Családi házak felújítása – pályázati információk

MTI, Mfor.hu

családi ház felújítása kkvplusz.hu

A kép illusztráció (forrás: Kkvplusz.hu)

Az Otthon Melege program hatodik elemeként családi házak energetikai célú felújítására ír ki pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a tájékoztató csütörtöktől elérhető a tárca honlapján, a kiírás július első hetében jelenik meg – jelentette be Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Construma ÖkoCity kiállításának megnyitóján.

Az államtitkár elmondta: a program az 1996 előtt épült családi házakra vonatkozik, amelyek 135 négyzetméternél kisebbek. Külső szigetelésre és nyílászárók cseréjére, a fűtési rendszer korszerűsítésére vagy cseréjére, illetve megújuló energetikai berendezésekre, napelemekre, napkollektorokra lehet támogatást kapni.

A keretösszeg 5 milliárd forint, amelyet a következő időszakban kétszer 5 milliárd forinttal meg kívánnak emelni az igényektől függően, egy pályázó maximum 2,5 millió forint támogatást nyerhet el – közölte az államtitkár.

A támogatás mértéke a fejlesztés 40-55 százaléka között lehet. Négy kategória lesz; a beruházási költség 40 százalékára jogosult például, aki egy elemet vállal, 55 százalékot kaphat, aki három elemre, szigetelésre, fűtéskorszerűsítésre és megújuló energetikai fejlesztésre is vállalkozik – ismertette Szabó Zsolt. A szükséges forrást a hazai költségvetésből, illetve a szén-dioxid-kvóta értékesítéséből befolyó pénzből biztosítják.

Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy a minisztérium honlapjára csütörtökön felkerülő általános tájékoztató alapján az érdeklődők felkészülhetnek. Július első hetében régiónként, külön forráskerettel megjelenik a pályázat, a jelentkezéseket online feltöltés után bírálják el – közölte. Hozzátette, a felújítás egy-egy családnak 5-25 ezer forint megtakarítás jelent havonta. Szabó Zsolt jelezte azt is, hogy várhatóan májusban ismét kiírnak pályázatot hűtőgépcserére, jelentkezni a korábbi paraméterek alapján lehet majd.

Mfor.hu

13 hozzászólás “Családi házak felújítása – pályázati információk” bejegyzésre

  1. kispajtás szerint:

    Akinek van 5 millió Ft.-ja a háza korszerűsítésére, az kaphat 2,5 millió vissza nem térítendő támogatást. Aki csóró, az meg továbbra is élhet a korszerűtlen házában. Magyarán: már megint a tehetősebbek kapnak állami támogatást. Hogy is van ez?

  2. Nagyapó szerint:

    kispajtás! Ez úgy van, ahogy a nagy ember mondta “nincs ingyen ebéd”. De azért mondja meg, hogy a csóró, korszerűtlen házát miért és fizessem? Sőt a hajléktalanok miért nem kapnak 2,5 milliót?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. kispajtás szerint:

    Nagyapó:
    Tudomásul veszem, hogy igényt tart a 2,5 millára. Pont.

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    Komolyan nem is értem…

    CSOK-kal lehet putrit is építeni, a régi szarokra meg támogatás jár?

    🙂

  5. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó fel is veszi majd, mint nyugdíja mellé a többit is.
    Így lehet jampizni.

  6. kispajtás szerint:

    Nagyapó:
    Az Ön szociális érzékenysége a nullával egyenlő, sajnálom, de egyetlen hozzászólásában sem véltem eddig felfedezni még nyomokban sem, bármennyire is igyekeztem a legjobb indulattal értelmezni a kommentjeit. Nem is értem, hogy miként lehet egy ilyen tulajdonságokkal felvértezett valaki az önk. testület tagja, amelyért még anyagi juttatásban is részesül.
    Ja, persze, a brancsozás – az felülír mindent!!!
    Ha van magában még valamennyi szégyenérzet, akkor gyorsan kezdje el szégyellni magát a hozzáállása és a gondolkodásmódja miatt, talán még nem késő…

  7. Nagyapó szerint:

    kispajtás! Fidesz fóbiáját értem, de ha hozzászól legyen valami értelme is!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Nagyapó szerint:

    Azért érdekes a proletár mentalitás. Leputrizzák az ősi csepelieket, a Kertvárost, Királyerdőt, Csillagtelepet, Rózsadombot, mert a képen látható “putri”-hoz hasonlót építenek önerőből és nem a vállalati négyszög áldására vártak/várnak. Saját, ingyen kapott paneljeinek felújítását elvárják, követelik, de a polgárok házait putrizzák. Ezek az igazi szoci panelpatkányok. (akinek nem inge….).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. kispajtás szerint:

    Nagyapó:
    Egyáltalán nincs Fidesz fóbiám, ha lenne, szednék rá valamit… 🙂
    Ön viszont nyilvánvalóan nem közösségi, a közösségért építő módon gondolkodó és cselekvő élőlény, akinek ráadásul értelmezési problémái is vannak.
    Pökhendi, kritikát nem viselő személyiség, aki sajnálni valóan nem tehet arról, hogy milyen közegben szocializálódott. Mindez ebben a posztban leírt véleményéből is világosan kitűnik.
    De hogy ezért még pénzt is kap – na, ez arcátlanság… de ez már legyen a csepeli Fidesz gondja.

  10. Nagyapó szerint:

    kispajtás, mint pszichológus mikor rendel? Elmennék egy kis beszélgetésre, hátha mondana értelmeset is. Lehet hogy irritálja, mint sokakat, az, hogy ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. kispajtás szerint:

    Nagyapó:
    Engem nem érdekel a ” Ceterum censeo… “-zása, de ezen kívül építő jellegű, értelmes megnyilvánulása, de pláne fizetett önkormányzati tanácsnokként, értékelhetetlen!!!

    Ha jóra tanítaná a magánál fiatalabbakat, ha nem az ego-jával és a pökhendi modorával tűnne ki, még szerethető is lenne. De Önnek és a lelkének erre nyilvánvalóan nincs szüksége.
    Pedig szerénységgel és alázattal többre vinné, így csak egy dolgot hagy hátra az utókornak:
    a “Ceterum censeo…”-t.
    Kívánok Önnek békés, boldog öregkort és lássa be, hogy eljött a visszavonulás ideje, hogy ne ártson már többet!

  12. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó!
    Miért csúsztat? Miért forgatja ki a két mondatomat?
    Olvasson el mégegyszer, vagy igyon kevesebbet.
    🙂

  13. Realitást szerint:

    “Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van? Képmutató!” Máté 7,3-5

Itt lehet hozzászólni !