csúcsidőben ne használják a rendkívül forgalmas csomópont vasúti átjáróját. A vasúti áruszállítás miatt ezért időnként hatalmas, több kilométeres dugók alakulnak ki a Weiss Manfréd úton. A vasúti forgalom nagy részét ma a METRANS szerelvényei teszik ki: a most megszavazott megállapodástól ezért azt reméli az önkormányzat, hogy sokkal kevesebb lesz a fennakadás. 

A METRANS nemzetközi színvonalú, a legkorszerűbb műszaki és környezetvédelmi előírásoknak megfelelő konténerterminálja az egykori Csepel Művek egy kihasználatlan területén épül. “Amellett, hogy a társaság maga is legalább 200 új munkahelyet teremt, aktív szerepet játszik abban, hogy más logisztikai tevékenységhez kapcsolódó vállalkozások is letelepedjenek a kerületben. Mindezeken túl a társaság igen jelentős mértékű, összesen 500 millió forint értékű, közérdekű kötelességvállalást, azaz közcélú pénzügyi felajánlást tesz.” – áll a csepeli városatyák által megszavazott előterjesztésben. A megállapodás szerint a fejlesztési összeg felét az önkormányzat saját szakmai döntései szerint fordíthatja a Csepel területén megvalósuló fejlesztésekre. A fejlesztési összeg másik felét a kerület elérhetőségét javító közlekedés-fejlesztési feladatokra fogják használni. Ilyen kulcsprojektek a Corvin csomópont kétszintű, a vasúti és közúti forgalmat külön szintre helyező kiépítése, a Gubacsi vasúti híd felújítása, átépítése és a csepeli teherforgalmi tehermentesítő közút megépítése – állt Borbély Lénárd polgármester előterjesztésében.

Az előterjesztést, amely alapján radikálisan csökkenhet a Corvin csomóponton a reggeli és délutáni várakozás, és megkezdődhet a csomópont kétszintessé építésének előkészítése, csak a kormánypárti képviselők szavazták meg. Az MSZP, a DK, az LMP és a Jobbik képviselői tartózkodtak, míg Dobák István MSZP-s politikus, aki korábban maga is a Szabadkikötőben dolgozott, elutasította a megállapodási szerződést. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a Csepeli Szabadkikötőre a mostani megállapodás nem vonatkozik, mivel az ottani konténer-terminál kialakításakor az akkori önkormányzat ilyen feltételt nem szabott. A Szabadkikötő egyelőre elzárkózik a hasonló megállapodástól.

Csepel.hu

 

96 hozzászólás “Megállapodás: csúcsidőben nem járnak majd METRANS szerelvényei” bejegyzésre

  1. Ábel Attila szerint:

    A csepeli ellenzék leszerepelt. Az MSZP, DK és a Jobbik egymás kezét fogva szavazta le, hogy javuljon a közlekedési helyzet, kevesebb legyen a dugó a reggeli és délutáni csúcsforgalomban. Együtt mondtak nemet arra is, hogy a csepeli önkormányzat 500 millió forintot kapjon fejlesztésekre. Milyen ellenzék az ilyen, tessék mondani?

  2. zulu szerint:

    500 millio sok pénz NEKEM. Csepelnek semmi.
    Ezért, és 200 munkahelyért (amelyböl valahány csepeli) csak az telepit egy ilyet, aki tudja, itt ugysem válasszák meg újra, ezért kiszolgálja a laksságot a ‘ pénz’ érdekeinek. megálapodás link?

  3. Ábel Attila szerint:

    A METRANS cégcsoport részéről nincs kötelezettség ilyen megállapodásokra. Megállapodás nélkül is elkezdhetnék a munkát, hiszen minden törvényes feltételnek megfelelnek. Ez egy baráti gesztus a részükről, kedves Zulu.

    Baráti gesztusból 500 millió forint, és egy komoly önmérséklet a szállítási időben: így rögtön másképp fest a történet. Ezt nem szavazta meg az ellenzék.

  4. Megmondó kapitány szerint:

    Kedves Attila!
    Lényegében semmi sem történik azon kívül, hogy a METRANS felkészül a mostaninál jóval nagyobb vasúti forgalom lebonyolítására. A Corvin csomópont kétszintes átalakítása természetesen könnyebbség a csepelieknek, de létfontosságú a szóban forgó cégnek. Gondoljunk kicsit jobban bele ebbe, hogy ez az 500 milliós beruházás előfeltétele a nagyobb forgalomnak, ergo nagyobb bevételnek és nagyon hamar megtérül majd nekik. tehát nem Csepel kap 500 milliót, hanem biztosítják maguknak a szállítási feltételeket. De szépen hangzik, hogy “500 milliót adnak csepeli fejlesztésekre”. Ez az 500 millió még kevés is lesz az említett szakaszok felújítására.
    “Ilyen kulcsprojektek a Corvin csomópont kétszintű, a vasúti és közúti forgalmat külön szintre helyező kiépítése, a Gubacsi vasúti híd felújítása, átépítése és a csepeli teherforgalmi tehermentesítő közút megépítése” Ez mind, mind a METRANS érdeke.

  5. Megmondó kapitány szerint:

    Kedves Attila!
    “Baráti gesztusból 500 millió forint, és egy komoly önmérséklet a szállítási időben: így rögtön másképp fest a történet.”
    Ezt hívják üzletpolitikának. Üzletben nincs baráti gesztus és jótékonykodás.

  6. Grün Izidor szerint:

    Ábel Attila!
    Ahelyett, hogy a METRANS megépítené a működéséhez elengedhetetlenül szükséges közlekedési infrastruktúrát kinyomja a szemeteket fél milliárddal, ha már idejött ezek hiányában?!
    Átnyomja ránk a több tízmilliárdos költségét?!
    Arra gondolni sem merek, hogy a 200 munkahely fejében a csepeli póósárok vállalták! 😀

  7. Ábel Attila szerint:

    Kedves Megmondó, ha nem volt ott, kérem ne állítson olyat, ami nem igaz. A forgalom nem fog radikálisan növekedni, és mivel bevállalták, hogy nem csúcsidőben hozzák-viszik a vonatokat, kevésbé fogják zavarni a csepeliek közlekedését.

    Amúgy bárhogy hívják ezt, Csepelnek jó. És bárhogy hívják, az ellenzéknek nem kellett az 500 millió meg a jobb közlekedés.

  8. Ábel Attila szerint:

    Grün, valamit nagyon nagyon nem ért. A METRANS-nak nulla kötelezettsége van az irányunkban. Mindent szabályt. törvényt betartanak, 2009 óta itt vannak. Nyilván jó nekik, ha jó a kapcsolat az önkormányzattal, és az is, ha hosszabb távon megvalósul a Corvin csomópont átépítése. Amit amúgy a gerincúttal, uniós forrásból kellett volna megcsinálni az elődeinknek.

    Mivel láthatóan átment a beszélgetés az úgysem értem meg mert pártpolitikát csinálok stílusba, én nem vitatkozom itt tovább. Az önkormányzati képviselők is sajnos ezen a szinten ragadtak, elfelejtve az esküjüket arról, hogy nem önös pártérdekeket, hanem a csepeli polgárok érdekeit kell képviselniük.

