Isten éltesse, Bozsi bácsi! – Csepel díszpolgárát köszöntötték

Csepel.hu

b6

A május 16-án 87. születésnapját ünneplő Tóth II Józsefet, Csepel és Budapest díszpolgárát köszöntötte Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és Fazekas Attila, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület szakosztályvezetője. Bozsi bácsi csepeli otthonában fogadta a vendégeket, aki nem érkeztek üres kézzel: külön erre az alkalomra készíttetett, névre szóló Csepel Utánpótlás Sportegyesület mezt, az utánpótlás kis versenyzői által aláírt focilabdát és cukormentes tortát, édességet vittek ajándékba a sportolónak.

A csepeli labdarúgás legendás alakja – a Csepeli Vasas, a Csepel SC, valamint az Aranycsapat jobbszélsője  – 1953 és 1957 között 12 alkalommal játszott a nemzeti tizenegy színeiben 5 gólt lőve ezeken a mérkőzéseken.

A sportoló tagja volt az 1954-es világbajnokságon ezüstérmet nyert magyar gárdának, pályára lépett az 1954-es, angolok elleni budapesti 7:1-es mérkőzésen, de szerepelt a B-, az utánpótlás- és a Budapest-válogatottban is.

Játékos pályafutása alatt mindvégig a Csepel Vas- és Fémművekben dolgozott, 1964-ben edzői diplomát szerzett, 1964 és 1967 között a Kaposvári Rákóczi, majd a következő három évben a Pápai Textiles edzője volt.

Tóth II József 2011 októbere óta Csepel, 2014 júniusa óta Budapest díszpolgára.

Csepel.hu

 

3 hozzászólás “Isten éltesse, Bozsi bácsi! – Csepel díszpolgárát köszöntötték” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Isten éltessen Bozsi bácsi!
    Nem véletlen a Csepel Utánpótlás Sportegyesület szakosztályvezetőjének köszöntője! Számítanak Rád a magyar foci megújításánál és visszakapaszkodásánál a világ élvonalába!
    .
    http://propeller.hu/itthon/3217596-orban-viktor-vissza-fogunk-kapaszkodni-nemzetkozi-futballban

  2. Nagyapó szerint:

    Budapest Honvéd – Real Madrid 2-0 (1-0), Puskás Akadémia – KRC Genk 4-2 (3-1) Bozsi bácsi reménykedhetsz!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Nagyapó szerint:

    Isten éltesse Tóth II.-t. Azonban nem volt az Aranycsapat jobbszélsője, az Budai II volt. Ahogy nem volt Aranycsapat tag Sándor, Tóth I, Palotás, Gellér és még több kitűnő játékos.
    Azért Tóth II. 12 válogatottságával kiérdemelte, hogy büszkék legyünk rá.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !