A baloldal cinizmusa nem ismer határokat

Fidesz.hu

1461069051-img7396

Jól látható, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány cinizmusa, pofátlansága és képmutatása az egekig ér – fogalmazott Németh Szilárd sajtótájékoztatóján kedden.

A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, mindig van új a nap alatt, akár az oktatást, egészségügyet, rezsicsökkentést, akár az állami vezetők, miniszterek, államtitkárok gépkocsi használatát vizsgáljuk a baloldali kormány idején. 

Németh Szilárd egy nemrégiben napvilágot látott újságcikkre reagálva összevetette az Orbán-kormány gépkocsi használati költségeit a Gyurcsány-Bajnai-kormányéval. Elmondta, meglepődve olvasta, hogy a harmadik Orbán-kormány „hihetetlen pénzeket költ gépkocsi használatra”, például Lázár János miniszter 3,9 millió forintos benzinköltséget számolt el, míg egy másik esetben kétmillió forintos összegről írtak. Rámutatott, ezzel szemben a Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt a benzinköltség, a kilométerállás és a megtankolt literek a „csillagos égig értek”.

Konkrétumokról szólva megemlítette, 25 Audi A6-os járműbe tankoltak kétmillió forint felett azokban az időkben, az autók életkora nem érte el a hat évet. Ezzel szemben a harmadik Orbán-kormánynál átlagosan kilenc évnél idősebb Skoda Superb gépkocsikat használnak, és csak két autó esetében haladta meg a benzinköltség a kétmillió forintot.

“25 AUDI A6-OS JÁRMŰBE TANKOLTAK KÉTMILLIÓ FORINT FELETT AZOKBAN AZ IDŐKBEN, AZ AUTÓK ÉLETKORA NEM ÉRTE EL A HAT ÉVET.”

Ennek kapcsán elmondta, Hiller István a csúcstartó, aki mai áron 15,5 millió forintért tankolt, két autót használt, csaknem 450.000 évi kilométerszámmal.

Arató Gergely ugyanannyi idő alatt, mint az Orbán-kormány miniszterei vagy államtitkárai, ötmillió forintért tankolt; Korózs Lajos 4,5 milliót költött; Gőgös Zoltán pedig négymilliót – sorolta.

Emlékeztetett, a baloldal elvette a pedagógusok és a tanárok 13. havi jövedelmét; megszüntette a gázártámogatást; háromszorosára emelte a háztartási gáz árát; megszűntette a teljes családi adókedvezményt; nem adott támogatást az otthonteremtésre, és kölcsönökbe hajszolta az embereket. Rámutatott, ezzel szemben maguknak semmiféle határt sem szabtak.

Németh Szilárd kifejtette, az állami cégvezetők fizetésének sem szabtak határt: az akkori MNB elnök fizetése megközelítette a kilencmillió forintot, és 150 milliós prémiumokat és végkielégítéseket kaptak az állami vállalatoknál.

 

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy az alapján a „cinikus viselkedés alapján”, amivel a mostani kormány minisztereit próbálták lejáratni, azt gondolják, ők a kiválasztottak, akiknek minden jár – fogalmazott.

2010-es adatokat említve kijelentette, jól látható a magyarországi GDP növekedés. Míg 2010-ben ez 0,7 százalék volt, 2016-ban 2,95 százalék. Elmondta, az államadósság mértéke 83,66 százalék volt, 2015 december végén 75,5 százalékra csökkent. A költségvetési hiányt sosem sikerült három százalék alá vinnie a baloldali kormányoknak, míg tavaly a mutató csupán 1,9 százalékos volt – mondta.

“A BALOLDAL ELVETTE A PEDAGÓGUSOK ÉS A TANÁROK 13. HAVI JÖVEDELMÉT, MEGSZŰNTETTE A GÁZÁRTÁMOGATÁST, HÁROMSZOROSÁRA EMELTE A HÁZTARTÁSI GÁZ ÁRÁT, MEGSZŰNTETTE A TELJES CSALÁDI ADÓKEDVEZMÉNYT, NEM ADOTT TÁMOGATÁST AZ OTTHONTEREMTÉSRE ÉS KÖLCSÖNÖKBE HAJSZOLTA AZ EMBEREKET.”

Aláhúzta, a lakossági 3000 milliárd forintos devizahitel-tartozás nullára csökkent az Orbán-kormány munkájának köszönhetően. Ugyanide sorolta az önkormányzatokat, amelyeknek fent kellett volna tartaniuk a magyar közoktatás intézményrendszerét, és fenntartóként kellett volna felelniük a közoktatásért.

Az ágazatban 1200 milliárd forintot kellett konszolidálni – mutatott rá. Újabb példaként hozta fel, hogy a 15 milliárd eurós IMF hitelt – amelynek 95 százalékát a 2010-es kormányváltásig már elköltötték – az Orbán-kormány fizette vissza nemrégiben.

Hozzátette, ezekhez az eredményekhez természetesen olyan kormány és Parlament kellett, amely képes volt együttműködni az emberekkel, „amely képes volt az embereket rávenni, hogy úgy dolgozzanak, hogy akár a saját hajunknál fogva ki tudjuk magunkat húzni abból a gödörből, amibe a Gyurcsány-Bajnai-kormányok temettek el bennünket”.

A politikus arról is beszélt, hogy míg a gyermekek után járó adókedvezmény a baloldal vezetése alatt nulla forint volt, addig most havonta gyermekenként 12.500 forint. Hozzátette, a legmagasabb szja kulcs 32 százalék volt, most egységesen 15 százalék.

Kifejtette, mindennek köszönhetően több pénz marad az embereknél, a rezsicsökkentés tovább mérsékli a megélhetési költségeket, az infláció pedig gyakorlatilag nulla százalékra csökkent.

Elmondta, az átlagosan 11 százalékos munkanélküliségi ráta 6,5 százalék alá csökkent, és a foglalkoztatottsági ráta 48 százalékról 56 százalékra emelkedett 2015-ben. Ma már több mint, 4.300.000 ember dolgozik az országban – sorolta. Összegzésként közölte, a két kormányzat intézkedéseit össze sem lehet hasonlítani.

(fidesz.hu)

 

4 hozzászólás “A baloldal cinizmusa nem ismer határokat” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Hiller biztosan Záhonyba járt tankolni. Ez potom 1500 tankolás.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    Egy A6-os és egy Superb fogyasztása nem azonos, még a kategória sem. 🙂

  3. Nagyapó szerint:

    Igaz a szocik által favorizált A6 fogyasztása13-16 l/100km, míg a Superb 6,2-vel is megelégszik.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. joságos szerint:

    A jobb oldalé sem!

Itt lehet hozzászólni !