Meghalt a viperával megvert péceli sintér

Index, Csepel.info

Az Index egy korábbi videója a verésekről

Hétfőn, néhány napos kórházi kezelés után váratlanul meghalt a péceli gyepmester. A Noé Állatotthon Alapítvány azonnal közleményt adott ki, hogy bezárják a gazdátlanul maradt kutyatelepet, ami szerintük az ország egyik legelavultabb intézménye. A sintér a második elhalálozott személy azok közül, akiket az állatvédelem nevében radikális aktivisták tavaly megvertek.

Az index.hu korábban három olyan esetnek járt utána, ahol egy radikális állatvédő terrorszervezet tagjai állatkínzókat vernek össze. Az egyik ilyen eset Csepelen, egy hajléktalannal történt – jellemző módon a leendő Gerincút melletti “Gázai övezetnek” elnevezett senki földjén. Valószínű, hogy az áldozatok között valóban vannak állatkínzók – és ez a csepeli áldozatukra is vonatkozik. Az ilyen önbíráskodás azonban elfogadhatatlan, és a törvény ezért súlyosan bünteti. Az más kérdés, hogy az önbíráskodások és az ilyen jllegű terrorszervezetek akkor szoktak elszaporodni, amikor az emberek már nem bíznak az államban, a törvényekben, és azok betartatóiban. 

Bezárják a hírhedt péceli, „sok ezer állatnak a végállamost jelentő” sintértelepet, adta hírül hétfőn a Noé Állatotthon Alapítvány közleménye. A szervezet évek óta küzdött a kutyatelep bezárásáért, a tartási körülmények miatt már 2002-ben feljelentést tett, de eddig nem jártak sikerrel. Az alapítvány a sintér váratlan hétfői halála után kezdte meg a kutyabegyűjtő felszámolását.

A sintér, Lancsák József a szervezet közleménye szerint rövid kórházi tartózkodás után hunyt el. A férfi néhány hónapja az Index radikális állatvédőkről szóló videójában is szerepelt.

A brutális akcióiról elhíresült csoport tavaly veréssel akarta rákényszeríteni, hogy zárja be a telepet. Lancsák Józsefet a csoport tagjai azzal gyanúsították, hogy a kutyák megöléséhez használt altatóinjekciókat elsikkasztja, és elvágja az állatok tokát, hogy pénzzé tegye a szert. A gyepmester akkor az Indexnek azt állította, hogy az állatvédő berkeken belüli személyes ellentétek miatt uszították rá a csoportot, ő ugyan vadászként sok állatnak vágta már el a torkát, de kutyákkal kegyelettel bánt. Arra végül a decemberben készült videón sem kaptunk választ, hogy a telepre került rengeteg kutyának mi lett a sorsa.

Az ütlegekről a radikálisok készítettek videót, amit később átadtak az Indexnek, és maguk számoltak be akcióikról is, azzal a céllal, hogy a nyilvánosság előtt bizonyítsák: kizárólag az állatvédelmi törvény kevéssé hatékony alkalmazása miatt léptek működésbe.

Lancsák megverése miatt rendőrségi nyomozás is kezdődött.

A Pest megyei rendőrök vizsgálódnak a radikális csoport másik áldozata miatt is. A videóban szereplő nagykovácsi férfi ugyanis már az év elején elhunyt. A nyomozásnak kell kiderítenie, hogy férfi megverése közvetlenül összefügg-e halálával, vagy azt a korábbi, évek óta tartó súlyos betegsége okozta.

A nagykovácsi férfire azért támadt rá az állatvédő csoport, mert úgy tudták, hogy rossz körülmények között, fához láncolva, éheztetve tartja a kutyáját. Az áldozat testvére azt állította, hogy a férfi betegsége miatt már évek óta nem tudta elhagyni a lakást, a kutyát sem ő nevelte.

Forrás: Index

16 hozzászólás “Meghalt a viperával megvert péceli sintér” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Senki ne kínozzon álatokat!

  2. admin szerint:

    Kedves Miska,

    ennyi volt elfogadható a hozzászólásból.

