Az ellenzék újabb zseniális húzása: nem fogod kitalálni mi az

Spiler blog, Csepel.info

godzilla

Mit összegondolkozhatott a sok értelmiségi a páholyokban, hogy végre valami épkézláb támadást vezessenek a CSOK ellen. Persze lehet, hogy csak síelni vagy szánkózni voltak. Mindenesetre megérkeztek és megszülettek „Az Érvek”, hogy miért rossz a CSOK az embereknek, és miért dönti be magyar gazdaságot.

A Spiler blog írását az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Csak a népszerű intézkedésekbe szállnak bele

Újabb zseniális politikai érzékről árulkodik, hogy az ellenzék nekimegy a CSOK-nak. Okos dolog beleszállni egy népszerű intézkedésbe, ami a családokat 10+10 millióval segíti hozzá, hogy nagyobb és új ingatlant vehessenek. Közben a fél ország oszt és szoroz és nézelődik az ingatlanos oldalakon. Olyan sikeres kormányzati hadjáratok után, mint a rezsicsökkentés vagy a bevándorlás, a művelt ellenzék azért kicsit elgondolkodhatna.

Megérkeztek a „szakértők”

Megérkeznek szép lassan a „szakértők” és a nemzetközileg elismert „tudósemberek” is, értsd: a liberális elit. Most épp Szikra Dorottya nyilatkozott arról, hogy hogy teszi majd tönkre a családok életét 10+10 millió forint. Szikra Dorottya egyébként annak a Budapest Intézetnek a munkatársa, amely több megbízást is kapott az Együttől, a Soros György-féle Nyílt Társadalomtól Alapítványtól és a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzattól. Szikra szerint a családok életét lehatárolja a gyerekvállalás, valamint a CSOK az új devizahitel!!!

Felemlegetni a devizahitelt

A devizahiteleket felemlegetni meglehetősen okos dolog, mert ugyebár a probléma úgy alakult ki, hogy mivel a Gyurcsány-kormány alatt majdnem csődbe ment az ország, a megszorítások jegyében megszüntették a lakástámogatási rendszert. Ezért az emberek devizahiteleket kezdtek el felvenni, de nem igazán rémlik, hogy Szikra Dorottya és a hozzá hasonló szakértők figyelmeztették volna az embereket. Sőt, azok akiknek Szikra dolgozik, éppenséggel egy fillért nem áldoztak volna arra, hogy később ezen családok ne kerüljenek az utcára.

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatok

Az igazi szakpolitikusok is rámartak a témára. Korózs Lajos az MSZP nyugdíjszakértője ezt mondta: „ez egy teljesen életidegen koncepció” és Korózs bizony hitet tett amellett, hogy „be fogom bizonyítani tízmillió embernek, hogy borzasztóan át vannak verve”. Ezzel szemben Burány Sándor azt mondta: „Örülök ennek a lehetőségnek, a családok egy részének tényleg konkrét lehetőség lesz, ingyen pénz ha úgy tetszik és enyhíteni fogja a megélhetés költségeit.”

Most már biztosan megbukik a Fidesz, hisz az ellenzék leleplezte álnok tervét. Pont úgy, ahogy besült a rezsicsökkentés, bezárt minket a kerítés, most tönkretesz mindent és mindenkit a CSOK.

spiler.blog.hu

11 hozzászólás “Az ellenzék újabb zseniális húzása: nem fogod kitalálni mi az” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    A múltkor is baromságot írt, ez se különb.

  2. Tarjányi László szerint:

    Szikra Dorottya csak ne nyúlja le az ötletemet! A “CSOK AZ ÚJ DEVIZAHITEL!” tőlem származik, az alábbi lapon elérhető, naplózva van a comment szám és a megjelenés időpontja is!
    Bárki idézhet tőlem a forrás megjelölésével! Egyébként is ez a szokás az internetes médiában.
    Különben meg ha tudná ki vagyok, nem idézne tőlem! 😛 😀

    http://csepel.info/?p=46858#comment-263365 “Ameddig Fidesz-kormány van, marad a rezsicsökkentés”
    Tarjányi László szerint:

    2016. február 01., hétfő – 01:07
    CSOK AZ ÚJ DEVIZAHITEL!

    Ugyanaz fog történni a CSOK miatt, mint a devizahitelek miatt! A “könnyű pénz” felelőtlen befektetésre fogja sarkallni a pénzügyileg képzetleneket (néhány százalék dörzsöltet leszámítva mindenki az), ha nincs bennük az ösztönös félelem az eladósodástól! A “könnyű pénz” gyorsan szétterül, s nem fogja a kívánt gazdaságösztönző hatást kiváltani, mivel akik bevételként jutnak hozzá, gyorsan kivonják és biztosítják maguknak nyereségként, s nem forgatják tovább saját kockázatukra, növelendő a gazdasági aktivitást!

