Németh Szilárd: A vaksakkot szeretem

“Fröccsen a sár mindenkire”

168 Óra

A vaksakkot szeretem

A Fidesz tisztújító kongresszusán négyből három alelnököt lecserélt – az egyik újonc a korábbi rezsibiztos. Szerinte ez a vezérkar olyan, mint a korábbi. LAMPÉ ÁGNES interjúja.

– Három új alelnöki helyre három jelölt volt. Gondolom, nem lepődött meg, hogy megszavazta a kongresszus.

 

– Nem.

– Korábban több név felvetődött.

– Csak a sajtó találgatott.

– Ön jelentkezett a tisztségre?

– Az alapszabálynak megfelelően a fővárosi Fidesz jelölt.

– Nagy lépés a hierarchiában.

– Persze, felemelő érzés, nagyon megtisztelő, ünnepeltünk is a csepeli barátaimmal. De most már érdemes előrenézni.

– A régi alelnökök közül egyedül Pelczné maradt, míg a húzónevek – Pokorni, Kósa, Lázár – kiestek. Más ez az új csapat. 

– Nem érzem, hogy nagyon más lenne. Mindenkinek maradt politikai pozíciója: polgármester, frakcióvezető, miniszter. Az újaknak meg komoly munkát kell elvégezniük.

– Miért nem volt több jelölt és verseny?

– A Fidesz van olyan szerencsés helyzetben, hogy elsősorban nem magával kell törődnie. Arra kaptunk megbízást, hogy Magyarországot, a magyar embereket, a Fideszt és Orbán Viktor kormányzását segítsük.

– Ezt a szöveget megírták önnek?

– Tizenhat évig tanítottam, annyi azért kinézhető belőlem, hogy össze tudom állítani a saját beszédemet.

– Lázár János ostorozta a „haverok” pozícióba juttatását, figyelmeztette a küldötteket: „Nem elég, ha fideszes vagy, jónak is kell lenned!”

– Mindent a helyén kell kezelni. Ő csak bizonyos veszélyekre hívta fel a figyelmet. Mindenki üzent valamit.

– Lázár mit üzent?

– János leköszönő alelnök, ezért összegezte a tapasztalatait.

– Az a tapasztalata, hogy sok a mutyi, a haverok kapnak pozíciókat a Fideszben?

– Az ország minden szintjén ott vagyunk, bejöhetnek hibapontok. Amikor Csepel polgármestere voltam, mégis honnan kellett volna választanom? Az előző, szocialista garnitúra embereiből, akik szétlopták Csepelt?

– Inkább választott a haverok közül?

– Azok közül választottam vezetőket, akikben megbíztam, akikkel korábban együtt dolgoztam. Nekünk ez bevált, mert tisztesség, lojalitás, szaktudás volt a feltétel. Lázár János is azt mondta: megfelelő embereket megfelelő pozícióba. Kétségtelen, ha valaki csak a családja vagy a barátai köréből választ, az kis merítés.

– Ön szerint is haveri alapon osztják a fideszes pozíciókat?

– Mondom, ez nem kritika, inkább figyelemfelhívás. A jövőre vonatkozik.

– A fiatalítás igénye is? Lázár szerint „újra meg kell nyitni a fiatalok előtt a pártot, de nem a törtető, hanem a törekvő, nemcsak a tehetős, hanem a tehetséges fiatalok előtt”.

– A Fidesz a legnyitottabb párt, még az elnökségben is. A főnök a legidősebb, én ötvenegy évesen a második legidősebb vagyok, és bekerült a fiatal Gulyás Gergely. Ez így van rendjén. Amikor apám úgy döntött, hogy nekem adja át a felelősséget a családban, onnantól kezdve én szedtem először a levest, nem ő. Ez a pártban is fontos üzenet.

– A miniszterelnök a kongresszuson bejelentette: „Két év múlva, ha meglesz a bizalom, készen állok arra, hogy vezesselek bennetek a választási kampányban, és arra is készen állok, ha győzünk, folytassam a munkát a kormány élén.” Miért volt szükség erre?

– Mert így tudjuk: rend és egység van, ő megy elől a kampányban és bizalom esetén az újabb kormányzásban is.

– Ez kérdés volt?

– Most jött el a pillanat, hogy bejelentse. A legközelebbi kongresszus 2017 decemberében, már a választások előestéjén lesz.

– Még akkor is bőven ráért volna.

– Már most kell készülnünk, egységre van szükség. Mindenkinek a saját helyén kell vitézkednie legjobb tudása szerint, felelősséggel.

– Miért is pont most?

– Lezárt a sajtóban egy hónapok óta tartó találgatást, piszkálódást. Világossá tette: nem érdemes találgatni, melyik fiatalember jön helyette.

– Lázár János lehetett volna az a fiatalember?

– A sajtó szerint, azonban nemcsak ő. De nem az a baj, ha valakinek miniszterelnöki ambíciói vannak.

– Neki elég nagy baj.

– A lényeg, hogy Orbán Viktor egyértelművé tette mindenki számára: nem kíván hátralépni. Nehéz időket élünk, az ilyenkor elengedhetetlen nemzeti összefogást csak ő tudja megteremteni, ehhez viszont egységes Fideszre van szükség. Ezt a kongresszus vastapssal értékelte.

– Lázár Rogánnal is összekülönbözött. Érezhető feszültség a pártvezetésben?

– Nem láttam Jánost Tóni beszéde alatt, de Tónit láttam János beszéde alatt. Semmiféle feszültség nem mutatkozott az arcán, vette János poénjait. Nem érzek olyan feszültséget, amit az ellenzék és a kiszolgálóik szajkóznak.

– Lázár János még a lemondását is belengette Rogán kinevezése előtt.

– Nem olyannak ismerem Jánost, aki csak úgy lemond. Nyilván az újságírók faggatták Tóni kinevezésekor, ő meg poénból válaszolt valamit. Nem ez a történet lényege. Egy családban is előfordul veszekedés, esetleg tányér is törik a konyhában, de ha jó irányba mennek a dolgok, mindez családi ügynek számít. Az ellenzéki sajtó ezeket kapja fel, más fogást nem talál rajtunk.

– A Fidesz a népszerűsége csúcsán van. Ön szerint ez a menekültkérdés kezelésének köszönhető?

– Ha nem a Fidesz lenne kormányon, az egész ország úgy nézne ki, mint pár hete a Keleti pályaudvar.

– A menekültkérdés emlegetése a kongresszuson központi döntés volt?

– Persze. Ma ez veszélyezteti legjobban Európát és Magyarországot. És azok, akik ezt a helyzetet nem akarják kezelni.

– Kik nem akarják kezelni?

– Brüsszeli politikusok, az összes EU-s bürokrata. Ezzel akarnak javítani az európai demográfiai helyzeten, így kívánnak dolgos kezekhez jutni. Pedig ha megnézzük a Marseille és Nizza környéki konklávékat, láthatjuk, nagyon nem jött be az elképzelés: a másod-harmadgenerációs bevándorlók integrációja nem sikerült, de a most érkező tömegeket is képtelenség kezelni. Baloldali politikusok üzenetei hívják be az illegális migránsokat.

– Azt állítja: tudatos betelepítési folyamat zajlik?

– Igen. Ezzel szemben mi meg azt üzenjük: ne jöjjenek, inkább helyben segítünk. Persze más országok kitárhatják kapukat, mi ebbe nem akarunk beleszólni, de Magyarországnak sem mondhatja meg Brüsszel vagy a német kancellár, hogy kikkel éljünk együtt. Ehhez jogunk van, ez a jog nem vehető el tőlünk.

– Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke szerint drámaian viselkednek az úgymond nemzeti utat járó, „európai szolidaritást félszívvel vállaló országok, amelyek csak elvesznek, de semmit nem akarnak adni”.

– Schulzcal nem példálóznék, szégyen, amit velünk művel. Mi nem úgy értelmezzük a szolidaritást, hogy jogtalanul ráerőltetem a másikra az értelmetlen és veszélyes elképzelésemet. Magukra rántják a komódot, aztán mindenkinek be kell feküdnie alá? Ez a szolidaritás?

– Akkor mi?

– Az, hogy le kell zárni a határokat, és ebben egymást kell segítenünk. Ahogy a V4-ek együttműködnek, ahogy a Szlovéniával való szolidaritás működött. Görögországnál tizennyolc hajóskapitány képes volt megállítani a rohamot pusztán azzal, hogy leállították a kompokat. Akarathiányt látok az EU-ban. De ha Európa ezt az önsorsrontó bevándorláspolitikát folytatja, akkor Európa megszűnik.

– Amúgy is fogyunk.

– Hát ez az! Európa leszokott a munkáról és a gyermekvállalásról. Ez a fő probléma. Még a németek is fogynak.

– A magyarok is.

– Mi is a liberális világszemléletnek vagyunk az áldozatai. Elhitették velünk is, hogy kétkezi munka nélkül is gazdagodhatunk, gyermekek nélkül leszünk boldogok, nem kell semmiért sem megküzdenünk. Ezen a szemléleten kell változtatnunk, ezért hirdettük meg a munkaalapú gazdaságot, ezért kell kiemelten támogatni a gyermekvállalást, a magyar családokat.

– „Azt szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás csúcsának azt tartanák, ha unokákat szülnének nekünk.” Ezek Kövér László nagy felháborodást keltő kongresszusi szavai. Ön mit szólt hozzá?

– Miért kell ezt magyarázni? Olyan világot kell teremtenünk, ahol a gyermekek és az édesanyák vannak a középpontban. A legfontosabb és a társadalom tagjai által legtiszteltebb érték a gyermekek vállalása, világra hozása, szoptatása, felnevelése, taníttatása.

– Edward Snowden, az amerikai nemzetbiztonsági ügynökség titkos adatgyűjtését leleplező egykori munkatársa egy minapi konferencián azt mondta: a terrorfenyegetés miatt épp a bátorság hiánya jellemzi a hatalmon lévő politikusokat, akik nem mernek nem cselekedni, mert a tétlenségből politikai hátrányuk származna. Ilyenkor jönnek a kerítések, és a Trump-féle „az Egyesült Államok ne engedjen be több muszlimot” szövegek.

– Nem szeretem az árulókat, főleg akiket a liberális sajtó sztárol. A Fidesz szembemegy a politikailag korrekt beszédmóddal és világképpel, aminek Snowden a terméke. Érdemes megnézni a Pókember című filmet. Amikor összezuhan, odamegy hozzá a zöld ember, és azt mondja neki: tudod, Pókember, téged nagyon szeretnek az emberek, de a pusztulásodat még jobban fogják szeretni.

– A végén nem sikerült elpusztítani Pókembert.

– Mert a mesék jól végződnek.

– És a valóság?

– Az hol jól, hol nem. Az őszinte beszéd ezen sokat javíthat, új világot kell építenünk.

– Egy általános iskolában úgy verekedtek össze a gyerekek, hogy a rosszak a migránsok, a jók a terrorelhárítók voltak. Egyesek szerint a fideszes gyűlöletkeltés vezet ide.

– Hagyjuk már ezt a liberális maszlagot! Tanárember vagyok, ez szimpla hülyítés. Mi is rabicseniztünk: hol rabló voltam, hol csendőr. Trágyadombon játszottunk enyém a vár, tiéd a lekvárt. Mondom: hagyjuk ezt a gyűlöletkeltés szöveget, engem nem lehet ilyenekkel megetetni. Túl vagyok a látványpékségen, és nagyon nem szeretem.

– Uniós kötelességszegési eljárás zajlik ellenünk a menekültekkel való bánásmódunk miatt. 

– Bosszú. Ugyanazt csinálják, mint a rezsicsökkentésnél. Elindul az eljárás, álcivilek aláírást gyűjtenek Magyarország ellen, jönnek a Martin Schulzok és fenyegetnek. Politikai csata, amelyben nem engedhetnek álláspontjukból, különben politikai létük kérdőjeleződne meg.

– Mi lesz így az EU-val?

– Megváltozik vagy nem lesz. Most a vég felé menetel. Az EU-nak gazdasági, politikai, kulturális közösségnek kellene lennie. Most viszont az európai lét van veszélyben, amihez nem is kell EU-tagnak lenni. Norvégia is hasonló problémákkal küzd. Veszélyben vagyunk.

– A menekültügy hozta elő ezt a veszélyt?

– A beengedő politika vezetett a migrációs válsághoz. Ráadásul ez nem menekültválság, hanem szervezett lerohanás és betelepítés. Brüsszelben nem tűnt fel senkinek, hogy nem lakik ott belga ember? Nem vették észre, hogy az EU és a NATO központja lett az európai terrorizmus melegágya? Kinek jó ez? A belgáknak biztosan nem. Az milyen élet, ha Brüsszelben vásárolok, állig felfegyverzett katonák körbetapiznak, nehogy bevigyek valamit? És az, hogy az amerikai iskolákban több biztonsági kapun kell keresztülmenni? Félelemben nem lehet élni. Azért nőtt a Fidesz népszerűsége, mert az emberek díjazzák, hogy velük foglalkozunk, meghallgatjuk őket, az ő érdekükben cselekszünk, összefogásra buzdítunk.

– Ki lesz az ellenfelük 2018-ban?

– A Jobbik mindenképp. Vigyázó szemetek Párizsra vessétek, Batsányi Jánost idézve. A szélsőjobb komoly veszély.

– Balról?

– Biztos lesz onnan is. De én vaksakkot szeretek játszani, nem érdekel, ki mit lép. Ha van célunk, víziónk, lesz siker is. Ezt láttam a rezsicsökkentésnél is.

– A Fidesz gyenge pontja a korrupciógyanús ügyei, amire Lázár is célzott a beszédében.

– Egy egész napot szántunk erre a témára a parlamentben. Én voltam a Fidesz vezérszónoka, elmélyültem a témában. Előző nap jött meg az Európai Bizottság korrupcióval kapcsolatos hatpontos javaslata, öt és félnek megfeleltünk.

– És?

– A hibapont az ellenzéknél jelent meg. Ahol hatalom van, ott korrupció is van, de furcsa mód nálunk az ellenzék van tele korrupciós ügyekkel. A kormány zéró toleranciát hirdetett, senki sem halászhat zavarosban.

– Mit szólt Habony Árpád ibizai táncos, szippantós kisfilmjéhez?

– Fröccsen a sár mindenkire. Én nem láttam, nem érdekel. Az interneten az terjedt el, hogy abban a bárban meztelen nők ugrabugrálnak, meg porcukrot osztanak.

– Létezik egyéb fehér por is.

– Ha azt akarják beleláttatni, úgyis megteszik. Vagy volt, vagy nem. Honnan tudjam, hogy nem gyártott ügy az egész? Lehet műbotrány, és persze lehet jellemhiba is. A lényeg nem az igazság keresése, hanem karaktergyilkosság, az ellenfél PC-nek gondolt kinyírása. Bulvárral ezért nem érdemes foglalkozni, jobb elkerülni.

Forrás: 168 óra

90 hozzászólás “Németh Szilárd: A vaksakkot szeretem” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    “Brüsszelben nem tűnt fel senkinek, hogy nem lakik ott belga ember? Nem vették észre, hogy az EU és a NATO központja lett az európai terrorizmus melegágya?”

    Nehéz észrevenni a belga embereket, ugyanis közmondásosan “egyetlen belga van, a király, mindenki más flamand vagy vallon!”

    “A Fidesz a népszerűsége csúcsán van.” Innen már minden út lefelé vezet! 😉

    “A lényeg, hogy Orbán Viktor egyértelművé tette mindenki számára: nem kíván hátralépni.”

    Így ment tönkre a MIÉP is, Csurka mindenkit kinyírt, aki veszélyes lehetett volna a pozíciójára!
    Végül néhány mamelukjával egyedül maradt.

    Lázárnak igaza van, „újra meg kell nyitni a fiatalok előtt a pártot, de nem a törtető, hanem a törekvő, nemcsak a tehetős, hanem a tehetséges fiatalok előtt”.

    Orbán megnyitotta a pályát Tiborcz István előtt, úgy látszik a fia, Gáspár nem akar politizálni, így a dinasztikus álmokat a vőkkel kell megvalósítani! 😀

    Nagyon ráférne már Csepelre egy csepeli miniszterelnök, talán fellendülne mint Felcsút! 😉

  2. Bugi szerint:

    Elég meglepő lett volna, ha az Orbán hátralép. Messze őt tartja mindenki a legtalpraesettebb miniszterelnök-jelöltnek. Az összes párt közül, vagyis nagyobb a támogatottsága, mint a Fidesznek. Ez elég erős húzó erő, ha belegondolunk, hogy Gyurcsány, Vona vagy Tóbiás pont a fordítottjai, taszító egyéniségek.

  3. Tarjányi László szerint:

    Ceausescu sem lépett hátra! Sőt, mindenki őt tartotta a legtalpraesettebb vezetőnek (Conducator, németül Führer), egészen addig amíg agyon nem lőtték!

    A MIÉP-et sem a többi párt verte szét, hanem a saját, hatalomféltő elnöke! Orbán majd megvárja hogy az ágytálat alátolják? Ez a stílus már Kínában is megszűnt! Jól emlékszem a Fidesz figurázta ki a nyálas csókot váltó Brezsnyevet meg Honeckert! Eörsi István meghalt így nem írhat majd Orbánról, mint ahogy tette azt Brezsnyevvel (húgyosszélű sliccéből elővette a Nagy Októberit).

  4. Vazulnéni szerint szerint:

    Orbánt lehet imádni ,lehet gyűlölni,de nem figyelembe venni nem lehet ,nem a helyzetre reagáló ,hanem helyzetet teremtő született államférfi (igazi vezér evvel csúfolkodnak pedig ez az igazság) Persze most birka orbánbérenc lettem ,de egy baloldali volt miniszterelnököt idézve “Na és ?”

  5. Grün Izidor szerint:

    TarjányI!
    Csau nem tudott hátra lépni!
    Ott volt mögötte a fal!

  6. Tarjányi László szerint:

    ” született államférfi” Hát persze!

  7. Tarjányi László szerint:

    Németh Szilárd nem “született államférfi”, mert nem verte az apja és nincs egy kis skizofrén hajlama?

    ÉLJEN NÉMETH SZILÁRD, A FIDESZ 2018-AS MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE!
    Dixi, Tarjányi László.

  8. Realitást szerint:

    Mindannyiunkban mélyen bennünk van a pártpreferenciánk és nehezen változtatjuk véleményünket.
    Lehet gúnyolódni, piszkálódni, lelke rajta, aki így dönt…és lehet őszintén szembenézni a valósággal. Németh Szilárd polgármestersége alatt Csepel többet fejlődött, mint az azt megelőző összes ciklusban, a csepeliek örömére ez most is így folytatódik. Más FIDESZ-es vezetésű kerületek számára is követendő példa lehetne. Németh Szilárd és Orbán Viktor is kivételes emberi kvalitásokkal, vezetői talentumokkal rendelkezik.
    “Semmi sem győz meg csak az igazság, és semmi sem ment meg csak a szeretet.” Szent Ágoston
    A jó vezetés mindenki javát szolgálja, mindenkin segít.

  9. Tarjányi László szerint:

    Hát persze. Azért tartottak helyszíni ellenőrzést a Mahír hirdetőoszlopait őrző cégnél!
    Orbán még fejlődhet, olvassa el Ion Pacepa Vörös Horizontok című könyvét!

    Áldás a csepeli Fidesz minden tagjára!
    ÉLJEN NÉMETH SZILÁRD, A FIDESZ 2018-AS MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE!
    Dixi, Tarjányi László.

  10. Realitást szerint:

    De gustibus non est disputandum…
    Ami a kerület és az ország fejlődését illeti, az magáért beszél….”de”-k nélkül….
    a meglevő teendőket pedig meg kell oldani…befejezett témákról nem beszélhetünk…
    navigare necesse est.

  11. ebihal szerint:

    Nos, a problémák pont ott kezdődnek, amikor valaki kijelentőmódban megkérdő-
    jelezhetetlenné teszi akár a kerület, akár az ország fejlődését!

  12. ebihal szerint:

    Tényleg érdemes ezt elolvasni! A beképzeltség, a hazudozás magasiskolája!

  13. Bugi szerint:

    Az a baj Tarjányi, hogy nálad az írásaid már nem találkoznak a valósággal. A demokratikus és szabad választásokon megválasztott Orbánt Csauhoz hasonlítani több mint baromság. Orbán támogatottsága messze a legmagasabb ma, és ha miniszterelnököt kellene választani, még a Jobbikból, LMP-ből és az MSZP-ből is sokan átszavaznának rá. A DK-sok nem számítanak, ők soha nem voltak normálisak.

  14. Realitást szerint:

    De gustibus non est disputandum…nem csak a fanyalgóknak, a mindenben problémázóknak van véleménye…vagy más vélemény nem létezhet, mint a lehúzó? Van aki elégedett a kerület és az ország mostani irányával. Remélhetőleg jogunk van rá vagy van aki ezt elvitatja tőlünk?

  15. ebihal szerint:

    Senki sem kérdőjelezi meg a vélemény nyilvánítás jogát, és azt sem, hogy mást gondolj
    egy adott dologról. Mitől lehúzó az a vélemény, ami rávilágít bizonyos dolgok valós
    hátterére? A realitás nem ízlés dolga, tényeket csak tényekkel lehet cáfolni.

  16. Realitást szerint:

    Ha valós dolgokról van szó, azzal nincs gond, viszont sok a kitalált, mondvacsinált, esetenként a valótlan állítás is, ami valósnak van beállítva és úgy van tálalva.
    Vegytiszta, probléma mentes eredményesség nincs, és nem is lesz…
    Sokszor megtapasztalom ezen az oldalon az alaptalan vádaskodást, poénkodást, problémázást, néha a tényekkel való dacolást, lehúzó, letaposó sértegetést, pedig kár gyűlölködésre pazarolni életük drága idejét.
    Csak finoman jelezném, hogy vagyunk, akik mást gondolunk mint az itt domináló kommentelők.
    Csak úgy, a tények kedvéért.

  17. Grün Izidor szerint:

    “Németh Szilárd: A vaksakkot szeretem”
    Kétszer annyi sötét paraszttal könnyű! 😀

  18. Realitást szerint:

    “Sokan csak azért lesznek idegesek, mert látják, te milyen nyugodt vagy.” idegesek vagy bántók…

  19. ebihal szerint:

    Ez lenne a vita lényege, levezetni, ha valaki valótlant állít. A problémák azért
    vannak, hogy megoldják őket, és nem álkonzultációkkal. Azon pedig én nem
    csodálkozom, ha néha elszakad a cérna.

  20. Realitást szerint:

    “Mindenkinek van egy maroknyi szemete az ajtajánál.”
    “Az Isten haragszik ránk vétkeinkért, az emberek erényeinkért.”
    https://hu.wikiquote.org/wiki/Zsid%C3%B3_k%C3%B6zmond%C3%A1sok

  21. Vazulnéni szerint szerint:

    Realitás megírta a realitást nincs mit hozzátenni, egyetértek , ami itt folyik az komolytalan, súlytalan ,sokszor értelmetlen http://tutiblog.pestisracok.hu/wp-content/uploads/sites/4/2015/12/catfight.jpg

  22. Vazulnéni szerint szerint:

    Tarjáni szerint szkizofrén Ceusescu a miniszterelnök, Grün szerint sötét parasztok a hívei ,Ebihal szerint rávilágítottak a dolgok valós hátterére , ilyen észérvek láttán jobbnak látom ha továbbra is a realitáshoz ,józansághoz,igazsághoz közelebb álló (nem azt megtestesítő) Fidesz-t támogatom szavazatommal .

  23. helyi szerint:

    Ezt a pökhendi, bunkó nyilatkozatot! Még hogy tanárembernek meri nevezni magát ez a p@cs? Segédtanítóból csináltak belőle iskolavezetőt! Aztán meg beállt az SZDSZ-be, ahonnan köpönyegfordultával lett narancsködös. Beképzelt, bicskanyitogató stílusú, pöffeteggomba!, aki előbb-utóbb úgyis felfordul annyira hízik a hájas pacekja! 🙂 Orbán persze nem panaszkodhat: újabb stabil talpnyaló a csapatban!

  24. Realitást szerint:

    Mindenki gondol a világ megváltoztatására, de senki a önmagáéra.

    Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség… de a világegyetemben nem is vagyok olyan biztos. Albert Einstein

    https://bluemoonstories.wordpress.com/idezetek/

  25. Tarjányi László szerint:

    Lehet hogy magára ismert, nicknevet váltott és most REALITÁST követel! 😉

    http://csepel.info/?p=46216#comment-260759 “Rákosi lézerkarddal: ilyen az új radikalizmus?”
    Tarjányi László szerint:

    2016. január 03., vasárnap – 23:10

    Becsületes ember az aki becstelenekkel üzletel? Az én aláírásom nincsen olyan papíron, amelyet egy szarházi is aláírt! “Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók!”

    Mi az az esemény ami valakit két év alatt seggnyalóvá átformál?
    Dixi, Tarjányi László.

  26. Tarjányi László szerint:

    Bírom ezeket az új figurákat, a Csepelinfón évek óta ugyanazok írogatnak, csak a nevek változnak! Hová lett Manitu és Gordon?

    “Mindenki gondol a világ megváltoztatására, de senki a önmagáéra. ”

    Én a világot sohasem akartam megváltoztatni, csak Magyarországot! Az utóbbi sikerült is, 2002. április 9. 15:55 óta Magyarország más mint volt azelőtt! Az én gázár-kampányötletem nélkül Orbán csak egy egyszer használatos, bukott miniszterelnök lett volna! Nekem azt se mondta hogy bakfütty, az iskolázatlan bunkókat kedveli főtanácsadóként! Hadd ne kelljen már szeretnem!

    Több mint hat éve fújom itt ugyanazt a nótát, Csepelen minden fideszes olyan gyáva, hogy nem akarja meghallani! Lelketek rajta, úgy látszik nektek is úgy kell járnotok mint a MIÉP-nek, az elnök hatalomféltésében mindenkit kicsinált, s a pártját maga dobta a történelem szemétdombjára!

    Mindig kell választani, a trafikügyben Hadházy Ákos a becsületet választotta, a többiek meg a trafikot!

  27. Bugi szerint:

    Tudod helyi, ha csak minden tizedik mondatod lenne igaz, tőled már az is meglepő lenne.

  28. Realitást szerint:

    Látván ezt a negatív komment cunamit csak néhány hozzászólást írtam…
    új kommentelő vagyok, nem mind az aminek gondolják.
    Remélem/javaslom, hogy a szálka/gerenda/szem relációban mindenki a magáéban is lássa meg a gerendát.
    Az ember olyan, amilyen a világ körülötte. Vagy a világ válik olyanná, amilyenné tesszük?
    https://bluemoonstories.wordpress.com/idezetek/

  29. nagyapó szerint:

    Hogy örülne a szélsőjobb-szélsőbal koalíció, ha lenne ilyen tettre kész emberük. Nekik csak károgóik vannak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. Tarjányi László szerint:

    Jó lesz helyette Németh Szilárd, őt nem verte az apja, s nincs egy kis skizofréniája!

