Szakmai fórum a közbiztonságról

Csepel.hu

TBE_0234

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartott május 13-án Szilágyi Sándor kapitányságvezető a XXI. kerületi Rendőrkapitányságon. A fórumon jelen volt a rendőrség, és több társhatóságának képviselője, az esemény célja pedig a kerületben működő rendvédelmi hatóságok együttműködésének erősítése, a közbiztonsági és bűnügyi helyzet értékelése volt.

A házigazda Szilágyi Sándor rendőr alezredes a 2015-ös év értékelésével kezdte a fórumot. Elmondta, hogy az év nyugodtan telt, nem voltak komoly és váratlan feladatok, viszont a regisztrált bűncselekmények száma 2014-hez képest 2015-re jelentősen csökkent. A közterületen elkövetett bűncselekmények számának csökkenésébe is jelentős eredményeket értek el, ez többek között annak köszönhető, hogy az önkormányzat több mint tízmillió forintos támogatásának segítségével jelentősen nőtt a közterületeken jelenlevő rendőrök és polgárőrök száma, így nőtt az állampolgárok szubjektív közbiztonságérzete.

A gépjárműlopások száma is jelentősen lecsökkent, mióta üzembe helyezték az „Átölelő védelem” nevű rendszámfelismerő rendszert.

A kapitányságvezető kiemelte, hogy még rengeteg a munka, így „2016-ra kitűzött célunk az elért eredmények megtartása, a reagáló képesség további javítása, a lakosságot leginkább zavaró bűncselekmények visszaszorítása, a nyomozáseredményességi mutató további javítása.”

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !