Jubileumi ünnepség a Szamos iskolában

Csepel.hu

szamos8

Ötvenedik születésnapját ünnepelte április 8-án a csepeli Szamos Mátyás Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola. A Munkásotthonban megtartott ünnepi műsor után az alkalomra készült iskolatörténeti kiállítást tekinthették meg az ünnepségen részt vevők az iskola Mansfeld Péter utcai épületében.

A kiállítás tárgyakkal gazdagon illusztrálva mutatta be az ötven év változatos történetét. Amikor 1965-ben megalapították az iskolát, a fő profilja a könnyűipar volt, ennek megfelelően nagyon sok emlék került az asztalokra, amely a textilkészítés lépcsőit mutatja be. A rendszerváltozás után azonban már nem volt elegendő a könnyűipari ismeretek oktatása, így a 90-es években az iskola felvette profiljába a vendéglátást, amely az ezredfordulóra kizárólagossá vált.

A kiállítást Peringer Eszter tanárnő, a kiállítás egyik szervezője mutatta be lapunknak. „Igyekeztünk bemutatni a történet mellett a sikereinket is – az itt látható számos serleg és oklevél közel sem az összes, a mellettük levő számtalan fénykép pedig a pezsgő diákéletről ad számot.” A diákok aktivitását erősítette meg Nagy Ferenc tanár úr is, aki büszkén mutatta első bolondballagásuk emlékeit, melyet még akkor szervezett, amikor az iskola a Szent Imre téri volt pártház épületében működött.

Az iskola 2011 óta viseli Szamos Mátyás nevét, a kiállítás a 2002-ben elhunyt kiváló cukrászmester emlékének is adózott tablóval és tárgyakkal.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !