Csepeli diákújságírók nyerték a riporterpályázatot

Infovilág

Csepeli diákújságírók nyerték a riporterpályázatot

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium The Ice/Bear Project csapata nyerte meg a Diák rEporters országos pályázatot. Az Európai Parlament által támogatott diákújságíró-versenyre több mint 30 szerkesztőség jelentkezett az ország minden részéről, a programba több mint 3000 tanuló kapcsolódott be, helyi és megyei lapolk segítették a fiatalok munkáját, és több száz tudósítás, cikk, interjú jött létre a legváltozatosabb témákban, hála a diákok munkájának.

A tavaly májusban meghirdetett verseny eredményhirdetésén Lővei Andrea, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának vezetője örömét fejezte ki: a versenyzők következetesen, színvonalasan és lelkiismeretesen foglalkoztak választott témájukkal, és gratulált a nyertes csepeli Jedlik Ányos Gimnázium The Ice/Bear Project csapatának.

A rendezvény szervezéséért és lebonyolításáért felelős Prime Time Communications munkatársai, Bogádi Judit és Székely Réka, elmondták: a pályázat célja az volt, hogy közelebb hozzák a fiatalokhoz az uniós témákat és magát az Európai Parlamentet és a média iránt érdeklődő diákoknak terepet adjon alkotóképességük kibontakoztatására. A célok megvalósultak, a fiatalok mindenhol nagyon lelkesek és motiváltak voltak.

A The Ice/Bear Project csapat ötletességével, újszerű hangvételével emelkedett ki a többi pályázó közül. Témája a környezetvédelem volt, melyet számos szemszögből körüljárt. Jártak a csepeli piacon, interjúkat készítettek témájukban az utca embereivel, a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Duna-kutató Intézetének munkatársaival, a Levegő Munkacsoport egyik tagjával, a Magyar Napelem-napkollektor Szövetség elnökével, voltak az ELTE Analitikai Kémiai Tanszékén, a Vízművek Központi Szennyvíztisztító telepén, a IX. kerületi polgármesternél és egy kerületi óvodában is meséltek a kicsiknek a környezetvédelem fontosságáról. Az iskolanapjuk végén fát ültettek, miközben időkapszulát rejtettek a földbe.

Forrás: Infovilág

Itt lehet hozzászólni !