  9. Megmondó kapitány szerint:

    Kedves Attila!
    Konkrétan mi az ami nem igaz? Új telephely létesítése egyenlő a nagyobb forgalommal. Kérem olvassa újra a hozzászólásomat. Amiket én állítottam, azok észérvek.
    És természetesen nem a fejlesztéseket kifogásoltam hanem azt, ahogy ezt nekünk tálalják.
    Pontosan erről van szó, hogy a Corvin csomópont átépítéséig átszervezik a vasúti menetrendjüket. Megjegyzem, ezt már korábban kellett volna.

  10. Megmondó kapitány szerint:

    Kedves Attila!
    “Mivel láthatóan átment a beszélgetés az úgysem értem meg mert pártpolitikát csinálok stílusba, én nem vitatkozom itt tovább.”
    Biztosíthatom, hogy én teljes mértékben pártfüggetlen vagyok. Az állításaimmal nem Önöket támadom pusztán rámutattam azokra a pontokra, amik számomra logikusan nem a cikk szerint állnak össze. Ebbe kizárólag Ön visz politikát! Azt hiszem a hozzászólásom világos és érthető mindenki számára. Kérem tiszteljen meg azzal, hogy szintén észérvekkel és valós tényekkel cáfol rám.

  11. Autós szerint:

    A kerület közlekedése ezer sebből vérzik, és ez nem csak a mostani vezetés hibája, hanem az is, hogy, hogy az elmúlt 50 évben senki nem foglalkozott vele. (Ennyit a nagy Vörös Csepelről …)

    Ezen kellene sürgősen változtatni, mert a Gubacsi-híd már évek óta elégtelen kapacitású, a Szabadkikötő úton meg egyrészt ott a vonat, másrészt a borzasztó lámpaprogram, aminél végig Csepel van alárendelve. Dél fele ne is beszéljünk, Szigetszentmiklós ész nélküli terjeszkedéséről.

    Csepel egyszerűen bedugult, nincs mit szépíteni. Nem véletlenül menekülnek a tehetősebbek innen. Senki nem akar reggel órát vagy többet is araszolni a városközpont fele.

    Amíg ezeket nem rendezik, minden létező eszközzel a forgalom további nem növekedését kellene elérni, és csak utána engedni ilyesmiket.

    Járt valaki mostanság a Metrans telepe fele? Az utak már romokban vannak a többtonnás kamionok miatt, arról nem is beszélve, hogy azok is csak a most is meglévő infrastruktúrát tudják használni.

  12. Borisz szerint:

    Tetszik, hogy kevesebb dugó lesz, és még jön 500 millió útfejlesztésre. Gratulálok, ez szép munka volt!

  13. egy nyugdíjas szerint:

    … és a csepeli teherforgalmi tehermentesítő közút megépítése” Ez mind, mind a METRANS érdeke. Meg még néhány csepelié.

    Remélem ez érinteni fogja a Betű utca, Posztógyár utca, II. Rákóczi út tehermentesítését is.

    A Csömöriek perelnek, mert 100 méterre megy a lakóházaktól a kamion forgalom. A fenti utcákon 5-6 méterre.

  14. Megmondó kapitány szerint:

    egy nyugdíjas!
    Nem azt állítottam, hogy ez a csepelieknek nem érdeke. A hozzászólásom lényege amúgy sem ez volt. Értelmezzük a cikket és lássunk a dolgok mögé.

  15. egy nyugdíjas szerint:

    Megmondó kapitány!

    Nem értettem félre. De félek, hogy ez a zsebpénz (500 millió) nem a számomra fontos tehermentesítésre lesz felhasználva. Pedig nekem ez a lényeg.

    “és a csepeli teherforgalmi tehermentesítő közút megépítése” – ez mit jelent? Gerincút II. (folytatás) ?

    Pár perce számolom a kamionokat, 10 perc alatt 15! Gyakorlatilag csak a piros lámpa fogja meg a forgalmat, ezért hullámokban érkeznek.
    Javaslom, hogy az Arénából (talán oldalról rálátni a forgalomra), ne csak a gólokat számolják, hanem a kamion forgalmat is.

  16. Letiltatni szerint:

    A “Corvin” kereszteződésből elsikkasztott felüljáró helyett, akkor legalább a szerelvény pályát vinnék a föld alá. Nevetséges, “gyors”forgalmi útnak nevezni azt a böszmeséget ami ott található.

  17. baltafejű szerint:

    “A fejlesztési összeg másik felét a kerület elérhetőségét javító közlekedés-fejlesztési feladatokra fogják használni. Ilyen kulcsprojektek a Corvin csomópont kétszintű, a vasúti és közúti forgalmat külön szintre helyező kiépítése, a Gubacsi vasúti híd felújítása, átépítése és a csepeli teherforgalmi tehermentesítő közút megépítése”

    Ez valami vicc akar lenni? 250 millióból akarod a Corvin csomópontot kétszintűvé tenni, plusz a Gubacsi-hidat átépíteni, plusz még egy új utat építeni?

    Csak a Corvin-csomópont kétszintűvé tétele kb. ennek az összegnek a 20-szorosába kerül.

  18. Grün Izidor szerint:

    Ábel Attila!
    Én sem vitatkozok tovább a Ti hülyeségeteken!
    Megszívattátok a népet, hogy egy vállalkozás egy nulla infrastruktúrával rendelkező területen 200 munkahely létesítésének ígéretével egy jól prosperáló hulladék le és átrakó telepet hoz létre napi több száz kamion és több vasúti szerelvény környezetre veszélytelen mozgatásával!
    Csak egy idézet valakitől: “szörnyű, hogy stadion áll nálunk a kert végében. és rosszabb mint egy autópálya mellett lakni.”

    Ez a birkavadítás magasiskolája! 😛 😀

  19. Megmondó kapitány szerint:

    egy nyugdíjas!
    Teljes mértékben igazat adok és egyet is értünk 🙂

  20. Megmondó kapitány szerint:

    Amúgy, ha elkészülnek a fejlesztések Corvin, Gubacsi semmivel sem lesz kisebb a reggeli munkába járók számára a dugó. Max gyorsabban töltődik fel a Weiss Manfréd és ugyanúgy ott állunk majd egymás seggében.

  21. Borisz szerint:

    Tiszta szerencse, hogy nem az itt szónokló félbolondok vezetik a kerületet. Akkor ugyanis semmilyen fejlesztés meg munkahelyteremtés se lenne.

    Szerinem ez még kevés, sokkal több új cég kellene. Akkor még több fejlesztési pénz lenne, és talán idővel eljutnánk addig, mint Százhalombatta, Budaörs vagy más gazdag települések.

  22. egy nyugdíjas szerint:

    Borisz!

    Úgy hallottam, hogy Budaörsön a vállalkozások építtették meg a kerülő utakat, hogy ne a településen keresztül menjen a forgalom !

  23. belekotkot szerint:

    Ha jól emlékszem a Rákóczi út kétszer két sávos részét is a Tesco építtette.

  24. Borisz szerint:

    Örülök, hogy többen is egyetértenek velem. Érthetetlen számomra, hogy a csepeli elleznék ezt miért ellenzi. Mert ellenzék? Na de mindent nem kötelező ellenezni.

  25. baltafejű szerint:

    A Corvin-csomópontra felüljárót lehetett volna építeni kb. a felcsúti stadion árából.

  26. Borisz szerint:

    Ahogy olvasom az Európai Unió odaadta volna ezt a pénzt. Csak azt mondja már meg valaki, honnan szalajtották az akkori vezetést, hogy nem kellett?

    Ha jönne még néhány hasonló cég, simán kijönne az útépítés ára. Máshol ez így működik, meg lehet nézni.

  27. baltafejű szerint:

    Borisz, 6 éve van a Fidesz hatalmon. Elindult egyáltalán valami a Corvin-csomópont kétszintessé alakítása ügyében? Történt bármilyen lépés? Nem tudok róla. Stadionok azok épültek dögivel, Orbán Viktor százmilliárdból költözik a Várba, ezekre van pénz.

  28. egy nyugdíjas szerint:

    Kedves Ábel Attila!

    Betű utca forgalma, zaja elviselhetetlen. A fenti cikk szerint, ez még majd fokozódik.

    “A megállapodás szerint a fejlesztési összeg felét az önkormányzat saját szakmai döntései szerint fordíthatja a Csepel területén megvalósuló fejlesztésekre….” – ez mit jelent ?
    “és a csepeli teherforgalmi tehermentesítő közút megépítése” – ez mit jelent? Gerincút II. (folytatás) ?
    Pár perce számolom a kamionokat, 10 perc alatt 15 ! Egész nap, hajnaltól, késő estig, 5 méterre a háztól, zajvédőfal nélkül.
    Gyakorlatilag csak a piros lámpa fogja meg a forgalmat, ezért hullámokban érkeznek.
    Úgy hallottam, hogy Budaörsön a vállalkozások építtették meg a kerülő utakat, hogy ne a településen keresztül menjen a forgalom !
    Úgy tűnik az érintett lakosok problémájával senki nem foglalkozik, pedig a választási propagandában megígérték!

  29. Lovas szerint:

    Valóban, ha nem lenne Csepelen semmi, sokkal kisebb lenne a zaj. Örülnének is ennek a nyuszik és az őzikék.

  30. Betke szerint:

    Lovas, biztos nem az érintett környéken lakik!

  31. egy nyugdíjas szerint:

    T. Ábel Attila!

    Úgy látom, az egyeztetés után, még jobban beindult a napi kamion forgalom. Eddig 600 kamion.

    Érdeklődöm, hogy hivatalosan hol lehet megtekinteni a Szabadkikötő, és a METRANS felé irányuló napi forgalmat.

    Nyilván van hivatalos felmérés (adat), ha a “felajánlott” pénzért, ennek növelését is támogatja Csepel vezető testülete.

  32. Nagyapó szerint:

    – Azt hiszem a Fidesz megköszöni baltafejű jóslatát, hogy 2018 után is Orbán Viktor lesz az ország miniszterelnöke és felköltözik a Várba. Ezt még kuglifejű et. is csak érzékeltette.
    – A METRANS most is működik, telephelyet változtat.
    – Elkerülte figyelmüket a cikkből a következő: “A vasúti forgalom nagy részét ma a METRANS szerelvényei teszik ki”! Több vonat, kamion csak kapacitásnövekedés esetén lesz.
    – A vasúti forgalom jelentős részét adja a tolatás, mert a Szabadkikötőben kevés a hely. Amennyiben a METRANS új telephelyre költözik, a Corvin-csomóponton a vonatok folyamatosan tudnak áthaladni. Számolják ki, egy vonat 20 kocsival 5 km/ó sebességgel mennyi idő alatt halad át?
    – A METRANS által felajánlott összegből nem lesz híd, felüljáró, stb., hanem előtervezésre kell.
    – egy nyugdíjas! A fenti összeg pl. arra is kellhet, hogy felmérjék a jelenlegi forgalmat. Azt hiszem megtehetné, hogy a kamionok számolása mellett felírná azok cégét is! Sok tanulságot lehetne levonni!
    – És még “egy nyugdíjasnak” : a testület jóvá hagyta,hogy a 209990/4 névtelen közterületet Wein János útnak nevezzék.
    – Ráadásként! Nem kell felülni az idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez által terjesztett komcsi hazudozásnak, hogy “..jól prosperáló hulladék le és átrakó telepet hoz létre..”! A METRANS 2009 óta működik Csepelen. Milyen vezetés volt akkor? Csak nem szoci? Tettek valamit a hulladék le-, átrakása ellen?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  33. Borisz szerint:

    Nyugdíjas, maga mit gondolt, hogy az utakon majd nem mennek kocsik meg kamionok? Hogy kruplitermesztés lesz az aszfalton? Elmondanám, hogy ott az út kimondottan a teherforgalom miatt is épült.

  34. egy nyugdíjas szerint:

    Kedves Nagyapó és Borisz!

    Remélem csendes környéken olvassák a csepel.info-t.

    Más a forgalom, és más, napi ezer kamion a ház előtt, de Maguk ezt úgysem értik. A vezetőség 500 ezerért eladta Csepel nyugalmát, amit ezek szerint nem terelő utakra fognak fordítani.

    Politikai hozzászólások nem érdekelnek, csak az ígéretek betartása.

    “– És még egy -“egy nyugdíjasnak” : a testület jóvá hagyta,hogy a 209990/4 névtelen közterületet Wein János útnak nevezzék” – ezt meg nem értem,
    a Betű utca már elég régóta viseli a nevét, amikor, csak 4-5 autó ment át óránként vagy naponta.
    De, tisztelettel várom, Ábel Attila válaszát!

  35. egy nyugdíjas szerint:

    Nagyapó!

    “– egy nyugdíjas! A fenti összeg pl. arra is kellhet, hogy felmérjék a jelenlegi forgalmat. Azt hiszem megtehetné, hogy a kamionok számolása mellett felírná azok cégét is! Sok tanulságot lehetne levonni!”

    500 millió – vállalom!

  36. Grün Izidor szerint:

    Öreg farok!
    “Nem kell felülni az idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez által terjesztett komcsi hazudozásnak, hogy “..jól prosperáló hulladék le és átrakó telepet hoz létre..”!”

    Ezt nem Grün terjeszti, hanem a METRANS szakértője mondta a tájékoztatón!

    “Nem hulladéklerakó épül, hanem konténerek átpakolására alkalmas tároló és csak néha fordul elő több napig tartó tárolás”
    Aki ott volt hallhatta!
    Sajnos pipogya Lénárdka nem vett részt a lakossági tájékoztatón! 😛 😀

  37. Ábel Attila szerint:

    Tisztelt Nyugdíjas!

    Nem értem a problémáját. A gerincút pontosan arra lett létrehozva, hogy elvezesse a személy- és teherforgalmat. Az, hogy a kamionos forgalom elvezetésére épített úton kamionos forgalom van, természetes. A METRANS-nak ehhez semmi köze. Teherforgalom a METRANS előtt is volt, és ha nem lenne ez a cég, akkor lenne másik. Csak talán a másikkal nem lehetne megegyezni.

    A METRANS által generált növekedés egyébként nem lesz jelentős. Az új telephely azért lesz jó nekik, mert nem mástól kell bérelniük a helyet. Konténerterminál ugyanis mint azt eddig is jeleztük, eddig is volt Csepelen, maga a Szabadkikötő pedig 1928 óta működik. A gyár még régebben.

    Mindkét tevékenység eleve adottsága volt Csepelnek, tehát nem érhetett senkit sem meglepetésként. A Csepel Művekről mindenki tudta, hogy ipari, kereskedelmi és logisztikai tevékenységet egyaránt felölelt.

    Gyakran előfordul, hogy azzal keresnek meg, hogy állítsunk le egy-egy buszjáratot, mert zavaró a buszok járása. Nem tudjuk. A buszmegállókat sem tudjuk elrakosgatni, mert egyeseket zavar. A gerincutat sem tudjuk eltenni, még akkor sem, ha a nyomvonala és ahogy a kereszteződésekkel összehozták, katasztrofális. Például lehetetlen zöld hullámot beállítani, ami teljesen elképesztő egy ilyen beruházásnál (nem készült lámpaterv, mielőtt kivitelezték). Tehát a Betü utca forgalmával sem tudunk mit kezdeni: az nagy és nagy is marad. METRANS nélkül is nagy lenne.

    Sajnálom, de erre nem tudok más választ adni.

  38. egy nyugdíjas szerint:

    T. Ábel Attila!

    Nagyon köszönöm kimerítő, de elkeserítő válaszát.

    Azért figyelmébe ajánlanám, hogy a Betű u. és Posztógyár u. ideiglenes útként szerepelnek a Gerincút felé, és felől.

    A Gerincút II. projekt tehermentesítené, az ezen területen lévő “külső lakótelep” kertes házait, melyek műemléki védelem alatt állnak, és jelenleg 1000 (ezer) kamion halad át itt naponta.

    A választási propagandában megígérték a jelen területen áthaladó forgalom csökkentését, és a terület “élhetési” lehetőségeinek javítását.

    Alábbi válasza ízléstelen, és durva – továbbá ellenmond minden ígéretüknek !

    “Tehát a Betü utca forgalmával sem tudunk mit kezdeni: az nagy és nagy is marad”

  39. Ábel Attila szerint:

    Tisztelt Nyugdíjas!

    Sajnálom, hogy az őszinteségemet rossz néven veszi.

    A gerincút építése természetesen folytatódni fog. De az útépítés előtt fel kell majd vásárolni a telkeket, és ahol ez nem megy, ott kisajátítás kell. Ez a folyamat az első szakaszban hat-hét év volt. Mivel a most következő nyomvonalon a telkeket jó páran (MSZP-hez közel álló milliárdosok) már előre felvásárolták, a következő szakasz jogi lerendezésének idejét előre megjósolni szinte lehetetlen. Ha készen lesznek ezzel is, akkor jöhet majd az építkezés.

    Tehát a Betü utca forgalmával sem tudunk mit kezdeni: az nagy és nagy is marad. Amennyiben megnyugtató választ akar, valamelyik ellenzéki képviselő biztosan örömmel fog Önnek hazudni. Én ezt nem teszem, elnézést, ha erre várt.

  40. mind_the_gap szerint:

    Reméljük ez az első lépés. Azt is reméljük, hogy a fejlemények ezután felgyorsulnak és a jelzett projektek kivitelezésére nem kell sokat várni..

  41. Ábel Attila szerint:

    Az egészen biztos, hogy a METRANS terminálja gyorsítani fogja az útfejlesztéseket. Az ellenzék eleve kevés volt ahhoz, hogy megakadályozzák az 500 millió forintos fejlesztési forrást. Amúgy ha megakadályozzák, a METRANS telephelye akkor is megépült volna. Az ellenzék viselkedése a lehető legértelmetlenebb volt, ami csak történhetett. Bocsánat, a továbbiakban nem tudok itt részt venni a vitában.

  42. Nagyapó szerint:

    egy nyugdíjas! Ne várja az alpolgármester úr válaszát arra, amit én írtam. Ön azt írta: “a testület jóvá hagyta,hogy a 209990/4 névtelen közterületet Wein János útnak nevezzék” – ezt meg nem értem,”. Nem csodálom mert az út a HÉV-ről látható új út neve, amit vállalkozó épített (a budafoki hasonlatára írtam).
    Szeretném, ha leírná a Gerincút II. útvonalát!
    Azonban a METRANS kamionjai részére el tudnék képzelni egy Salak u. – 762 u. – Rákóczi u. kerülő utat, bár a mérnökök biztosan tudnak jobbat.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  43. zulu szerint:

    Na ez,jó hir megvan a nyomvonal, gondolomv a ciklus elején megkezdödtek a kisajátitások akor 1-2 év és kezdödhet az épitkezés. modjuk azt nem értem hogy, mért nem midegy kié a kisajátitandó terület.Söt igy hogy mszp seké nem kel tartani osztogatástól.

  44. egy nyugdíjas szerint:

    Nagyapó!

    A terv szerint a Mag utca felé.

    De én bármit elfogadnék, csak ne hozzák be Csepel központjába. Valahol “hátul” kellene a gyár területére bevinni a terelő utat, ami majd senkit sem zavar.

  45. Lovas szerint:

    Nem mindegy kié a telek, mert magánembereknek többnyire nincs pénzük pereskedni. Aki viszont nyereségvágyból vette meg a telket, elmegy a falig.

  46. fghfjhgkjhk szerint:

    Kimaradt megint egy “A” betű, egy mondatból! 🙂 😛
    “A Metrans”

  47. fghfjhgkjhk szerint:

    Attila!

    Én értem, hogy nem egyszerű telkeket vásárolni, vagy kisajátítani, de írja, hogy ez évek hosszú sora. Ezt is elhiszem, de Önök hat éve vannak a kerületiek érdekében és nem fordítva. 🙂 A napközis tábor gyorsabban ment. 🙂 Szerintem a Gerincút 2.0 jobb lenne propagandának.

  48. fghfjhgkjhk szerint:

    Lovas!

    mekkora észrevétel… 😉

  49. egy nyugdíjas szerint:

    fghfjhgkjhk!

    “A napközis tábor gyorsabban ment. 🙂 Szerintem a Gerincút 2.0 jobb lenne propagandának.”

    Én is úgy gondolom (remélem) !

    Még mindig jönnek (a kamionok)! A nyitott ablak csak egy álom!

  50. fghfjhgkjhk szerint:

    egy nyugdíjas!

    Amikor elkészül a nagyobb terminál, az nagyobb konténerforgalmat jelent, (nálam) amit a vonatok éjszakai közlekedése annyiban fog befolyásolni, hogy lehet közlekedni napközben, igaz a kamionok száma is nyilván növekedni fog minden irányban, de a II. Rákóczi “meghal” az M0-ig, az borítékolható.

  51. mind_the_gap szerint:

    Egyébként a reggeli és délutáni csúcsidő számokban mit jelent?

  52. robi szerint:

    Egy alpolgármester munkaidőben egy fórumon emeszpézik és dékázik?
    Hol marad az objektivitás (legalább a látszata)?

    Eddig azt hittem, a városvezetőket nem ezért választották.

