Lopott Picassót keresnek

Stop.hu

Több mint tucatnyi festmény és más műalkotás, köztük egy Picasso-grafika után indított nyomozást a rendőrség a közelmúltban Csepelen. A kérdéses műtárgyakat egy hónappal ezelőtt lopták el máig ismeretlen betörők egy csepeli lakásból, s az ügy felderítéséhez a rendőrség a lakosság bejelentéseit is várja.

Az egyelőre ismeretlen elkövetők március 23-án vagy 24-én hatoltak be egy lakásba a XXI. kerületi Magyar utcában, ahonnan összesen 13 festményt, három grafikát, valamint több porcelánt és egyéb műtárgyat tulajdonítottak el. Az elvitt műkincsek között több különböző tájkép, zsánerkép és más alkotás szerepel, egyebek közt egy Picasso-lenyomat, Pentelei Molnár János, Glatter Ármin és Herman Lipót festményei, valamint egy Wagner Richárdtól származó, illetve egy jelzés nélküli grafika.

A tettesek ezeken felül számos egyéb értéktárgyat is elvittek, többek közt két Zsolnay-porcelánt és egy kis méretű perzsaszőnyeget. A rendőrség azt gyanítja, hogy a betörők pénzzé kívánják tenni a zsákmányukat, ezért kérik, hogy bárki, akinek kétes eredetű, gyanús műtárgyakat kínálnak megvételre, vásárlás helyett mielőbb értesítse a rendőrséget, az ismert segélyhívó telefonszámok bármelyikén.

Forrás: Stop.hu

5 hozzászólás “Lopott Picassót keresnek” bejegyzésre

  1. hugi szerint:

    Ez az utolsó utca, amire gondoltam volna.

  2. miska72 szerint:

    Csepel mégse PROLINEGYED. 🙂

  3. Prendick szerint:

    OFF: Csak az egyéb, kitüntetett témákra való hivatkozással jelzem a vitapartnereknek, hogy ez például biztosan nem tartozik az etnikum jellegzetes bűnözési kategóriái közé. Ha a képek helyett a rézkilincseket vitték volna el és odacsinálnak /sic./ a sarokba, akkor az lenne.
    Ügye milyen jól megkülönböztethető?

    ON: Ki hinné, mik vannak Csepelen? Lamborghini, Picasso… Ha jövő héten azt hallom, hogy valakinek a Nyuszi sétányról ellopták a magánrepülőgépét, már nem is fogok csodálkozni. 🙂

  4. Manitu szerint:

    On: reggel felkeltem, ránéztem az ébesztőóra fekete gonbjára. CIGÁNY! – jutott eszembe azonnal. Kimentem a konyhába, mire barna kenyér volt az asztalon. CIGÁNY! – jutott eszembe azonnal. Kifutottam a szobába, de CIGÁNY volt a TV távirányítója. Most már nagyon ideges voltam, a kezeimmel kapcsoltam be aTV-t, mire egy ZSIDÓT láttam bene. Kifordultam és el akartam terelni a figyelmemet, megkérdeztem az asszonytól, mit főz a hétvégén. Sólet – mondta átgondolatlanul. ZSIDÓ – ordítottam.

    Mi van, jobbikos lettél? Ha csak cigányozni meg zsidózni tudsz, dolgozni ki fog? – kérdezte az asszony.

  5. Prendick szerint:

    Manitu, vajon te mit kompenzálsz ezzel a vad Jobbik utálattal?
    Mondjuk ahogy olykor elszólod magad, látszik, hogy szeretnél te rasszista lenni, csak nem ezekkel egy társaságban. Az olyan ciki.
    Megértelek. 😉

    Velem is megesett olykor, hogy a Fradinak akartam szurkolni, de megjelent a B-közép és olyan kínos volt egy platformon lenni velük. Ezért ugyanazt csináltam, mint most te. Úgy szurkoltam a Fradinak, hogy közben úgy tűnjön, ellenük szurkolok.
    Milyen bonyolult az emberi lélektan… 🙂

Itt lehet hozzászólni !