2016 a csepeli óvodaudvarok és játszóterek felújításának éve lesz

Csepel.hu

ovodaudvar

Kiemelt célunk, hogy a kerületben élő gyermekek számára a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk. A Kis-Duna-parton a családok számára új közösségi tereket hoztunk létre, Csepel központjában játszóházat alakítottunk ki, csak tavaly 8 játszóteret újítottunk fel. 2015-ben elindítottuk a Csepeli Gyermeksziget Programot, amely minden fejlesztésünkben, beruházásunkban gyermekeink fejlődésének lehetőségeit vizsgálja és valósítja meg. A Program egyik sarkalatos pontja a csepeli óvodakertek és játszóterek rendbetétele.

2015-ben hat óvodaépületet és négy játszóudvart varázsoltunk újjá, és kezdtünk el felújítani. A beruházásoknak köszönhetően óvodásaink modern, otthonosabb, szebb környezetben okosodhatnak, cseperedhetnek.

A tavaly elkezdett fejlesztést ebben az évben is folytatjuk, idén öt óvodaudvar megszépítésére 187, kilenc játszótér felújítására pedig 11 millió forintot fordítunk.

Gyermekeink fejlődése nem lehet pénzkérdés, ezért a csepeli önkormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minél szebb, színvonalasabb, otthonosabb környezetet biztosítson a kerület legfiatalabb polgárainak.

 

                                                                                                              Borbély Lénárd

                                                                                                     Csepel polgármestere

9 hozzászólás “2016 a csepeli óvodaudvarok és játszóterek felújításának éve lesz” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    A hat óvodát az a cég újította fel, aki Szekszárdon felemeltette a számlaértéket 60-ról 120 millióra? Hadházy Ákos volt fideszes önkormányzati képviselő borította ki a bilit, a szekszárdi önkormányzatot megkereste egy cég azzal hogy neki KERETE van úniós pénzekre (!), emeljék fel duplára a végszámla összegét, akkor ő visszadja abból az önkormányzati önrészt! Ha nem felel meg, akkor a úniós keretével megy egy várossal odébb!

    Vajon dolgoztak Csepelen is? Itt is úniós pénzből történtek az óvodafelújítások, volt olyan óvoda amely több mint 260 millióba került!

    Az óvodaudvar felújításokat jobb lenne ha a Városgazda Kft végezné, olcsóbb lenne, meg ugye van a faszobrász rokon vezette famegmunkáló műhely is, az ott készült játékok alkalmasak lennének óvodaudvarra is!

  2. Nagyapó szerint:

    Az eszes parasztgyerek ismét ragyogóan súgott, hogy a Városgazda készítsen óvodai játékokat. Megfogadták és már sok óvodai játékot készített (igaz régóta) a Sárosi faszobrász vezette műhely (l. kép).
    A felújításokat a testületi ülés hagyta jóvá, a részleteket kérdezze Lehmann elnök úrtól!
    Az EU pénzek felhasználásánál bűn-e, hogy a pénz egy részét, az önrészt, visszaadják az önkormányzatnak, nem tudom. Akkor lehet gond, ha a szocik feljelentést tesznek. Ez csak MO-on lehetséges, mert az EU többi államánál elítélik azt, aki feljelenti országát.
    A pénzek elköltésére kitűnő példa lehet a csepeli kerékpárút, ami csak helyettesítette a régit, de újabb, korszerű és sokba került, viszont nem mi fizettük. (Igaz kellemes kipufogógázt lehet szívni, de ez a szoci tervezők sikere.)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. felix szerint:

    Nagyapopó!
    Igazán szépen leírtad a korrupciós gyakorlatot.
    Azt viszont nem értem, hogy miért nem teljesíted állampolgári kötelességedet.
    Ideje lenne feljelentést tenned, mert a végé még téged jelent fel valaki.

  4. Nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó! Csatlakozhat negyedikként a három kis-majomhoz. “Nem látok semmit,nem hallok semmit, nem mondok semmit, nem értek semmit!”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Tarjányi László szerint:

    Konkrétan kérdeztem! Az a cég újította-e fel a csepeli óvodákat, amelyet Hadházy Ákosnak fel kellett volna jelentenie, amely a 60 milliós bekerülési összeget felemeltette 120 millióra, mondván a többletszámlázásból visszaadja az önkormányzatnak az önrészt?

    Noná hogy bűncselekmény, az uniós pénzek lenyúlása, az OLAF-ot direkt ilyen ügyek felderítésére hozták létre! A lopás egy fajtája, amikor a 60 milliós vállalkozási díjat 120 millióra emelik, holott a 60 millióban is benne voltak a költségek, de még a vállalkozó nyeresége is!

    Mi került az Erdősor úti óvodafelújításban több mint 260 millióba? El kellene gondolkodni rajta!
    Uniós pénzből történt felújításnál ellopott pénz is közpénz!

    Ez ugyanaz a gyakorlat, amikor Tiborcz István ledesíti a közvilágítást másokéhoz képest dupla annyiért! Érdekes, mégis ő nyeri a megbízást! Illetve nem is nyeri, mert 25 milliónál kisebb egységekre bontják a megbízást, s akkor nem kell versenyeztetni!

    Egyszer eljön az igazság pillanata, legkésőbb amikor megbuktok a választáson! Választottatok már országot, ahová elpucoltok? Talán Izrael lesz a legmegfelelőbb hely, mert annak nincs Magyarországgal kiadatási szerződése!

  6. felix szerint:

    Nagyapopó!
    Azért azt nem hittem, hogy ennyire ostoba vagy.
    Valóban nem érted, hogy mit műveltél.
    Kiadtad magatokat és többet nem dumálhattok a szoci lenyúlásokról, hiszen elmondtad a lenyúlásaitok receptjét.
    Erkölcsi hullát csináltál az önkormányzatból.

  7. Tarjányi László szerint:

    A gyerekeket életre kell nevelni! Minden tárgyra, helyiségre táblát kellene rakni, ez x összegbe került, de y forintot számláztak érte! Így megismernék a világot, s nem a Hétfejű Sárkányt tartanák ellenségnek! 😉 😛

  8. […] 2010-től kezdve, a Tóth-féle vezetést leváltva ismét fejlődni kezdett. Az óvodabezárásokat felváltották a felújítások, és még a kiárusított ingatlanok egy részét is sikerült […]

Itt lehet hozzászólni !