    Emlékszem egy pár szerencsétlenre, akik a nemzeti köpönyegváltáskor azt kiabálták, hogy ki a párttal a gyárból. Mi változott?

  53. Autós szerint:

    @belekotkot

    Igen, bár annak pont semmi értelme nem volt, de cserébe jól szétverte Csillagtelep közlekedését. A II. Rákóczi Ferenc út a Tejút utca után és az Erdősor utca előtt is 2×1 sáv, semmi értelme nem volt ezen a kb 2 kilométeres szakaszon a 2 sávnak. Viszont jól lezárták a Szabadság utcát, emiatt most a szögegyenes Szabadság utca helyett Csillagtelep belső utcáin zajlik a forgalom.

    A Gubacsi hídnál is orvosolni lehetne a délutáni dugók okát, ha a Papírgyár és a Gubacsi híd között lenne Csepel fele 2 sáv, mert akkor nem azon 2-3 autónyi hely állna rendelkezésére a balra nagy ívben kanyarodóknak a Zsák Hugó utca fele, hanem jóval hosszabb.

    De Csepel közlekedése csak tovább romlott az elmúlt években, pedig én már a Tóth Mihály éra után azt hittem, nincsen lejjebb. De van, de van.

  54. Megmondó kapitány szerint:

    Kedves Ábel Attila!
    Úgy tűnik a hozzászólásokból, hogy egyhamar nem kezdődnek meg a beígért fejlesztések, jelen esetben az elkerülő szakaszra gondolok. Ön korábbi hozzászólásában arról biztosított bennünket, hogy nem fog radikálisan növekedni a teher forgalom az új terminál beindításával.
    Idézet a 2015-ös lakossági tájékoztatóból:
    „A METRANS Konténer Kft. a XXI. kerület Csepel-szigeten, a Salak út, Központi út, Perem utca, Rózsa utca és a Duna folyam által határolt területen, a 210146/20 hrsz-ú telken tervezi megépíteni a logisztikai és raktározási terminált, amelynek eredményeként Magyarország a kelet-nyugati áruforgalom csomópontjává válhat.”

    Segítsen nekünk kérem, akkor hogyan kell elképzelnünk egy ekkorára tervezett “kelet-nyugati áruforgalmi csomópont” működését?

    Logikus lenne, hogy az elkerülő szakaszra összpontosítanak elsődlegesen, hiszen Csepel leginkább M0 irányú közlekedése teljesen megbénulhat a mostaninál akár csekély mértékű teher forgalom megemelkedésével is.
    “a következő szakasz jogi lerendezésének idejét előre megjósolni szinte lehetetlen.” Vagyis belátható időn belül nem számíthatunk javulásra.

  55. egy nyugdíjas szerint:

    Hát akkor …

    Polgármesteri meghallgatás és konkrét válaszok.

    zajterhelés mérés – megengedett decibel érték túllépése, nincs zajvédőfal !
    napi forgalom mérése – csökkentése
    birtokvédelem – értékcsökkenés, egészségkárosodás
    kártérítés – nem mintha megoldaná a problémát

    A csömöriek megnyerték – bár a fizetés húzódik

    A mostani zsebpénzből, lehetne a kisajátításokat intézni …

    Választási ígéretek be nem tartása !

  56. Csepeli szerint:

    Érdekes, amit a cikk és Ábel úr idefirkantott.

    Ha ott lett volna a metrans által szervezett közmeghallgatáson, ahol Ille Balázs a maga stílusában előadta, hogy a jelenlegi 170 000 darabos konténerszámot 250 000-re szeretnék növelni az új telephely megnyitásával. Nos, ha ezt a volumenű növekedést Ön és a cikk írója, aki gondolom megint csak Ön, nem találja nagy növekedésnek, akkor keresse meg az elgurult gyógyszerét. Ha nem a csúcsidőben fognak járni a vonatok, akkor mikor? Éjjel? Milyen jó is lesz azt hallgatniuk a telephely mellett lakóknak, ahogy az érkező szerelvény benyikorog-csikorog-fékez a telephelyre, majd a daruk, a 80-100 fémkonténert egymásra pakolják.
    Aztán pedig jönnek-mennek majd a kamionok, naponta átlag 650-690 db csak a Metranstól, ha tartani akarják az évi 250 000-es konténer számot. Az az 500 millió arra sem lesz elég, hogy azokat az utakat rendbe tegyék, amik már most is rommá mentek a telephelyre lavírozó kamionok miatt. És ha jól emlékszem, a kormany.hu-n tavaly április végén még úgy harangozták be ezt a beruházást, hogy trimodális terminált kívánnak létrehozni. Ezt hogy szeretnék Natura 2000-es területen?

  57. egy nyugdíjas szerint:

    … az érdekelteknek össze kellene fogni, és meghallgatást, fórumot és konkrét válaszokat kicsikarni.

    Lehet, hogy nem ugyanabban az utcában lakunk, de a problémánk alapja – a Szabadkikötő, és a METRANS – forgalma, és további növekedése, ugyanaz.

    Sajnos fogalmam sincs, hogy hogyan kellene hozzákezdeni. Talán egy jogásznál?

  58. Lovas szerint:

    Jót röhögtek volna az országban, ha a helyi lakosok elutasítják a győri Audit vagy a kecskeméti Mercedest. De mondhatnám a Csepel Műveket vagy a Szabadkikötőt is, hiszen mindkettő már létezett korábban, mint ahogy a Metrans ideért.

    Nyugdíjas, maga hol élt az elmúlt 23 évben, hogy nem hallott a gerincút tervéről?

  59. Nagyapó szerint:

    egy nyugdíjas! Próbálja meg baloldali képviselőit tájékoztatni, hogy mit kérdezzenek a Metrans vezérigazgatójától!! Akkor Ön is többet fog tudni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  60. kilgore trout szerint:

    Ugyanazt látom, mint 2001-ben. Mintha a kormánypárt nem akarna már választást nyerni 2018-ban. Ép ésszel fel nem fogható, az embereket irritáló döntéseket hoznak.
    Aki azt mondja, hogy jó Csepelnek, ha még nagyobb lesz a forgalom, az szubnormális.
    Aki pedig zöldmezős, ipari területen létrejött beruházásokkal példálódzik az vagy az olvasókat nézi hülyének, vagy maga is retardált.

  61. fghfjhgkjhk szerint:

    kilgore trout!

