Pizza buktatta le a főterroristát

Origo

Pizza buktatta le a főterroristát

Salah Abdeslam, a párizsi merényletek fő kitervelője éppen pizzát evett a családtagjaival és a barátaival, amikor lecsapott rájuk a rendőrség Brüsszelben.

Egy piszkos pohár és egy szokatlanul nagy pizzarendelés buktatta le a terroristát, aki több mint 120 napig sikeresen menekült a rendőrség elől – derült ki Salah Abdeslam elfogása után.

A párizsi merényletek fő kitervelője a jelek szerint november 14-e óta bujkált Brüsszelben – számolt be a brit Independent.

Kihűlt a nyom

Keddig nem találtak a nyomára – akkor rohamozták meg belga és francia rendőrök az épületet Brüsszel Forest negyedében, azt hitték, hogy a biztonságos háznak használt épület üres lesz.

Ehelyett golyózápor fogadta őket. Egy támadót lelőttek, kettő a háztetőkön keresztül elmenekült, a rajtaütés mégsem volt haszontalan, találtak ugyanis egy piszkos poharat Abdeslam ujjlenyomataival.

Ekkor döbbentek rá, hogy a terrorista még Brüsszelben van, és a nyomozás elvezetett egy épülethez, ami alig pár méterre található Abdeslam régi molenbeeki otthonától.

Gyanús rendelés

A rendőröket egy szokatlanul nagy pizzarendelés győzte meg arról, hogy az épületben egy nagyobb csoport tartózkodik – írta meg a Politico.

Amikor betörtek az épületbe, egy asszonyt, annak két barátját, több gyereket és Abdeslamot találták ott, amint éppen teáztak.

Abdeslamot lábon lőtte az egyik rendőr, és letartóztatták egyik feltételezett tettestársát, Amine Choukrit is. Október 3-án Abdeslammal együtt tőle is ujjlenyomatot vettek Németországban, ahol mindkettejüknél hamis szír útlevelet találtak.

A párizsi merényletek feltételezett elkövetői közül már csak egy van szökésben: Mohamed Abrini, aki egy térfigyelő kamera felvétele szerint Abdeslammal együtt volt egy benzinkútnál két nappal a támadás előtt.

Forrás: Origo

Egy hozzászólás “Pizza buktatta le a főterroristát” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    A magyar konyha Európa szerte ismertté vált?!
    Rendel egy pizzát valaki és jöhet a TEK?! 😛
    http://gepnarancs.hu/2016/01/terrorista-pizzaval-lovagolja-meg-a-menekulvalsagot-egy-pizzeria/

Itt lehet hozzászólni !