Szemétgyűjtés a Francia-öbölben

Csepel.hu

obol5

Csepeli és soroksári horgászok vetették fel Facebook oldalukon, hogy tenniük kéne a vízpartok környékén tapasztalható szemetelések ellen, ami az utóbbi időben egyre nagyobb méreteket öltött. Levélben kértek segítséget Borbély Lénárd polgármestertől, aki nemcsak bejárást rendelt el a különösen elhanyagoltnak tartott területeken, hanem ígéretet tett a szemét összegyűjtésére is.

Polgár Zsolt csepeli horgásszal és a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársaival a Francia-öbölben történt meg a bejárás. A környék a horgászok egyik kedvelt helye, mivel csendes és fákkal, zöld növényekkel sűrűn benőtt. Polgár Zsolt elmondta, hogy a szemetelők illegális szemétlerakónak is használják a területet, ezért gyűlik fel annyi hulladék és kacat. Az utóbbi időben még több helyen alakultak ki szemétkupacok. A horgászok maguk is igyekeznek összeszedni az elszórt műanyag flakonokat és az egyéb hulladékokat. 

Dzsida László, a Csepeli Városgazda Zrt. Városfenntartási főosztály vezetője és munkatársai is részt vettek a bejáráson. Közölte, hogy az utóbbi időben valóban több szemét gyűlt össze errefelé. Munkatársai az elmúlt három hétben 20 köbméter hulladékot, kacatokat szállítottak el a környékről. A városgazda dolgozói legalább hetente egyszer körbejárják a vidéket, és összegyűjtik a szemetet.

Sajnálatos tény, hogy egész Csepelen is megnőtt a hulladék mennyisége a korábbi évekhez képest. Tavaly 5680 köbméter szemetet gyűjtöttek össze, míg az ezt megelőző évben még csak mintegy 3800 köbmétert. A lakók egy része szemétlerakónak néz bizonyos helyeket, és illegálisan oda hordják a kidobott bútordarabjaikat és más kacatokat. Főleg a tízemeletes házak környékén tapasztalható ez a jelenség. Ennek visszaszorítása úgy lehetséges, ha a lakók jobban ügyelnek a környezetükre. A közterület-felügyelet munkatársaira is fontosabb szerep hárul, a térfigyelő kamerákon keresztül pedig tetten érhetők az illegális szemetelők.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !