Schiffer András: ha a migránsok meghívása egyoldalú, akkor a szétosztás sem lehet uniós hatáskör

Faktor

migránsügyben Schiffer András

Az LMP társelnöke szerint a német kormány politikája alamuszi.

Schiffer András vasárnap az M1 műsorában azt mondta, azért tartja a német kormány politikáját alamuszinak, mert szerinte nem csak felebaráti, humanitárius elvek vezetik. Az ilyen mélységű és súlyú válságok mögött globális nagyvállalati érdekek vannak.

Schiffer fontos szempontnak tartja, hogy Németországnak pár éven belül 4-5 millió főre lesz szüksége a munkaerőpiacon.

Az LMP parlamenti frakcióvezetője szerint közös európai fellépés kell nem csak a migrációs válsággal szemben, hanem az Európa határainál lévő válságpontok miatt is.

Schiffer szerint közös diplomáciai lépéssorozatra és közös nemzetközi fejlesztéspolitikára van szükség, emellett fontos lenne leállítani az európai fegyverexportot a válságövezetekbe – írja az MTI.

Forrás: Faktor

2 hozzászólás “Schiffer András: ha a migránsok meghívása egyoldalú, akkor a szétosztás sem lehet uniós hatáskör” bejegyzésre

  1. Jobban szerint:

    Még sincs Orbán Viktor annyira egyedül a véleményével?

  2. Nagyapó szerint:

    A Schiffer által említett szempont fontos a nagytőkéseknek, de van más szempont is. Pl. Brüsszel Molenbeek negyede kb. 70 000 lakosú volt. Brüsszelen belül vallon terület. Azért, hogy a vallonok súlya növekedjen, a flamandokkal szemben, a szoci polgármester 100 000 főre növelte a lakosságot, marokkói, algériai, tuniszi bevándorlókkal, mert ők tudtak néhány francia szót.
    De ilyen módon szocialisták a nyugati nagy városok, mert a bevándorlók azokban gyülekeznek és a segéllyel (adható/megvonható) kézben tarthatóak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !