Megverték a mentőst a tempó miatt

Hír TV, Mno.hu

Ilyen kocsikkal jár a Samaritanus mentőszolgálat

Megtámadtak egy mentőst, majd egy mentőautót is megrongáltak hétfőn este a Csepel-szigeten – értesült a HavariaPress. A mentős támadóit a rendőrök előállították, a rongálás tetteseit még nem tudták azonosítani.

A Pest megyei Szigethalmon még hétfő este kényszerített megállásra egy mentőautót egy személyautó, mert a bent ülők zokon vették, hogy a másik jármű túl lassan halad. Egyikük benyúlt a mentőautó ablakán, és többször megütötte az egyik mentőst, ám a helyszínre hívott rendőrök mindhárom dühöngőt előállították.

A mentősök ezután hazaszállították betegeiket, majd a jegyzőkönyv felvétele céljából a szigetszentmiklósi rendőrkapitányságra mentek, ám amíg odabent tartózkodtak, valakik kiszúrták a szolgálati kocsijuk összes kerekét. A rendőrség a Szigethalomról előállított három huszonéves ellen garázdaság miatt indított eljárást, a kiszúrt gumik ügyében pedig ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást. Az még tisztázásra vár, hogy a három férfi a rongálás idején még a rendőrségen volt-e, vagy már elengedték őket.

Forrás: Hír TV

Az ablakon keresztül többször arcul ütötte a mentőt

Megtámadták a mentőautót vezető sofőrt, majd kiszúrták a jármű mindegyik kerekét Szigethalmon – közölte a Samaritanus mentőszolgálat kommunikációs munkatársa kedden. A társaság mentőautója hétfőn este Szigethalom belterületén lakcímet keresve lassan haladt, ezért a mögötte levő személyautó sofőrje agresszívan, dudálva, villogva próbálta megelőzni a mentőt – mondta Dávid Ferenc.

Miután az előzés sikerült, a személyautó sofőrje számon kérte a mentő vezetőjét, hogy miért megy lassan, majd a félig nyitott ablakon keresztül többször arcul ütötte a mentőt. Az esetről értesítették a rendőrséget, akik előállították a három támadót. Amíg a mentők a rendőrség épületében voltak, ismeretlenek kiszúrták a mentőautó mindegyik kerekét, így azt autómentővel kellett elszállítani – számolt be Dávid Ferenc. Elmondása szerint a szolgálatnak mintegy 60-80 ezer forint kára keletkezett.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csoportos garázdaság miatt állították elő a három huszonéves fiatalt, a jármű megrongálása miatt pedig ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Forrás: MTI, Mno.hu

Nem a mentős támadói tették tönkre a mentőautót?

Feltehetőleg nem ugyanazok az emberek támadtak meg egy mentőst a Csepel-szigeten, mint akik később megrongálták az érintett mentőautót is. A mozgásképtelenné tett mentőkocsi megrongálóit ezért még keresik a rendőrök.

A Pest megyei Szigethalmon hétfő este megállásra kényszerített egy mentőautót egy személyautó, mert a bent ülők zokon vették, hogy a mentő túl lassan halad. A dühöngők egyike benyúlt a mentőautó ablakán, és többször megütötte az egyik mentőst, ám a helyszínre hívott rendőrök őt, és két társát is előállították. A mentősök ezután hazaszállították betegeiket, majd a jegyzőkönyv felvétele céljából a szigetszentmiklósi rendőrkapitányságra mentek, ám amíg odabent tartózkodtak, valakik kiszúrták a szolgálati kocsijuk összes kerekét.

A rendőrség a Szigethalomról előállított három huszonéves ellen garázdaság miatt indított eljárást, a kiszúrt gumik ügyében pedig ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást. Az eddigi információk arra utalnak, hogy a két bűncselekmény tettesei feltehetőleg nem lehettek azonosak, mert a rongálás idején a garázdaság gyanúsítottjai még kihallgatáson voltak a rendőrség épületében.

Forrás: Stop.hu

16 hozzászólás “Megverték a mentőst a tempó miatt” bejegyzésre

  1. Prendick szerint:

    Khmm, gyanakodhatok, az elkövetők kilétét illetően? Svédek? 🙂

  2. Cseppi szerint:

    Szia!

    Hát igen! Valószínűleg Svédek:):)
    Nem láttam őket, de valószínűleg nem az adófizető rétegből származnak!
    Meg kéne kérdezni egy lib…., ők kellően nemzet és Magyar gyűlölők.
    Rendes embernek ilyen nem jut az eszébe, hogy egy szolgálatát végző emberre támadjon.

  3. Prendick szerint:

    Hát hogy lehet ilyet mondani, hogy nem adófizetők? Becsületes bodzaszedőkről lehet szó, akiket súlyos rasszista támadás ért, amikor egyrészt megakadályozták, hogy előbbrejussanak a társadalomban, másrészt amikor a mentős az arcával öklön ütötte a bodzást, kimerítette a rasszista indíttatásból elkövetett testi értés kategóriáját.

    “Rendes embernek ilyen nem jut az eszébe, hogy egy szolgálatát végző emberre támadjon.”

    Ne is haragudj, de ez csúf diszkriminácó lehetőségét veti fel. Felháborító, hogy jóformán csak egy kisebbség tagjait érik az olyan attrocitások, amikor arccal öklön ütik őket, orvul felszúrják magukat a késükre /ami ugye magántulajdon önkényes használatának gyanúját is felvet/, meg szándékosan rákényszerítik szegény megélhetésieket, hogy az értéktárgyaikat őrizzék /díjmentesen!/.
    Ennek véget kell vetni! 🙂

  4. Lexon szerint:

    Azért a korrekt tájékoztatás kedvéért tegyük hozzá, hogy a Samaritanus kocsijai betegszállítást végeznek. Nem mentést. A mentést a (szintén ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartozó) Európa Mentôszolgálat végzi.

  5. admin szerint:

    Köszönjük Lexon, mi ezt nem tudtuk.

  6. Nagyapó szerint:

    “Amíg a mentők a rendőrség épületében voltak, ismeretlenek kiszúrták a mentőautó mindegyik kerekét”
    Hm. A rendőrök hol voltak? A Kossuth téren?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  7. csumpika szerint:

    Prendick, ez zseniális volt!!! 😀 különösen a kés mint magántulajdon ökényes használata… ez kész 🙂

  8. Prendick szerint:

    Kösz. Igyekszem olykor némi derűt csempészni a dolgokba, úgy mégis szebb a világ. 🙂

  9. titok szerint:

    Szuper vagy Prendick.

  10. Prendick szerint:

    Hehe, ezt a nézetedet ma nem mindenki osztotta. 😉

  11. munkásököl szerint:

    Ha Gordont játszanék, azt írnám, hogy miből gondoljátok, hogy bodzaszedők voltak? Van róla statisztika, ami alátámasztja, hogy a bodzaszedők betegszállító autók személyzetét gyakrabban inzultálják, mint a nem bodzaszedésből élők? 😉

    De nem fokozom ismét a hangulatot, mert megint be lészen rekesztve a hozzászólás, aztán a probléma bekerül a jól megszokott helyére: a szőnyeg alá.

  12. kis rigó szerint:

    mozdony-szőkék voktak!!!!
    most este a hiradóban mutatták azt a temetést, ameiknek az áldozata az a roma férfi volt akit munkába menet lőtek le.
    a temetésen a kanc-miniszter, az országos rendörfőkapitány és még ki tudja kik vettek részt ….???,de nem is ez a lényeg hanem az,hogy Szögi tanár ur temetésén kik képviseltették magukat ?? a mozdony-szőke gyikosok fele már szabad lábon van !!!!!

  13. büki szerint:

    Már dolgoznak az ügyön azok, akik a legenyhébb minősítéssel illetik majd az esetet.
    Eszembe jut, hogy nincs a világon olyan banánköztársaság, amely ne lenne büszke jogállamiságára!
    Legalább is a hatalmi elit.

  14. Rocko szerint:

    a ki mentôst megüt, azt helyben kell fôbe lôni.

  15. Papasa szerint:

    Én további rásszistá bizonyítékot látok a mentőautó szinében. Továbbá, valószínüleg a mentő sebessége konvergált a megengedetthez, ami ugye nem egyenlő a bodzaszedőkre vonatkozó KRESZ előírásokkal, tehát szegénykéimet jogsérelem érte. És mint tudjuk, minden mokka döntéshozó, és végrehajtó hatóság is egyben, (amolyan mini-Superman), ezért az intézkedés teljesen jogosnak tekinthető. Mit nem lehet ezen érteni?

  16. urbanhistory szerint:

    A mozdonyszőkékkel csak egy gond van, mégpedig az, hogy léteznek.

Itt lehet hozzászólni !