    Értelem szerint mindenkit hülyének néznek. 🙂
    Ez az 500 milla újkeletű, de kátyúzásra talán elég. 😛

  62. Megmondó kapitány szerint:

    Butaságnak tartom ide keverni az Audit és a Mercit. Míg ezek a cégek alapvetően termelő iparágat képviselnek, nem generálnak ekkora folyamatos teherforgalmat. Míg a METRANS tevékenységére kimondottan ez a fő jellemző.
    Továbbá semmi gond sincs azzal, hogy Csepelre jönnek kisebb nagyobb vállalatok, hisz korábban is nagyipari tevékenységek zajlottak. De figyelembe kell venni azokat a tényeket, hogy Csepel lakossága az elmúlt évtizedek alatt nőttön nőtt és a régebbi időkkel ellentétben nem volt minden családban autó. A jelenben viszont nem szokatlan, hogy egy-egy családnak akár több autója is legyen. Ez lehet magán, vagy céges, ebbe most nem mennék bele. A lényeg az, hogy Csepel autó forgalma az elmúlt időkhöz képest a sokszorosára nőtt.
    Visszatérve a METRANSZ esetéhez én személy szerint az ésszerű és logikus fejlesztéseket hiányolom. Vagyis egy ekkora forgalomra tervezett terminál létesítése előtt én biztosan a szükséges infrastruktúra megteremtésével kezdenék, vagyis az alapvetően szükséges szárazföldi útvonalak megépítésével. Itt csak az a bibi az egészben, hogy a szóban forgó 500 millió arra sem elég, hogy egyáltalán végig gondolják a METRANS zavartalan működéséhez elengedhetetlen fejlesztéseket. Tehát jelzem, nem a fejlesztésekkel és az ide költöző cégekkel van a baj, hanem azzal módszerrel, ahogy ezt az egészet nekünk csepelieknek adagolják az arcunkba.

  63. egy nyugdíjas szerint:

    Megmondó kapitány – sajnos kevesen látnak ilyen tisztán!

  64. Megmondó kapitány szerint:

    És még valami. Nem árt még egy tényt észben tartani. Majd a terminálon megforduló, gyakorlatilag bármilyen veszélyes anyag a közútjainkon is jelen lesz a konténerekben. Ez sem elhanyagolható részlet.

  65. Grün Izidor szerint:

    egy nyugdíjas!
    A kevésbé tisztán látókra épül a kormánypolitika!
    Értem ez alatt a helyi, önkormányzatit is! 😀

  66. Betke szerint:

    Herceghalomnak miért nem kellett ez a vállalkozás? Jól emlékszem a polgármester és a lakosság összefogott!

  67. Grün Izidor szerint:

    Betke!
    A százhalombattaiaknak volt bátorságuk elutasítani a gumifeldolgozót?!
    Vagy a gántiaknak az Orbán papa szemétlerakó és feldolgozó üzemét?!
    Vannak még bátor polgárok és polgármesterek! 😛

  68. Nagyapó szerint:

    Betke! Kiss úr szerint még Soroksár is szóba került, csak egyik sem volt megfelelő a METRANS-nak, mivel a herceghalmi Kígyós patak, sőt az RSD sem hajózható!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  69. Nagyapó szerint:

    Megmondó kapitány! Azt hiszem 2016-ot írunk. A veszélyes anyagok szállítása, a használt étolajtól, a hipón keresztül, a sugárzó anyagokig szabályozva van.
    Amennyiben ilyen nagyon szívén viseli a veszélyes anyagok szállítását, álljon ki a MOL elé és tiltakozzon a veszélyes benzin és dízelolaj szállítása ellen!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  70. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó megint csúsztat.
    Az üzemanyag veszélyességét összemossa klf. vegyipari melléktermékekével.
    Tipikus lezéző, gusztustalan, Fideszes filozófia. 😉
    Komolyan azt hiszik, hogy náluk mindenki hülyébb?
    🙂 😀 😛

  71. Betke szerint:

    Nagyapó: hol olvasta azt az indokot, hogy a hajózás hiánya volt az ok az elállásnak a Metransz részéről? Egyértelműen a herceghalmi testület vétózta meg a vállalkozás odatelepülését! Utána lehet nézni, aztán lehet kommunistázni, hazudni, lopni!

  72. Nagyapó szerint:

    Betke! Azért néha szabad gondolkodni. A METRANS jelenleg a Szabad-kikötőben tevékenykedik 2009 óta, és semmilyen tiltakozás nem történt a mai ellenzék (akkor vezető eetásak) részéről. Kb. 6 km-rel kell elmennie, oda ahol a vízi-, a vasúti-, közúti szállítás lehetősége megvan. Maga mit tenne?
    Érdekes, hogy magára veszi a Ceterum censeo…t, a polgárok még nem tiltakoztak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  73. egy nyugdíjas szerint:

    T. Ábel Attila!

    Hol található, a Herceghalom – METRANS hatástanulmányhoz hasonló, csepeli verzió?

    http://www.herceghalom.hu/?module=news&action=show&nid=195936

  74. Nagyapó szerint:

    egy nyugdíjas! Nem kell az alpolgármester úr, menjen el a Szabad-kikötőbe, ott van a METRANS, ismétlem 2009 óta.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  75. Grün Izidor szerint:

    Vén Hüje!
    Ott őrzik a betelepítés előtt elvégzett környezeti és egyéb hatástanulmányokat?! 😛

  76. Vendetta szerint:

    Nekem annyira tetszenek itt a hozzászólások akik Hip-Hip- Hurráznak 500 millió Ft-nak.
    Csak a tisztán látás végett és hogy ki hangsúlyozzam Nagypapinak jelenleg is PÁRTSEMLEGESEN csak mint autóval közlekedő csepeli lakosként írok most pár észrevételt.

    Ad 1: Tegyük fel szépen jönnek-mennek a konténerek a Dunán, jönnek-mennek az ezek szállító teherautók. Most tegyük félre hogy nincs és nem is lesz folytatása a gerinc útnak….
    Ha a teherautó Déli irányba a II. Rákóczi F. úton próbálja meg elhagyni a XXI. kerületet és szeretne felhajtani az MO-ra, akkor mi fog történni? Mert hogy abban a csomópontban már most is vissza torlódik a forgalom a Vízmű lakótelep után is.
    Egyszerűen nekem mint egyetemet végzett embernek aki elég sokáig tanult, nem tudom elképzelni hogy mit várnak 2 db olyan felhajtó sávtól az MO Szeged és Győr felé menő oldalán, ahova most is csak maximum 8 személy autó fér be….Jelenleg is ha ennél több gépjármű áll ott akkor az egyenesen menő autók, buszok nem férnek el…

    Ad. 2: Ha a Csepeli út fele szeretnének felmenni a teherautók akkor az amúgy is katasztrofális MO pálya mérnökségnél levő kereszteződés fog teljesen meghalni… Jelenleg is katasztrofális hogy aki Szeged felől jön le az MO-ról és Szigetszentmiklós fele szeretne kanyarodni az először elkanyarodik Csepel fele majd a Mérnökség utolsó bejáratánál befordul és úgy fordul vissza Miklós felé.

    Ad. 3: Várom már hogy mikor fog leszakadni a Gubacsi híd. De tényleg. 6 ÉV nem volt elég a jelenlegi vezetésnek hogy valamit is kezdjenek a híddal. Megnövekedett tehervonat forgalomról beszélnek egy olyan hídon ami szerkezetében el van rohadva. Ha én a BME statikusa lennék azonnali hatállyal megszüntetném rajta a forgalmat. Nem hiányzik más csak hogy egy balesetben teljesen bedugult hídra megérkezzen egy tele konténeres teher vonat, az csak hab a tortán ha a dugóban 1-2 busz és teherautó is a hídon van.

    Ad. 4: Útfelújításokról beszélnek itt sokan így úgy. Szerintem itt mindenki emlékszik hogy ősszel mit műveltek a Kossuth Lajos utcával felújítás címszóval…. Most télen ami nem is volt igazi tél azonnal szét ment az út, kb 1,5 – 2 hétig tátongott a beszakadt útburkolat a Kossuth -Ady lámpás kereszteződésében a Szabadkikőtő fele vezető sávban. Csak halkan jegyzem meg hogy most is ugyan ott meg van süllyedve a burkolat.
    A Táncsics Mihály utcát szóba sem hozom, lassan eltűnik az egész.
    A Popieluszko utca (papírgyár mögötti utca) olyan felújítást csináltak hogy én szégyenlem magam, az egész utca egy merő kátyú hiba javításos valami, nincs egybefüggő aszfalt darab, erre bele festették a kátyúkba a friss felező vonalakat….
    A Szent István úton a Kossuth Lajos és Táncsics Mihály utca közötti szakaszon húztak 3 db aszfalt csíkot keresztbe, ahelyett hogy teljesen felmarták volna azt a 240 méternyi szakaszt. Ehhez is gratulálok.

    Sajnos többet nem tudok írni, de ha ezeket figyelembe vesszük és hogy ilyen nagyságú plusz teher forgalmat fognak rászabadítani Csepel úthálózatára akkor tényleg reménykedem benne hogy megnyerjük az Olimpiát és a világ meglátja hogy mi van itt. Remélem nekik is tetszeni fognak a dugók ne csak mindig a kerületiek szívjanak. Jah és javaslom akkor is majd felállítani a Plútó utcában a forgalom nehezítő ideiglenes akkumulátoros lámpákat 😀

  77. Betke szerint:

    Nagyapó; valóban jelen voltak, vannak de közel sem olyan nagy forgalmat bonyolítottak,bonyolítanak le, mint, ami most tervbe van véve. Nagyon közeli hozzátartozóm majd 30 évet dolgozott a Szabadkikötőben, van némi rálátásunk az ott történtekre! Szoktam gondolkodni is, ezért nem veszem magamra a szlogenjét!

  78. Lovas szerint:

    Sok hülye az Audi meg a Mercedes elé feküdne, hogy az visszafejlődés..

  79. Megmondó kapitány szerint:

    Nagyapó!
    Látom nem értette a lényeget. Önmagában a veszélyes anyagok szakszerű és az Ön által említett szabályozások szerinti szállítása nem gond. Nem is erről van szó. Viszont szimpla józan gondolkodás által nem nehéz azt a következtetést levonni, hogy egy alapvetően veszélyes anyagok szállítására szakosodott cég jelenléte arányaiban növeli meg az amúgy átlagos teherforgalomból fakadó kockázatokat. Ez megint csak logikai következtetés.
    A METRANS új termináljának besorolása: “a Terminál felső küszöb értékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemként fog működni. A Terminálon bármilyen veszélyes anyag előfordulhat…”.
    Vagyis a csepeli teherforgalom nagyobb hányadát ezen konténerek szállítása teszi majd ki. A “bármilyen veszélyes anyag” pedig elég tág fogalom ugye. Ezért a MOL alapú példája meg sem közelíti a témakört.

  80. fghfjhgkjhk szerint:

    A hülye Gábor itt csúsztatgat megint, de nyert a Real nyer, hogy b..a meg! 🙁
    .
    Nagyapó hülye dumája a legjobb! 🙂
    Mintha eddig 1 db konténert is szállítottak volna a Dunán!
    Semmi köze nincs itt a Dunának semmihez!

  81. kilgore trout szerint:

    Olyan logisztikai céget, amely közúti forgalmat bonyolít le, településre behozni, szakmailatlanság. Ha hajón hozná a konténereket és vasúton vinné el, akkor sokkal kisebb lenne a felháborodás. Természetesen a hajózhatóság, a vasúti és közúti pálya szintbeli kereszteződése, a Gubacsi híd állapota mind-mind megkérdőjelezik a megvalósíthatóságot, arról nem is beszélve, ha nem is ez szerepel a tervekben.
    Az, hogy a METRANS már most is jelen van a kerületben az semmit nem jelent, mert itt arról van szó, hogy turbó fokozara kapcsolják a működést, ami az előbbiek fényében lehet aggályos.
    Nem tudom, hogy akik az Audi és Mercedes-Benz gyárait emlegetik, azok jártak-e már arrafelé. Az Audi egy eleve ipari zónájába települt a városnak, amely legalább két olyan fő bekötő úttal kapcsolódik az autópályához, amelyen nincs település. A MB, amely szintén jelentős teherforgalmat bonyolít, abszolút zöldmezős, azaz Kecskeméten kívül fekszik, az autópálya felől a 44-es úton max. 5 perc alatt érhető el két, körforgalommal biztosított bekötőúton.
    Gondolom a METRANS csúcsformájában sem hozza majd az MB forgalmát, de a Vendetta által vázolt közlekedési problémákat tovább növeli.

  82. Betke szerint:

    Sajnos polgármesterünknek nincs olyan tanácsadója, aki felhívná figyelmét a fenti ellentmondásokra! Feltételezem, hogy koránál fogva, tapasztalatlansága-minden rosszindulat nélkül értem-valamint nem kimondottan csepeli kötődésű(mint elődje),lehet nem látja át a következményeket! Egyébként Borbély úr köztünk él? Mármint Csepelen?

  83. mind_the_gap szerint:

    Vendetta:

    FYI: (bár megjegyzem ez csak púderezés lesz ha megvalósul. Kb. 5 éve is megkérdeztem, akkor 1-2 éven belül ígérték…).

    “Az M0 autóút és a Csepelt – Szigetszentmiklóssal összekötő 51101. jelű országos közút csomópontjának tárgyában írt megkeresését köszönettel vettük, és arra az alábbi választ adjuk.

    A 2016 és 2020 közötti időszakban országos szinten hazai és uniós forrásból tervezzük a közúthálózat fejlesztési munkáinak finanszírozását.

    A csomópont – és különösen az északi alcsomópont – kapacitáshiánya a közút kezelésért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. (Közútkezelő) számára is ismert körülmény. A probléma megoldása érdekében a Közútkezelő a Közlekedési Operatív Program keretén belül, európai uniós forrásból engedélyezési terveket készíttetett egy forgalombiztonsági szempontból rendkívül kedvező kialakítású, nagy kapacitású, körforgalmú csomópont kiépítésére. A csomópont tervei 2017-ig érvényes, jogerős építési engedéllyel rendelkeznek.

    A beruházás megvalósításához szükséges forrás jelenleg nem áll rendelkezésre, tekintettel azonban a beavatkozás szükségességére a Kormány komoly erőfeszítéseket tesz a pénzügyi fedezet biztosítása érdekében.

    A forrás rendelkezésre állása esetén a kivitelezési és kiviteli terv készítési közbeszerzési eljárás azonnal indítható és annak sikeressége esetén a kivitelezés megkezdhető. Tekintettel arra, hogy a kivitelezést a csomópontban jelentkező rendkívül nagy fogalom fenntartása mellett kell végezni, a megvalósítás időtartama mintegy 18 hónapra becsülhető.

    A Kormány döntése szerint költségvetési forrásból valósul meg a most induló „Komplex útfelújítási program”. A program az elmúlt évek közlekedésbiztonságot javító, útfelújítások, útfejlesztések megvalósítására irányuló programjának folytatása.

    Azoknak az útszakaszoknak a fejlesztésére, amelyekre a fentiekben hivatkozott programok keretében nem kerül sor a középtávú felújítási finanszírozási program adhat majd lehetőséget, melyről a Kormány hamarosan dönt.

    Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

    Üdvözlettel:
    Közlekedési Infrastruktúra Főosztály
    Nemzeti Fejlesztési Minisztérium”

  84. egy nyugdíjas szerint:

    ahogy én látom …

    – nagyobb “konténer” forgalom, több adó
    – 500 millió
    – szó nincs tanácsadásról, ez már eldöntött tény volt, ezért nem jelent meg senki a vezetőségből a lakossági fórumon
    – a 200 új munkahely, a lényeg – hogy ezt kell hangsúlyozni
    – hatástanulmány hiánya, jelenlegi infrastruktúra figyelmen kívül hagyása

    viszont lesz
    – vállveregetés, év végi jutalom osztás
    – Aréna, birkózócsarnok, (mellette luxus bordély ?)

    … és ha mégis történik valami, akkor lehet az előző vezetésre fogni, elmúlt 6-8 év, és szép csendesen kihátrálni.

    De ettől, nekünk csepelieknek nem lesz jobb, maradnak a kamionok, konténerek, egyre rosszabb utak, közlekedési káosz.

    Jönnek az újabb választások, amikor majd (párttól függetlenül), a jelöltek megígérik, hogy mindent rendbe hoznak, de persze semmi nem fog változni, csak reménykedhetünk, hogy nem lesz rosszabb.

  85. Jeniszej szerint:

    Amióta elzárták a csepeli Duna partot a gépjárművel közlekedő horgászok elől szinte kihalt ez a part szakasz, – egész héten.
    Aki horgász az “tuggya” hogy az eredményes horgászat kellékei elég terjedelmes és körülményes cipelni kézben egy öreg a munkában megfáradt idős nyugdíjasnak.
    Nem tartom helyesnek, hogy horgászversenyek alkalmával a behajtási tilalmat feloldják!!! mert ugye versenyezni nem a hatvan- hetven éves sporik szoktak. Cipeljék be a versenyzők a kelléket, hiszen Ők bírják. ))) 😀 (((

  86. Jeniszej szerint:

    “Igazságmondó 2016.02.06. 14:12:08
    ………………..
    ……….Lassan mindent bezárat csak a saját érdekeit nézik,szórakozási lehetőségeket megszüntetik,a Kis Duna partot lezárják a horgászok elöl
    (Miközben a Csepeli Horgász Egyesület építette ki nem kevés pénzből a horgászok részére) kérdem én hova tart ez a város???? SZÁNALMAS”

  87. mind_the_gap szerint:

    Jeniszej:

    Igazából nem tudom, hogy jött ez most ide, de azért reagálnék: szerintem az sem normális, hogy egy olyan helyen, ami mindenkié kisajátítanak a pecások. Gyalogolsz egy órát, hogy a vízhez mehess, mert minden kiszögellésben egy pecás ül..

  88. Jeniszej szerint:

    mind_the_gap szerint!
    Azokat a kiszögeléseket a horgászok készítették így szerintem normális az, hogy ott horgászok
    ülnek. A horgászok húsz-harminc ezreket fizetnek ki, hogy ott legyenek, ahol vannak. Egyébként bárki lehet ott az érkezés sorrendjében. Mindenki horgászhat, aki az államnak és az egyesületnek megfizeti a területi jegyet.
    Érted már? TERÜLETI JEGYET VÁSÁRÓL (!) a horgász és az állam bácsinak is megfizeti a sarcot.
    Gyalogolsz egy órát, hogy a vízhez mehess, mert minden kiszögellésben egy pecás ül? Miért nem tisztítasz ki magadnak egy helyet, – úgy, mint a horgászok tették és teszik és ülsz oda. Ha kocognál, vagy futkároznál talán előbb érhetnél oda a vízhez.

  89. Jeniszej szerint:

    Miért van az, hogy a Duna bal oldalán a – tulsó oldalon ahol balos vezetésű önkori van nem űzi el a megfáradt öreg gépkocsival járó nyugdíjasokat a vízpartról? 🙂

  90. Jeniszej szerint:

    Azt monya a Faterom, hogy miért engedték, hogy a közlekedéshez nem értők tervezzék meg Csepel legforgalmasabb csomó pontját? Lehet, hogy ezekre volt bízva Csepel, de lehet, hogy talán Budapest legszebb sudárjegenye fasorának a kiirtása is a fegyvergyárosról elnevezett úton?

  91. Jeniszej szerint:

    Azt monya a Faterom, hogy miért engedték, hogy a közlekedéshez nem értők tervezzék meg Csepel legforgalmasabb csomó pontját? Lehet, hogy ezekre volt bízva Csepel, de lehet, hogy talán Budapest legszebb sudárjegenye fasorának a kiirtása is a fegyvergyárosról elnevezett úton?
    Mindenki “tuggya” még az ovisok is a zovodában, hogy Csepel forgalmát, de főleg az átmenő forgalmát csak a kétszintes kereszteződések oldhatják meg. A Duna tulsó oldalán ezt ott tuggyák.
    ))) 😀 (((

  92. mind_the_gap szerint:

    Gondolom a hal telepítés, halőrök fizetése, meg egyéb járulékos költségeket nem a Dorogi hulladékégető iparűzési adójából kellene fizetni. A kiszögellések engedéllyel készültek vagy csak úgy odacsinálták? Csak mert utóbbi esetben környezet károsításnak minősül.

  93. kilgore trout szerint:

    Kedves Jeniszej!
    Szerintem Duna helyett Lajtát akart írni.

  94. Nagyapó szerint:

    „Ez egy következmények nélküli ország” , ezért lehet, hogy a Balatonon, a Kis-Duna partjain, a sóderos tavakon nem lehet a vízpartra lemenni, mert a telkek tulajdonosai lezárják. ( A horvátok ezt gyorsan megoldották és magyar tulajdonosok meg sem mukkantak). A horgászok „érdekérvényesítő” tevékenysége miatt megszűnt az élővízi halászat. A horgászok, a néhány tonna hal beengedéséért (amit 3 nap alatt kifognak) cserébe a természetes szaporulatra is igényt tartanak. Üldözendő ellenségeik a hajók, a vízi sportolók és a parton sétálók.
    Ugyancsak terjed a parkolók „más célra” történő használata. Kőedények, roncs reklámautók „parkolnak”, természetesen jogosan, ugyan területfoglalási díjat nem fizetnek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  95. kerdezo szerint:

    Véletlenül nem egy Metrans mozdony kelt életre?
    http://index.hu/belfold/2016/09/17/elszabadult_egy_mozdony_ferencvarosnal/
    http://velvet.hu/helyszinelo/2016/09/17/igy_ert_veget_az_elszabdult_vonat_utja/

    Ha igen, akkor mindenki hátradőlhet, mert ha egy mozdonyt ennyire jól üzemeltetnek, akkor a veszélyes hulladék kezelés is példátlanul precíz lesz…

  96. kerdezo szerint:

    És erről az elszabadult mozdonyról itt miért nem lehet olvasni?

Itt lehet hozzászólni !