  3. titok szerint:

    Ejnye ,Miska! :))
    Így gondolom, ennyi az elfogadható az én gondolataimból is.Többel akkor nem próbálkozom.

  4. nekünk ment el az eszünk szerint:

    nem sajnálom az “embert” egy picit sem!

  5. admin szerint:

    Itt is moderáltunk egy keveset.

  6. miska72 szerint:

    admin, hát ez nem sok. Pedíg szívből jött az írás.
    Nekem is volt egy Alaszkai Malamutom, úgy kaptuk a rokonunktól, mert azt hitték hogy az Ő kutyájuk. De nem az övék volt igy hát aki találta az már tudta, hogy kié a kutyus. visszavitte neki, de a gazdájának nem kellett!! FAJTISZTA TÖRZSKÖNYVEZETT kutya volt! A gazdája agyon akarta ütni! Igy hát visszakerült a rokonomhoz, aki áthozta hozzánk, hogy fogadjuk be. Nagyon szép kutyus volt. Még most is siratjuk! Soványan sántán festékessen került hozzánk! A nyakán ki volt kopva a szőre a lánctól! Nálunk SOHA NEM VOLT megkötve!!!!! három évig inzulin injekciót kapott reggel és este! Még se altattuk el!!!! Mi adtuk be neki az inzulint! A cukortól megvakult! És még így is nagyon szerettük a kutyust!

  7. admin szerint:

    Miska, ismét moderáltunk. Lehet, hogy állatkínzók voltak, de olyanok verték halálra őket, akik embereket kínoznak.

  8. miska72 szerint:

    Admim, miért az embernek több joga van?

  9. admin szerint:

    Igen. És amíg húsevők leszünk, feltehetőleg ez így is marad.

  10. miska72 szerint:

    Akkor egy kutyát büntetlenül lehet kínozni értelmetlenül?

  11. miska72 szerint:

    Akkor a természetkárosítókat miért ítélik el, akik védet madarakat lőnek ki?
    Aki kutyát, macskát kínoz, miért nem ítélik el? Van rá törvény?
    IGEN!
    Miért nem csukják le? Mert húsevők vagyunk? Úgyan már? Ezért nekik több joguk van?
    Ez vicc.

  12. admin szerint:

    Miska, az állatkínzás, természetkárosítás is bűncselekmény. De halálbüntetés nem jár érte, sőt, azt már vagy húsz éve eltörölték. Az emberi életet fokozottan védi a törvény, sokkal jobban mint az állatit. És az önbíráskodás is súlyos bűncselekmény.

  13. miska72 szerint:

    A törvényeink egy rakás sz@rt érnek! A kisembernek be kll tartani mindent! Akiknek meg be kell tartetni azok nem tartjág be, és nem tartatják be! A korrupció irányít mindent!
    GAZEMNÓBEREK VEZETIK AZ ORSZÁGOT! Elhiheted. Most egy libatolvaj lesz a miniszterelnökünk aki több ember haláláért FELELŐS! A nyomozást lezárták, azt mondták TÖRVÉNYESEN keletketett a több milliós kár! Törvényessen NEM keletketik kár. Ennyi. 😉

  14. miska72 szerint:

    “Egy nő holttestét húzták ki a dunából”

    Majd ha elkapják az elkövetőt kap 3 évet.
    Ennyit ér egy emberélet.
    Az álatkínzást meg BŰNTETLENÜL meg lehet úszni!
    Kit ítéltek idáig börtönre álatkínzásért?
    SENKIT! Erről ennyit.

  15. miska72 szerint:

    Még aki embertkínzott 2006-ban azonosító nélkül, azt se kepták el!
    Az is embertkínzott!

  16. Kiss Rozália szerint:

    Szerintem el van ferdítve az egész! Nem abba haltak bele, hogy egy éve megverték őket! különben is! Aki állatott bánt az nem ember! Tehát kedves adminka! Az állatkínzást jelenleg nem bűntetik megfeleőlen, így ha tetszik, ha nem én is be fogom verni a pofáját anak, aki állatott bánt! Függetlenül attól kiféle, miféle! Mert ezt érdemli!

Itt lehet hozzászólni !