Orbán Viktor: elfogadta az EU a magyar megoldást

Magyar Idők

Orbán Viktor: Még a törékeny béke is jobb, mint a háború

Orbán Viktor miniszterelnök a péntek késő estébe nyúló EU-csúcsot követő sajtótájékoztatón elmondta, a nyugat-balkáni útvonal kérdésében Magyarországra nézve kedvező döntések születtek, ugyanakkor a bevándorlási kvótát továbbra is erőltetik Brüsszelben.

A brüsszeli EU-csúcsot követően nyilatkozott a sajtó képviselőinek Orbán Viktor, aki a migrációval kapcsolatban két témakört emelt ki.A nyugat-balkáni útvonal országai a magyar megoldás mellett tették le a voksukat.

„A legfontosabb fejlemény, hogy most először elfogadták az Európai Unióban a magyar megoldást. Az első helyre a határok védelmét és a migránsok tömegének megállítását helyeztük. Kimondtuk, hogy a migránsokat meg kell állítani, a külső határokat meg kell védeni, a schengeni megállapodást száz százalékban mindenkinek be kell tartani. Európai szinten most vagyunk ott, ahol egy éve lennünk kellene” – nyilatkozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor hozzátette, hogy a vita során azt tapasztalta, hogy a balkáni útvonal országai, köztük Ausztria a józan ész útjára lépett, és ebben Ausztria kulcsszerepet játszott.

„Ami bennünket, magyarokat illet – mert mégiscsak elég sokszor gyalogoltak a becsületünkbe az elmúlt időszakban – kellő higgadtsággal és az elégtétel érzete nélkül mondjuk el, hogy lehet ezt színezni, magyarázni, akár még tagadni is, amit most tesznek a balkáni migránsútvonal országai, ide értve Ausztriát is, az valójában a magyar megoldás. Kerítést építenek, még ha nem is így hívják, megállítanak és visszafordítanak – húzta alá Orbán Viktor.

ERŐLTETIK A KVÓTÁT
A miniszterelnök elmondta, komoly vita alakult ki ugyanakkor a tanácskozás képviselői között, ahogy fogalmazott: ”délen a helyzet javult, nyugaton viszont romlott„.

Továbbra is erőteljesen képviselték azt a politikát többen, hogy engedjék be a migránsokat az Európai Unió területére, volt olyan javaslat, amely azonnal több ezer migránst szállított volna be közvetlenül Görögországból. A kötelező betelepítési kvóta elve szerint ezután szétosztanák őket az EU-s tagállamok között, a magyar miniszterelnök megfogalmazása szerint ”az ezt képviselőknek a hangja rendkívül erős volt„.

”A kvótának sem jogi, sem politikai alapja nincs„ – szögezte le a Orbán Viktor, aki hozzátette, ennek elhárítása és kivédése lesz a legfontosabb feladat a témában.az elkövetkező napokban, hetekben , és erről fog szólni a következő EU-csúcs is, amelyet március közepéről március első hetére hoztak előre.

A KITŰZÖTT CÉLOKAT ELÉRTÜK

Megvédtük a legfontosabb európai elvet: egyetlen uniós polgárt sem lehet egy másikkal szemben hátrányosan megkülönböztetni. A brit követelésekkel kapcsolatban elért eredményeket a visegrádi országok közösen készítették elő, közösen képviselték és közösen érték el – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Tanács brüsszeli, kétnapos csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatóján.

A londoni kormány reformköveteléseiről folytatott tárgyalásokról Orbán Viktor elmondta, hogy a britek nem kértek kevesebbet, mint hogy az unió számos ponton változtassa meg eddigi politikáját. „A britek azt akarták, hogy az Európai Uniót erősítsük meg” – mondta a kormányfő. A megerősítés a versenyképesség növelését jelenti. A britek elérték, hogy az unió kezdeményezőbb legyen a világgazdaság színterén, ami az Egyesült Királyság nélkül is fontos Európa jövője szempontjából – tette hozzá.

