Politico: Orbán az EU egyik legbefolyásosabb vezetője

Magyar Idők, Csepel.info

Miközben az ellenzék nemzetközi elszigetelődésről, diktatúráról és gazdasági csődről beszél, a jelek szerint Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök egyre sikeresebb és befolyásosabb az Európai Unióban. A Politico most könnyen áttekinthető és értelmezhető mátrixban mutatta be, hogy mely politikusok az igazán meghatározóak az EU-ban.

Orbán Viktor vezetésével Magyarország Európa meghatározó országai közé tartozik, véli a Politico hírportál európai kiadása. Természetesen Németország, Nagy-Britannia és Franciaország a domináns, de Hollandia, Dánia, Olaszország, Svédország és Törökország társaságában a Politio mátrixa szerint az EU politikájára legerősebb hatással bíró országok közé tartozik Magyarország is.

Orbán az EU egyik legbefolyásosabb vezetője

A szerző, Ryan Heath szempontok egész rendszere alapján állította össze a koordináta rendszerben bemutatott erőviszonyokat, amelyben a leggyengébb országok pozícióit Albánia, Montenegró, Macedónia, Horvátország és Luxemburg foglalta el (az EU-tagok mellett tagjelölt országokat is bevettek a felmérésbe.

Az egyik szempont például, hogy vajon stabil kormánnyal rendelkezik-e az adott ország – Magyarország esetében ez nem kérdéses. Egy másik szempont volt, miszerint az országnak van-e állandó stratégiája. Itt már a szerző is kiemelte Magyarországot, mondván, hogy ha valakinek, hát a magyar kormánynak van ilyen.

Magyarország rövid értékelésében (amely egyben az EU-nagyköveti munkát is értékeli) a brüsszeli befolyás ranglistáján a 6. helyet foglalja el.

Forrás: Magyar Idők

8 hozzászólás “Politico: Orbán az EU egyik legbefolyásosabb vezetője” bejegyzésre

  1. Jobban szerint:

    Köszönjük ezt a cikket, de ezt mi sokan, rég óta és pontosan tudjuk. Az ellenzék nagyon örülne, ha az ő eszmerendszerükben csak megközelítőleg hasonló politikust tudhatnának magukénak. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

  2. Nagyapó szerint:

    Magyarország esetében egyszerű a meghatározás, mivel a politikai irányvonal, amit Orbán képvisel, folyamatos, egyirányú. Orbánnak nem kell olyan fordulatot tenni, mint az osztrák, vagy a német kancellárnak, vagy a skandinávoknak.
    Sikeres, kiszámítható bel- kül- és gazdaságpolitikát folytat és ezt egyre inkább értékelik.
    Jó nézni a jövő évi költségvetést!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Rázsó szerint:

    “Köszönjük ezt a cikket, de ezt mi sokan, rég óta és pontosan tudjuk” Azért ez tényleg a feltétel nélküli kiszolgálás legalja, ( Nagyon finoman fogalmaztam ) ismerős az 50-es évekből. Természetesen mi mind együtt haladunk a kijelölt úton a nagy vezetővel. Elképesztő, már megint az ilyen hülyeségeket kell hallgatnunk. Mintha 90-ben pont ezt akartuk volna lezárni. úgy látszik kezdjük feltörni a pecséteket, szerintem az ötödiknél tarthatunk. Jó lesz vigyázni!

  4. Grün Izidor szerint:

    “A Fidesz szerint az oktatásból, az egészségügyből, a szociális ágazatból az a pénz hiányzik, amelyet a szocialisták elvettek.”
    .
    A cocik említésére a Orbán birkái riadtan bújtak össze és bánatosan bégettek!
    Ahol hülyék irányítanak irányítható hülyéket ott ez van! 😛
    .
    http://propeller.hu/itthon/3213301-fidesz-penz-hianyzik-amelyet-szocialistak-elvettek

  5. Jobban szerint:

    Gondolom a Csepeli Kórház bezárása nem csak a Fidesz szavazókat érintette rosszul. A többi akkori ártalmas döntés nem növelhette a baloldali “birkák”?!? jókedvét.
    2002-2010 között nem igen tapasztaltuk, hogy megálljra szólították volna fel az akkori vezetést…

    „Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni… Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a szarból vissza hoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”

  6. Jobban szerint:

    Kedves Rázsó! Nyugodtan vigyázzon Ön is és bárki aki úgy gondolja. Viszont legyen szíves megengedni, hogy más, mások örüljön, örüljenek annak aminek lehet. Ez nem egy irányított öröm, ez egy spontán megnyilvánulás! A tengernyi lehúzó vélemény mellett, amit Ön és “elvtársai”, elvbarátai produkálnak, akár ezeken az oldalakon, akár máshol….Orbán Viktor kvalitásainak sokan örülünk, az esélyegyenlőség, tolerancia, empátia, véleményszabadság okán engedtessék meg, hogy hangot adjunk ennek. Jó???!!! Kérjük a kirekesztés mentességet, amit fennhangon hirdetnek, csak a gyakorlatban már mégsem engedik működni.

  7. Vazulnéni szerint szerint:

    Már az is bizonyítja Orbán rátermettségét ,hogy Grün nek bármiről és mindenről ő jut eszébe ,egyszerű világképe szerint ha nem értesz egyet azorbángyülőlő ballibákkall akkor orbánbirka fideszbérenc vagy, saját önálló vélemény kizárva . Pedig azorbángyülőlet éppen annyira vakká tesz mint azorbánimádat. Tény és való meghatározó tényező (Orbán Viktor) , és mindentől független civil ,és demokratikusan progresszív ,antifasiszta ,kirekesztésmentes véleményem szerint több dolgot csinál JÓL mint rosszul ,alternatívája szerencsére még a kanyarban sem látszik egyelőre. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

  8. Jobban szerint:

    Valóban így van….Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Itt lehet hozzászólni !