Origo: ha most lennének választások, Csepelen is bukna a baloldal

Origo, Csepel.info

Origo_mbecsles20160329

Kétharmados többséget nem szerezne a Fidesz-KDNP, de a többsége biztosan meglenne, ha most tartanák a választásokat – állítja az Origo. A baloldal szerintük csak három, míg a Jobbik egyetlen egyéni körzetet sem nyerne. A mandátumbecslést végzők azt állítják, hogy még Csepelen sem nyerne az egyesült baloldal.

Az Origo mandátumbecslése azért is érdekes, mert Csepel 2010 előtt az ország egyik legerősebb MSZP-s fellegvára volt, és – ha minimális előnnyel is – az egyesült balliberális pártok 2014 tavaszán ismét nyerni tudtak. Szabó Szabolcs, a balliberálisok közös jelöltje ugyanakkor most egy 1%-os támogatottságú párt képviselője. Az illegális bevándorlók tízezreit betelepíteni szándékozó politikus hivatalosan ma is Gyulán lakik: kicsi az esélye annak, hogy ismét Csepelen indítanák a választásokon. Az alábbiakban az Origo cikke olvasható.

8 hozzászólás “Origo: ha most lennének választások, Csepelen is bukna a baloldal” bejegyzésre

  1. Lovas szerint:

    Szabó Szabolcs jól dolgozik. 😀

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    “A baloldal szerintük csak három, míg a Jobbik egyetlen egyéni körzetet sem nyerne. A mandátumbecslést végzők azt állítják, hogy még Csepelen sem nyerne az egyesült baloldal.”
    Akár hogy is volt, az EZERFEJŰ CÉZÁR, A NÉP NEM FELEJTI EL a baloldali szövetség kártékony működését, amellyel az országot szinte kilátástalan helyzetbe hozták, a mai napig.
    A baloldalnak épen, hogy jutna, talán, egy-egy körzet, de hogy a Jobbiknak egy sem, az a nem semmi! “Annyi kín, keserve után?!” S lám, nem csak a FIDESZ-esek! A realitás, a béke, a viszonylagos nyugalom. Orbán politikai realitásai, azok beigazolódásai az unión belül, a népvándorlás ügyében stb. Szép lassan, de biztosan teret nyernek, s meghatározóvá válnak. Bizony ez nem csak belföldön, de külföldön is irigységre sarkall, tehetetlenségre kárhoztat sokakat.

  3. Orsós Rodrígo szerint:

    Nagy kudarc, gyásznap lenne ez az országnak…
    de legalább a fidesz közeli vállalkozók és oligarchák köpdöshetik a tenyerüket az ország erőforrásaira és maradék vagyonára.
    Még egy ilyen ciklus és…

    az utolsó majd kapcsolja le a villanyt!

  4. Balos szerint:

    Csepelt most is simán hozná a baloldal, ha nem balf@szokat indítanának a pártok. Szabó Szabolcs most biztosan vesztene, mert ő is balf@sz, migránsok betelepítésével kampányol a szerencsétlen. Szenteczkyt, Szabót, Tóthot, Horváthot, Podolálkot, Avarkeszit, Borka-Szászt is el kellene felejteni. Egytől egyik. Fogni kellene egy egyszerű baloldali melóst, akinek nincs köze a Tóth és Szenteczky-féle MSZP-s vezetéshez, aki elég szimpatikus és fiatal, és elindítani. Simán nyerne.

  5. robi szerint:

    Egyetértek az előttem szólóval.

    Nem azért veszítene Csepelen a baloldal, mert jelöltjeiknek korszakos egyéniségekkel kellene felvenni a versenyt. A nagy elődöktől hátrahagyott kádereik saját maguktól aligha állnak félre.
    Mi történt elmúlt 5 évben a helyi baloldali politikában? Ha valaki tudja, mesélje el.

  6. GONDOLKODÓ! szerint:

    Az a baj, hogy a baloldalnak alaposan sikerült lejáratnia magát évtizedeken át, de különösen az elmúlt 26 év során. Élükön a Fletó vezérletével, akinek sikerült örökre kiírnia magát a politikából. Ez után már csak a “felszín” a tét!
    Hogy mondta a nagy költőnk?

    “Alig hallottam, sorsomba merülten,
    hogy fecseg a felszín, hallgat a mély.”
    (Dunánál c. versében)

  7. Nagyapó szerint:

    Csepel esetében óvatos lennék a jóslatokkal. Háború előtt a munkások szocik voltak, kommunista elvétve akadt. Az első szabad választásokat a kisgazdák nyerték. Amikor Tildy ’45-ben Csepelre jött, csodálkozva mondta “nem is hittem, hogy itt ennyi kisgazda van”. Később a kommunisták is nyomultak, jött Buci Gyuri, felugrott egy szállítókocsira, szónokolt, közben elkezdték húzogatni alatt a kocsit. Eltűnt, másnap jött az ÁVO.
    ’56-ot már ismerjük. Utoljára jöttek be a szovjetek. Később a panelépítkezések során a csepeli lakosság nagy része kicserélődött. Akkor jött divatba, az öregek által ma is használt szólás, a vettünk helyett a “kaptuk”. Kaptunk kenyeret, húst, autót, lakást.
    Csepelen a jobb és bal kb. azonos súllyal szerepel. Mellettük van a Jobbik. Szabó annak köszönheti győzelmét, hogy a jobbikosok a Fidesz ellen szavaztak. Később rájöttek hibájukra, így nyert biztosan Borbély. Amennyiben ’18-ban a Jobbik megossza szavazatait, újból nyer a Fidesz. Ellenkező esetben nyerhetnek a szocik.
    Mindenki gondolkodjon!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !