Brutális ékszerrablás, autós üldözés, gyors rendőri siker Csepelen

Police.hu

Autos uldozes

A kép illusztráció

Két férfit a rendőrök menekülés közben elfogtak, harmadik társukat még keresik, miután ékszereket loptak Csepelen egy bevásárlóközpontban hétfőn hajnalban. A három bűnöző hajnali 1 óra 15 perc körül egy csepeli bevásárlóközpont ékszerüzletébe autóval tört be, onnan ékszereket loptak, majd autós üldözésben menekültek. Vesztükre.

A csepeli rendőrök járőrei a bűnözőket előbb megállásra szólították fel, de azok menekülni kezdtek a II. Rákóczi Ferenc úton Szigetszentmiklós felé. A nagy sebességgel közlekedő gépjármű felett azonban a sofőr elveszítette uralmát, ezért a kocsi villanyoszlopnak ütközött, majd az árokba hajtott.

A csepeli rendőrkapitányság járőrei D. Tamást és M. Gyulát a baleset helyszínén elfogták, a harmadik elkövetőt továbbra is keresik – írja a Police.hu.

Forrás: Police.hu

“Célfotó” is készülhetett a bűnözőkről

Csepel.info

Csepel_Plaza_ekszer2016-02-29 08.39.10

A bűnözők kitépték a Csepel Plaza üveghomlokzatának ékszerbolt előtti részét, bemásztak a lyukon, és úgy vitték el a zsákmányt. Nem jutottak messzire: a rendőrség üldözőbe vette őket, és villanyoszlopnak ütköztek a II. Rákóczi Ferenc úton.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Betörési Osztálya büntetőeljárást indított D. Tamás 35 éves tápiószecsői, valamint M. Gyula 35 éves úri lakossal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, harmadik társukat még keresik. A gyanúsítottakat a rendőrök előállították, elszámoltatásuk folyamatban van.

Csepel_Plaza_ekszer_2016-02-29 08.38.59

A három rabló hajnali 1 óra 15 perc körül tört be a Csepel Plaza ékszerüzletébe az autójuk segítségével. Onnan ékszereket loptak, majd autós üldözésben menekültek. Vesztükre. A II. Rákóczi Ferenc úton Szigetszentmiklós felé nagy sebességgel menekülő gépjármű felett azonban a sofőr elveszítette uralmát, ezért a kocsi villanyoszlopnak ütközött, majd az árokba hajtott.

Az önkormányzati pénzből épült, és Magyarországon egyedülálló csepeli rendszámfelismerő kamerarendszer olyan nagy felbontású felvételeket készít, amelyeknek köszönhetően az ékszertolvajokról is valóságos “célfotó” lehet a rendőrség kezében már akkorról, amikor csak tervezték a bűncselekményt.

A kamerarendszernek köszönhetően nem csak a gépkocsilopások száma csökkent radikálisan, de a lakásbetörések is (a csepeli bűncselekményekről itt olvashatnak). Információink szerint ennek oka az lehet, hogy a csepeli betörők többsége más kerületekből jártak ide portyázni, a rendszámfelismerő kamerarendszer segítségével pedig utólag is kikereshetők voltak a gyanús járművek – a technikának köszönhetően még nagy felbontású fotók is készültek a bennük utazókról. Ez történhetett most is: szinte biztos, hogy a tolvajok nem tudtak a kamerarendszerről. Bármilyen meglepő, a rendőrság támogatását nem nézi mindenki jó szemmel: Horváth Gyula, a csepeli MSZP, DK, Együtt-PM közös polgármester-jelöltje folyamatosan bírálta és ellenzi az eszközállomány fejlesztését, és a rendvédelemben részt vevők számának növelését.

További fotók itt.

Forrás: Police.hu, Csepel.info

18 hozzászólás “Brutális ékszerrablás, autós üldözés, gyors rendőri siker Csepelen” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Brutális ékszerrablás!
    Mitől?! 😀 😛

  2. Tarjányi László szerint:

    Egy bejegyzéssel lejjebb még csökkent a bűnözés Csepelen! 😀 😛

  3. muni szerint:

    Haha. Nem tudták a vidéki suttyók, hogy Csepel határán még “igazolványkép” is készül róluk 😀

  4. xy szerint:

    Hát attól brutális hogy kitépték a falat (http://velvet.hu/gumicukor/2016/02/29/autos_uldozeses_ekszerrablas_volt_budapesten/). De gondolom nálad ha majd kitépik a falat a betörök akkor hagyjuk a faszba mintha mi se történt volna, mert ez nem brutális. Persze akkor majd mindenki hibás lesz főleg a kormány.. 🙂 Hogy mindig van valami amibe bele lehet kötni.

  5. Lovas szerint:

    Hogy mitől brutális, ha kitépik egy épület falát? Grün, te szerencsétlen. Látszik, hogy csak azért fizetnek, hogy mindent fikázz.

  6. Grün Izidor szerint:

    xy!
    Nem kitépték, hanem betörték!
    Rabláshoz kell egy résztvevő is, akitől erőszakkal vesznek el valamit!
    A brutalitáshoz kell némi erőszak, ami túllépi a normalitás határait!
    A szenzációs tálalás még kevés! 😀

  7. Grün Izidor szerint:

    Lovas!
    Nem Kitépték, hanem betörték!
    “tört be a Csepel Plaza ékszerüzletébe az autójuk segítségével, ahonnan ékszereket loptak el!”
    Olvasás, szövegértés! 😀

  8. felix szerint:

    Grün Izidor!
    Mond meg de őszintén, miért fikázod a betörök elismerésre méltó teljesítményét?

  9. Lovas szerint:

    Amit betörnek, az befelé esik. Amit kitépnek, az kifelé. Félnótás.

  10. Grün Izidor szerint:

    Lovas!
    Itt a javított változat! 😀
    http://csepel.info/?p=47447

  11. xy szerint:

    remélem hogy éjszaka hozzád mikor bemennek ezek a rendes emberek majd csak befelé törik a ház falát, és akkor nyugodtan alhatsz majd tovább, mert nem erőszakos se nem brutális. Ne is hívj majd légyszi rendőrt se, kíméld meg őket. idiota.

  12. felix szerint:

    A szavaknak meg nincs jelentésük.
    Megszokott dolog.

  13. felix szerint:

    Állati kegyetlenséggel tépték ki az épület falát.
    🙂 🙂 🙂

  14. Bali szerint:

    Grün te beszélsz szövetségértésről? 😀 Gk.juk segítségével törtek be (betörés a bűncselekmény neve). A bűnözők kitépték az épület üveghomlokzatának ékszerbolt előtti részét, majd bemásztak…tehát nem kocsival mentek bele a falba, hanem kitépték. Ami elég erőszakos…te kis agyoniskolázott

  15. Grün Izidor szerint:

    Xy!
    Nem érné meg a fáradságot a faltörés!
    Elég, ha becsengetnek és követelik az értékeimet!
    Utána esetleg meginnánk egy-egy kupa sört fájdalom díjnak!
    Rendőr ne jöjjön, annyit nem tartok otthon!
    Miért írtad alá?! Vagy közben xy-ról idióta lett a neved?! 😀

  16. felix szerint:

    Ajánlanám a vandált a brutális helyett.

  17. Grün Izidor szerint:

    Bali!
    Javaslom olvasd el a javított kiadást is!
    Bár még abban is van néhány homály de kezd érthető lenni! 😀
    http://csepel.info/?p=47447

  18. […] arról korábban beszámoltunk, három férfi 2016. február 29-én hajnalban egy XXI. kerületi bevásárlóközpont utcafronti […]

Itt lehet hozzászólni !