A szociális jogszabályok témájában folytatott vitában az unió 27 tagországának komoly sikereként értékelte a kormányfő azt, hogy a szabad munkavállalás lehetősége mindenhol, így Nagy-Britanniában is továbbra is fennáll. Közös siker, hogy a szabad munkavállalás semmilyen jogcímen nem akadályozható meg – jelentette ki Orbán Viktor.

A tárgyalások sikerét bizonyítja, hogy diszkriminációtól mentes ellátásban részesülhetnek a munkavállaló magyarok. Amiért eddig fizettek, azt a tárgyaláson elért eredményeknek köszönhetően továbbra is megkapják. Az ingázókra vonatkozó jogszabályok is megváltoztathatatlanok maradtak – hangsúlyozta.

A Nagy-Britanniában dolgozó családosok esetében a tárgyaló feleknek azt sikerült elérniük, hogy azok, akiknek a gyerekei egy másik uniós országban élnek, a származási ország létfenntartási szintjéhez igazított szociális juttatásokban részesüljenek.

Azoknak a családoknak, akiknek a gyerekei az Egyesült Királyságban vannak, minden juttatás ugyanúgy jár, ahogy a gyerekes brit családoknak. „Mindent megtettünk, amit megtehettünk, a döntés most már a britek kezében van” – mondta a miniszterelnök az Egyesült Királyság unióban való maradásáról tartandó brit népszavazásra utalva.

Forrás: Magyar Idők

6 hozzászólás “Orbán Viktor: elfogadta az EU a magyar megoldást” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    A KITŰZÖTT CÉLOKAT ELÉRTÜK
    ” Akiknek a gyerekei egy másik uniós országban élnek, a származási ország létfenntartási szintjéhez igazított szociális juttatásokban részesüljenek.”
    .
    Még hátra van, hogy a kint dolgozó magyarok az itthoni minimálbért kaphassák?!
    .
    Vezírem! Ezt nehéz lesz a még a birkáidnak is sikerként eladni! 😀

  2. nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Tudom, a komcsiknak az lett volna jobb, hogy a britek teljesen megvonják a szociális juttatásokat. Az lett volna komcsi öröm! Azért, ha valaki baloldali, és gondolkozna (bizony nehéz), rájönne, hogy egy gyerek nevelési költsége más Londonban és más Csernavodán. Az angolok unják a lejmolást, így a magyar megoldás tényleg eredmény.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. GONDOLKODÓ! szerint:

    A Magyar ME. és Cameron eredményes tetteinek, koncepcióinak következményeként, még jobban sikerült Merkelt földbe döngölni. Azt, aki már nem csak NO. kancellárja, hanem Junker helyett is vezeti az EU-t. Ráadásul a Sógorok is rátettek neki tegnap egy lapáttal, amelyre az egész EU felkapta a fejét. Ti meg csak mondjátok, hiszen több mint egy éve ezt teszitek, ebben a kérdésben is. De, hogy mindenben a nagy lángelmétekkel, sorozatosan mellé fogjatok, tévedjetek? No ehhez kell nektek az a nagy lángelmétek, gőgötök, büszkeségetek, gyűlölködésetek stb.
    Rajta, ha már annyira fossátok az igéteket, tegyétek meg! Mutassatok példát!Fogadj örökbe most és mindörökre,
    “Fogadj örökbe most és mindörökre,
    fogadj be hirtelen ez jobb lesz mindennél!
    Fogadj örökbe most és mindörökre,”

  4. Grün Izidor szerint:

    “Orbán Viktor: elfogadta az EU a magyar megoldást”

    .”A jobbikos képviselő “elképesztő árulásnak” nevezte, hogy Orbán Viktor nem akadályozta meg annak a zárónyilatkozatnak az elfogadását, amely szerinte 160 ezer menekült áthelyezéséről szól, akik közül mintegy 1300 érkezhet Magyarországra”
    .
    http://propeller.hu/itthon/3193847-zsaroltak-orbant-kvota-ugyben-vagy-csak-hazudik

  5. ebihal szerint:

    Orbán egy évvel ezelőtt még azzal volt elfoglalva, hogy óriás plakáton hirdesse a
    gyűlöletet. Hónapokig csak a szája járt, majd a horvát határtól mi szállítottuk
    ellenőrizetlenül a migránsokat Ausztriába.

Itt lehet hozzászólni !