Védelem a kerékpár tolvajok ellen

Csepel.info

uv

Januártól már működik a kerékpáros regisztrációs rendszer kerületünkben, amelyet a csepeli rendőrkapitányság vezetett be. Ennek lényege, hogy a lakók ingyen regisztráltathatják a kerékpárjaikat, ezzel csökkenthető a kerékpárlopások száma. Most, hogy Csepelen egyre több kerékpárút van, és egyre többen használják a kétkerekű járművet, különösen hasznos, hogy a rendőrség regisztrációval védi a bicikliket.   

Szilágyi Sándor rendőr alezredes, a csepeli rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője azt mondta, ez az új bűnmegelőzési forma hatékony védelmet jelenthet a kerékpárlopások ellen. A csepeli önkormányzat támogatásával megvalósuló programban a rendőrségen regisztrálják a kerékpárokat, s így minden adat a hatóságok rendelkezésére áll, ha egy ellopott biciklit keresnek, vagy éppen ellenőrzik a használóját. A hatósági adatbázisban szerepelni fog a kerékpár egyedi sorszáma, típusa, egyéb jellegzetessége. A regisztrált kerékpáron rajta lesz az önkormányzat és a rendőrség matricás logója, s több helyen is feltüntetik a regisztrációs számot, amely csak UV-lámpával lesz látható. A regisztráció ingyenes és önkéntes.

Hogyan lehet regisztrálni?

A kerékpár tulajdonosának fel kell keresnie a három csepeli körzeti megbízotti iroda egyikét. (Ezt februártól teheti meg ebben az ügyben.)  A Nap utca 14 szám alatt minden csütörtökön 17 és 18, a Duna dűlő 3/a szám alatt minden kedden 17 és 18, a Csikó sétány 2/B szám alatt pedig minden vasárnap 17 és 18 óra között várják a körzeti megbízottak az érdeklődőket. Kérik, hogy a kerékpárt tiszta állapotban hozzák be, és lehetőség szerint vigyék magukkal a tulajdonjogot igazoló dokumentumokat. A tulajdonostól kérik az igazolványát és a lakcímkártyáját.

Budapesten néhány kerületben már működik a rendszer, a VI. kerületben például eddig négyszázan vették igénybe a szolgáltatást. Távolabbi cél, hogy Budapest más kerületeiben is lehetőség legyen a regisztrációra.

Csepel.hu

7 hozzászólás “Védelem a kerékpár tolvajok ellen” bejegyzésre

 1. Grün Izidor szerint:

  “Januártól már működik a kerékpáros regisztrációs rendszer kerületünkben”
  .
  A regisztrált kerékpárostól való lopás súlyosbító körülmény?! 😀

 2. felix szerint:

  Sajnos már felesleges leges is a bevezetése, hiszen mostantól már tudja, hogy egy UV lámpával megtalálja az árulkodó jelzést.
  Ész hova mész.

 3. nagyapó szerint:

  Az írások jellemzőek a baloldal tálentumrára!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 4. fghfjhgkjhk szerint:

  Innentől már “kötelezőt” is fizethetnének, mert csak-csak forgalomban résztvevő jármű?! 🙂

 5. Grün Izidor szerint:

  fghfjhgkjhk!
  A rendszámról és a zévenkénti kötelező műszaki vizsgáról nem is szólva! 😀 😛

 6. Polkorrekt Pilóta szerint:

  A Tolvajkergetőknek volt egy olyan epizódja, ahol a szigetszentmiklósi fiatalember még a rendőrök megérkezése előtt kireszelte a vázszámot a kerékpárból. Ez szerintem felér egy vallomással, de a gyakorlatban sosem lehet bebizonyítani, hogy lopott kerékpárról volt szó…

 7. fghfjhgkjhk szerint:

  Közben eszembe jutott, hogy a nemzetihipphopp boltokban lehet venni vagy 100 forintért UV LED-es öngyújtót, a többi meg hígító kérdése.
  Mindig van valami, mint ötlet még jó is lehetne, de a kivitelezés mindig übergány! 😉

Itt lehet hozzászólni !