    A “könnyű pénz” ellentéte a “nehéz pénz”, amihez hosszantartó, eredményes munka ellentételezéseként lehet jutni. Ez megfontolt befektetést eredményez, mert senki nem akarja évek munkáját kockára tenni! Milyen érdekes, hogy a vállalatok nem dőltek be az állam gazdaságélénkítő olcsó hitelének, csak a régebbi drága hiteleiket cserélték be államilag garantált olcsó hitelre! Miért nem tették? Mert a gazdaság csak magától, lassan élénkülhet, ahogy a kereslet lassan növekszik. A lassú kereslet növekedés meg azért van, mert a fogyasztók csak lassan változtatnak visszafogott fogyasztásukon, ha nem látják biztosnak a jövedelmüket! A vállalatok tehát tudatos pénzügyi szereplők!

    A pénzügyileg képzetlen lakosság, akiknél nincs meg a családi takarékosság megszokása ösztönözte óvatosság, könnyen bedőlhet a “könnyű pénz” csábításának! Minél kiszolgáltatottabb valaki, annál jobban veszélyeztetett a saját kapzsisága által! Jellemző, hogy sokan igazából nem is akarnak változtatni lakáskörülményeiken, csak a 10 + 10 Millió három gyerek után járó ingyen részéhez szeretnének valamilyen módon hozzájutni!

    Akinek a látását elhomályosítja a 10 + 10 Millió ragyogása, az bizony ésszel semmit sem mérlegel! Nem méri fel hogy fizetni tudja-e a törlesztést, nem mérlegeli hogy mennyire biztos az állása, jövedelme, családi helyzete! Mert bizony egy elbocsátás vagy válás felboríthatja a biztosnak tűnő jövőt is! A pesszimisták ezért nem vesznek fel semmilyen kölcsönt! Szerintük azt a pénzt kell elkölteni, amit már megkerestek! EZ BIZONY IGAZ, CSAK ABBÓL MEG NEM ÉLNEK MEG A BANKÁROK!

    A másik probléma a “könnyű pénzzel”, hogy az ingatlanvásárlás során könnyen lehet valós értéken felül fizetni vele! A nehezen megszerzett pénz elköltését mindenki nagyon meggondolja! Általános tapasztalatot tükröz a mondás: “könnyen jött pénz könnyen megy!”

    Igaza van annak, aki szerint előre kell gondolkodni a CSOK-károsultak megsegítéséről!
    Dixi et salvavi animam meam. ÉN SZÓLTAM! Tarjányi László, 2016. 02. 01.

  3. ebihal szerint:

    Tarjányi!
    Nem te vagy az egyetlen, akinek ez eszébe jutott! De alapvetően nem is ez a lényeg.
    A cikk hemzseg a hazugságoktól és ezek gátlástalanul terjesztik.

  4. Tarjányi László szerint:

    Nem is Szikra Dorottya nyúlta le az írásomat, hanem a spiler.blog.hu szerzője!
    Az ellenzék újabb zseniális húzása: nem fogod kitalálni mi az
    Közzétéve: 2016. február 10. Szerző: Edward Blake

    Aki éppen lehet a Csepelinfó szerzője is más, itt megszokott néven! Erre utal a közzététel napja, MA! Ha nem itteni az író, egy ilyen ismeretlen blogra csak véletlenül találna rá, ráadásul nem a megjelenés napján!

    “Most épp Szikra Dorottya nyilatkozott arról, hogy hogy teszi majd tönkre a családok életét 10+10 millió forint.” A “NYILATKOZOTT” szóhoz rendelt link az alábbi:
    http://magyarnarancs.hu/belpol/a-csok-lehet-a-fidesz-frankhitele-97938
    A szerző Hamvay Péter, a magyarnarancs cikk címét ő költötte, mert Szikra Dorottya mást mondott az interjúban!

    “MN: Pedig elsőre jól hangzik. Mi a gond?

    SZD: Amikor fiatal házasokat kérdeznek a demográfusok, azt mondják, kettő vagy három gyereket szeretnének, ám ebből átlagosan 1,4 gyermek lesz az anya fogamzásképes korában. Ezért azt hiszem, nagyon kockázatos dolog a házasság elején meglévő gyerekvágyakra szerződést kötni, ráadásul úgy, hogy nem nézzük meg az „apró betűt”. Ugyanis ha egy család bevállal akár a házassága első napján három gyereket (korábban nem volt lehetőség előre vállalni mind a hármat – H. P.) és felveszi a 10+10 millió forintot, mondjuk egy válás után katasztrofális helyzetbe jut mindkét fél, hiszen súlyos büntetőkamatokkal kell visszafizetni a pénzt, amit az immár használt lakás árából nem tud megtenni. Ez kísértetiesen hasonlít a frankhiteles eladósodáshoz.”

    Tetszik érteni? “Ez kísértetiesen hasonlít a frankhiteles eladósodáshoz.” !!!

    Ahogy megállapítható, Szikra Dorottya nem mondta a “CSOK az új devizahitel!” mondatot!
    Azt Hamvay Péter Magyar Narancs szerkesztő sem írta, helyette ő költötte “a csok lehet a fidesz frankhitele” címet!

    A spiler.blog.hu szerzője Edward Blake a mai napon írta le illetve tulajdonította a Szikra Dorottyának a “CSOK az új devizahitel!” mondatot. Aki feltehetően a Csepelinfó szerkesztője is. Ő pedig tőlem tulajdonította el a “CSOK AZ ÚJ DEVIZAHITEL!” mondatot, amelyet én adtam címnek a 2016. február 1-én a Csepelinfón közzétett hozzászólásomban!
    Dixi et salvavi animam meam. Én szóltam! Tarjányi László, 2016. 02. 10.

  5. Tarjányi László szerint:

    Beírtam keresőszónak a hozzászólásom címét (CSOK AZ ÚJ DEVIZAHITEL!), ezt rajtam kívül eddig senki így nem írta le! Két napja Kórozs Lajos (MSZP) nyilatkozott az ATV-ben, a youtube-on is megtalálható videó címének “A CSOK lesz az új devizahitel?” címet adták.
    Erről a beszélgetésről ír a 24per7.info “A csok lehet az új devizahiteles csapda” címmel.

    Egyik sem egyezik az én hozzászólásom címével, s csak két napja keletkezett!
    Nem szégyen Tarjányi Lászlót olvasni, van Csepelen is mszp-s Csepelinfó olvasó, aki tovább adhatta az írásomat! Én mindenkinek írok pártállásra és származásra tekintet nélkül! Úgy látszik mások szégyellnének rám hivatkozni! Mint például Németh Szilárd a 2016. 09. 02. és 03. migránsügyben NEKI CÍMZETT TANÁCSAIMAT illetően! Ugyanígy tesz zsugori Orbán és zsugori Kövér is a 2002. ápr. 9-i 15:55-ös gázár-kampányötletem titkolásával. Még szerencse hogy EDDIG SENKI SEM MERTE EZT ELTULAJDONÍTANI TŐLEM, inkább hallgatnak! Én meg csak szűk körben terjesztettem, mert 14 éve nem vagyok hajlandó lemondani az ellentételezésről! AHOGY INGYENEBÉD NINCSEN, ÚGY INGYENTANÁCS SINCSEN!

  6. Grün Izidor szerint:

    László!
    “Mint például Németh Szilárd a 2016. 09. 02. és 03. migránsügyben NEKI CÍMZETT TANÁCSAIMAT illetően!”
    .
    Te vátesz vagy, hogy hónapokkal előre tudsz gondolkodni?! 😀 😛

  7. Tarjányi László szerint:

    2015. 09. 02. és 03.
    Egyébként Vátesz vagyok! 😀

  8. Grün Izidor szerint:

    Tarjányi!
    Mindegyikőnknek van valami flúgja!
    Én például normális vagyok! 😀 😛

  9. ebihal szerint:

    Tarjányi!
    Aki reálisan végiggondolta a dolgot, ugyanerre a megállapításra jutott, legfeljebb
    nem ezekkel a szavakkal, vagy nem ebben a formában. Ha valaki nem akarja
    döngetni a mellét, ne adja az Isten, de nem a külsőségekkel van elfoglalva, az
    nagy ívben szarik arra, hogy ki , miképp írta le.

  10. nagyapó szerint:

    Milyen szerencse, hogy a fiatalok, meg az építőipar azon aggódik, lesz-e elegendő forrás. Lesz, mivel ” a kormány elmúlt években hozott döntéseinek köszönhetően a gazdaság jó teljesítménye és az ebből származó növekvő adóbevételek tették lehetővé, hogy az államkassza 92,2 milliárd forintos többlettel zárhasson januárban.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. felix szerint:

    Ami igaz az igaz.
    A kormány intézkedései miatt külföldi munkavállalásra kényszerítettek és a multik hozták össze a növekedést. Ja a multikat még a szocik hozták.

Itt lehet hozzászólni !