Ausztrál tévések stockholmi kálváriája

Magyar Idők

Ausztrál tévések stockholmi kálváriája

Maszkos férfiak megtámadtak egy ausztrál forgatócsoportot Stockholmban. A beszámoló szerint a 60 Minutes című műsort készítő stáb a svéd főváros Rinkeby negyedében forgatott, mikor egy bevándorló keresztülhajtott az egyik operatőr lábán, amint az kiszállt a kocsiból, és számonkérte rajtuk, miért készítenek anyagot a főként bevándorlók lakta városrészben.

Ezt követően rendőrök jelentek meg, akik felhívták a figyelmet, hogy nem kísérhetik el az ausztrálokat mindenhová, mert azt a helyiek provokációként fognák fel. A Liz Hayes veterán újságíró által vezetett stáb Rinkeby ismert központi teréhez ment, ahol a helyiek arról beszéltek, mennyire szeretnek itt élni, a sok kultúra forgatagában. A rendőrök távozásakor azonban a stáb szerint megváltozott a hangulat, és maszkos férfiak vették körbe az ausztrálokat. Egy operatőrnek kiverték a fogát, a kamerába egy üveget hajítottak, majd otthagyták őket. Az ausztrálok értesítették a Kilences csatornát, ahol dolgoznak, és úgy döntöttek, hogy Svédországban maradnak, folytatják a munkát.

A stábot az Avpixlat nevű online újság munkatársa kalauzolta a rossz hírű stockholmi negyedben. Ez a portál hevesen bevándorlóellenes, a fősodratú médiában úgy tartják, gyűlöletkeltő lap, amely a Svéd Demokraták nevű radikális párthoz áll közel. A portál visszautasítja a gyűlöletkeltés vádját, azt állítja, az igazságot írja, amelyet a mainstream svéd média nem mutat be politikai okokból. A svéd média szinte egyáltalán nem számolt be a stáb elleni támadásról, vagy ha igen, akkor az ausztrál médiára hivatkozva. A Kilences csatorna közölte, a stáb befejezi a munkát Svédországban, és az összeállítást nagyon hamar műsorra tűzik Ausztráliában. A támadás kapcsán a brit sajtó is hosszas cikkeket írt, így például a Daily Mail című bulvárlap. Ezt a lapot nemrégiben a londoni svéd nagykövetség azzal vádolta meg, hogy kampányt folytat Svédország ellen annak menekültpolitikája kapcsán, ezzel próbálva igazolni álláspontját, hogy szigorítsák meg a bevándorlók befogadását Nagy-Britanniában.

Forrás: Magyar Idők

Itt lehet hozzászólni !