    ÉLJEN NÉMETH SZILÁRD, A FIDESZ 2018-AS MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE!
    Dixi, Tarjányi László.

  31. helyi szerint:

    Kedves Bugi! Amit leírtam, annak (hiszed vagy sem) minden szava sajnos egytől-egyig igaz! Azért mert valaki arrogáns és mindent erőből, csak a miniszterelnök és a saját véleményére hagyatkozva próbál megvalósítani már régen rossz, meg se hallgatva esetleg olyan civileket (és nem pont ellenzékieket), akik értenek is egy-két szakterülethez. Sajnos a “rezsibiztosbirkozóelnöklistásországgyűlésiképviselőfideszalelnök” hólyaggá gömbölyödött valamikori SZDSZ potentáttal nagyon elszaladt a ló és most adtak alá még egyet, így nem meglepő, hogy már rég nem látja a fától az erdőt!

  32. Bugi szerint:

    Németh Szilárd három diplomás tanárember. A tanítványai imádtak, és azért lett iskolaigazgató is, mert szakmailag kifogástalan munkát tett az asztalra. Ezt még az MSZP-sek sem kérdőjelezték meg, akik később ezt bosszulták meg az iskolán. Végül viszont épp ők kerültek azért kerültek lapátra, mert Németh politikusoként is jól dolgozott.

    Lehet hisztizni emiatt, lehet utálni Némethet, mert az ország legbaloldalibb kerületében kétszer nyert a Fidesz az önkormányzatin, és bíróság elé kerültek az MSZP-s tolvajok, gyilkosok. Na de azt mondani, hogy három diploma egyenlő a nyolc általános végzettséggel, nagyon kisstílű. Helyi, te szerencsétlen, nem tudsz hihetőbb hazugságot, ha már csak hazudni tusdsz?

  33. Grün Izidor szerint:

    Bugi!
    “Németh Szilárd három diplomás tanárember”
    .
    Csak a köztudott szerénysége tiltja, hogy dicsekedjen vele?! 😀

  34. Bugi szerint:

    Olvasd már el az interjút Grün. Hol titkolja, hogy tanár? Vagy talán szégyenkeznie kellene, hogy felsőfokú végzettsége van? Ha meg neked nincs, ne irigykedj.

  35. ebihal szerint:

    Bugi!
    Olvasd már el az önéletrajzát!

  36. Grün Izidor szerint:

    Bugi!
    Ahogy “ebihal” írja az önéletrajzában!
    Miért irigykednék?!
    Ha van Neki akkor a magamét szégyellem, hogy mennyit ér! 😀

  37. Bugi szerint:

    Az önéletrajzában sem titkolja, hogy tanár. Áruljátok már el mi a bajotok? Az, hogy a gimi után azonnal dolgozni kezdett, és nem a szülein élősködött, mint a ti gyerekeitek? Vagy az, hogy olyén eredményt ért el, mintha Debrecent nyerné meg egy MSZP-s?

  38. Bugi szerint:

    Na ugye. Pedig a Wiki nem önéletrajz. Akkor mi is a bajotok vele?

  39. felix szerint:

    Ha lennél kedves felsorolni a három diplomát.

  40. ebihal szerint:

    Bugi!
    A könnyebb érthetőség kedvéért!
    Könyvtáros-tanító végzettség és 2 továbbképzés.
    82-től 87-ig gyakorlatilag felvigyázó. /Megúszhatta a katonaságot./
    87-88-ban könyvtárban dolgozik.
    Ennyi tanítási idővel akkor lesz valakiből iskolaigazgató, ha a kutya sem akar az lenni.
    Elég gyorsan lelépett a hőn szeretett pályáról.
    A további munkahelyekre a képzettsége nem jogosította fel, ergo ejtőernyős volt.
    Javasolt elolvasni a Magyar Narancs 2013/19. számát!

  41. felix szerint:

    Bugi!
    Csökken a reakció időd.
    Figyelj már oda. 🙂

  42. Grün Izidor szerint:

    Akár Bugi, született fityeszes!
    Pirulás nélkül folyamatosan hazudik! 😀

  43. felix szerint:

    Bocsi. nem csökken hanem nő.
    Nem akartalak átverni.

  44. Bugi szerint:

    Még egyszer: mi a bajotok vele? Szerintetek nincs diplomája? Tudtommal 3 van. Katona is volt, dolgozott, a Wiki nem önéletrajz, de benne van, hogy tanárként végzett.

    Mi is a bajotok vele? Próbáljátok már leírni, hogy ha valakinek felsőfokú végzettsége van, akkor szerintetek miért 8 általános a végzettsége, vagy hogy ha valaki dolgozott, az miért baj nektek? Miért baj, hogy iskolaigazgató is volt? Vagy szerintetek az sem volt? Szerintetek 8 általánossal lehet valaki igazgató?

  45. felix szerint:

    Bugi!
    Sorold a diplomáit!
    1, ……………………..
    2, ……………………..
    3, ……………………..
    A többi ráér.

  46. felix szerint:

    Már a hirhatár is tiltott?

  47. felix szerint:

    Akkor talán ez jó lesz Bugi részére segédanyag gyanánt.
    Valahogy mindenhol oklevélről van szó.

  48. Bugi szerint:

    Felix: tehát, szerinted a tanároknak nincs felsőfokú végzettségük, ők nem diplomások? Vagy ez csak azokra vonatkozik, akik nem voltak az elvtársaid? Annyira primitív ember vagy.

  49. felix szerint:

    Bugi!
    Nincs tehát, illetve.
    Tehát a három diploma.
    1,…………………….
    2,…………………….
    3,…………………….
    Te jössz.

  50. felix szerint:

    Egyébként ha jól olvastam nem tanár, hanem tanító.
    Csak a pontosság kedvéért.

  51. ebihal szerint:

    Bugi!
    Főiskolai végzettsége van, tanító. Az egyetemen végzetteket szokás tanárnak nevezni.
    Sem a közoktatás vezetői, sem a környezetpedagógusi oklevél nem önálló tanári vég-
    zettség. Továbbá, az első 5 évben csak gyerekfelügyelő lehetett, 87-88 könyvtáros, és
    ha igazat mondtál minimum 1 év katonaság. Tehát a 82-98 közötti időszakból max. 8 év
    amikor taníthatott, amivel semmi gond, DE akkor ezt kell mondani!

  52. Tarjányi László szerint:

    Én viszont szeretném ha Felcsút helyett Csepel lenne Magyarország közepe! Jól jönne nekünk egy csepeli miniszterelnök! Miniszter volt kettő is, Gyurkó és Lotz, de semmi előnyünk nem származott belőle! Volt néhány államtitkár is Csepelről, azok sem hoztak semmit Csepelnek!
    Magasra kell helyezni a lécet, miniszterelnök kell Csepelről Csepelnek! Talán arra várjunk hogy Orbán ide is kinevez egy miniszterelnöki megbízottat? Felcsútra is felesleges, csak valamelyik csókosnak már nem tudott jobb pozíciót biztosítani!

    Németh Szilárd tudja amit kell, parancsolni, számon kérni, kirúgni! Orbán sem tud többet, ezek a hatalmi eszközök. Gondolkodó is mindig azzal védte Orbánt, amit tesz, azok csak hatalomtechnikai eszközök! Nos kellene nekünk egy új fideszes miniszterelnök, aki szétcsapna az oligarchák között, egy magyar Putyin! Nekem bárki megfelel, aki véget vet ennek a 25 éve tartó szabadrablásnak! Hogy volt Simicska, ma meg van Mészáros Lőrinc és Garancsi István, ez bizony ORBÁNT MINŐSÍTI! Hogy ilyen képzetlen senkiháziakat tart a közelében mint Habony, az már csak hab a fideszes tortán!

    Kell egy TAKARÍTÓ, aki rendet tesz az országban!
    Dixi, Tarjányi László.

  53. Bugi szerint:

    Tehát, szerinted ha valaki tanár, de nem kommunista, és nem is MSZP-tag, akkor nem diplomás. Leülhetsz, egyes.

    Még mindig nem érted, hogy a diplomát nem a párt adja.

  54. felix szerint:

    Bugi.
    1.
    2.
    3.
    A feladat többi részét ismered.
    A többi csak a te képzelgésed.
    HAJRÁ BUGI.

  55. felix szerint:

    Elég lesz a – bocsánat tévedtem- is.

  56. ebihal szerint:

    Bugi!
    Melyik mondatot nem érted?

  57. Bugi szerint:

    Ha szerinted csak kommunistáknak és MSZMP/MSZP-tagoknak lehet diplomájuk – de azoknak akkor is, ha nyolc általánosuk van – kár vitatkozni azon, hogy egy nem kommunistának hány diplomája van.

    Érted? Nem.

  58. Bugi szerint:

    Amúgy menj be egy falusi csehóba, és mondd el az elméletedet arról, hogy a tanároknak nincs diplomájuk, ha nem kommunisták és nem tagjai az MSZP-nek. Még ott is ki fognak röhögni.

  59. felix szerint:

    Bugi!
    Hol olvastad azt, hogy a tanároknak nincs diplomájuk?

  60. felix szerint:

    De előbb nyugodj belel a tanítóba.

  61. Bugi szerint:

    Ti írtátok, te szerencsétlen. Tényleg ilyen hülye vagy?

  62. felix szerint:

    Talán ha idéznéd, vagy adnál egy linket róla.
    A jelzőket majd utána kiosztjuk.

  63. ebihal szerint:

    Bugi!
    Utoljára, a tanár nem azonos a tanítóval, ez idáig tiszta?

  64. felix szerint:

    Lejárt a munkaidő?

  65. Bugi szerint:

    Tisztázzunk valamit: ha valakinek van diplomája, akkor szerintetek miért nincs – amennyiben nem kommunista?

  66. Bugi szerint:

    Amúgy örülök, hogy Németh Szilárdot már nem tudjátok mással kritizálni, csak azzal, hogy ha nem kommunista, akkor diplomája sem lehet 😀

  67. felix szerint:

    Bugi!
    Maradjunk a témánál. 🙂
    1.
    2.
    3.
    És egy idézet.
    Amúgy meg örülj.

  68. GONDOLKODÓ! szerint:

    Amennyiben rám gondolt T. Tarjányi úr, én nem változtattam meg a nevem, s nem is látom annak értelmét. Csupán visszavonulót fújtam, mert értelmetlennek tartom a meddő vitákat. Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy a környezetnek mindenkor van determináló hatása.
    Ennek ellenére, csodálkozom!

    Van nekem egy jó szomszédom,
    Sajnos éppen trombitás,
    Ha megfújja trombitáját,
    Zeng belé az egész ház.
    Nem is volna nagy baj az,
    Hogy használja a hangszerét,
    Csak ne fújná állandóan
    Ugyanazt az egy zenét.

    Pam-pam pa-pa-rapépa pam-pam,
    Pa-pa-ra-pa pam-pam,
    Pa-pa-rap-pa pa-pa-pa-pa.

    Tegnap aztán közöltem, hogy
    Unom már a slágerét,
    Drága, kedves szomszéd bácsi,
    Játsszon inkább beat-zenét.
    Azt felelete haragosan:
    Minden beszéd hiába,
    És akinek nem tetszik,
    Az menjen el a csudába!

    Pam-pam pa-pa-rapépa pam-pam,
    Pa-pa-ra-pa pam-pam,
    Pa-pa-rap-pa pa-pa-pa-pa.

  69. felix szerint:

    Így néz ki a megfújt visszavonuló- 🙂
    “Legutóbbi hozzászólások:
    GONDOLKODÓ!: Nem szabad elfeledni!!! Az Úszó Pápa, Szécshy Tamás alapította meg a KSI-t, s az ő módszerével…
    GONDOLKODÓ!: dr. Hargitay Andrást személyesen ismerem fiaimmal együtt, csak nem minden nap találkozom vele, s láss…
    GONDOLKODÓ!: Óriási beruházás vette kezdetét a 2017-es úszó VB.-t illetően! Gy. T. mindig szerette a “nagy…
    GONDOLKODÓ!: Szabó Tünde lett az államtitkár, valószínűen Czene Attila lenne a MU”

  70. GONDOLKODÓ! szerint:

    Te tetű, a kurva anyáddal szórakozzál, takarodj haza.

  71. felix szerint:

    Mi van kiscsibém?
    Kiakadt az álságos felsőbbrendűséged?
    Csak előjött az igazi arccod . Egyébként én itthon vagyok és te?

  72. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Lehet, hogy a GONDOLKODÓ itt megnyilvánuló kultúráját féltette Vezírünk a migránsoktól?! 😛

  73. nagyapó szerint:

    A frusztrált ellenzékiek jól szórakoznak, igaz írásaiknak a cikkhez semmi köze. Így azután hajtanak az 5% elérésére, mivel egy polgár enyhe hányingert kap olvasásukkor.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  74. felix szerint:

    Az lehet, mert -fiaival együtt- személyesen ismeri.

  75. GONDOLKODÓ! szerint:

    Te Patkány én az Andrássy úton nem mutogatni járok magamat, ne irigykedjél. Foglalkozz a Kórus utcával, bár az sem neked való, mert a hazád(otthonod) neked nem ott van. Takarodj!

  76. GONDOLKODÓ! szerint:

    A szerelmes pár ismét készül az esti nászra. Kézen fogva járnak.
    Kiscsibéddel, szerelmeddel foglalkozz, vazelint vigyél magaddal.

  77. felix szerint:

    Ne nevettess már te szerencsétlen.
    Az, hogy a Kórus utca beteges mániád lett a te bajod, mert sohasem laktam ott.
    Az Andrássy úton sem tudom, hogy ki mutogatta magát.
    Ismétlem én otthon vagyok minden magyar honfitársammal egyetemben.
    Szégyellem be vallani, hogy veled is közös a hazám, de hát nem nem lehet az ember minden magyarra büszke. Nekem a sváb is magyar, ha curikkol ha nem.

  78. felix szerint:

    “A szerelmes pár ismét készül az esti nászra. Kézen fogva járnak.
    Kiscsibéddel, szerelmeddel foglalkozz, vazelint vigyél magaddal.”
    Csak ennyire futja a zsenidből?
    Óvodai szint. /majdnem/

  79. nagyapó szerint:

    Ej-ej 1/2eszű1/2x! Milyen jó nekem, mert én itthon vagyok, nem otthon! Jó komcsi szokás a “múltat végképp eltörölni”, mert valami félix nevű írta, hogy látta a buzifelvonuláson Gyurcsány(i)t a külön földalattiba szállni! Hogyan került oda??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  80. felix szerint:

    Ajjaj vén pöcs.
    Nem azt írtam, hogy láttam, hanem azt hogy vele voltam.
    Nem ugyanaz a kettő.
    A szolidaritás nem egyenlő a magamutogatással.
    Ne égesd már te is magad!

  81. GONDOLKODÓ! szerint:

    A jelvénnyel ki mutogatta magát? Amikor egyik esetben akinek a seggét nyalod roma, a másik esetben az ami te vagy a jelvényeddel, és még posztolod is magad!
    http://media.giphy.com/media/Q6lrzliWvxS6c/giphy.gif

  82. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! “Vele voltam” írja, mármint a buzifelvonuláson. Tényleg nem ugyanaz, mint a “láttam”. “Vele voltam” kézen fogva, mint férfi a férfival?
    Nehéz ebből heteroszexuálisként kijönni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  83. felix szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Mivel még nem láttam a képet, nem tudom, hogy ki van rajta.
    Az biztos, hogy nem én.
    Ez éppen olyan hülye mániád mint a Kórus utca.
    A belinkelt képről lemaradtak a fiaid, vagy mégsem vagytok mindig együtt?

  84. felix szerint:

    Vén pöcs.
    Olvasd végig még egyszer!
    A Gy. F. kezében a kedves neje keze volt.

  85. GONDOLKODÓ! szerint:

    Arra figyelj amit írtál, s amire nagyapó is felhívta figyelmed. Kötelességed teljesítsd, legyél továbbra is vele, mint a “buzifelvonuláson.” Így váltogatod a partnereidet, “éces” is lehetsz, vagy már vagy? Szerencsétlen partnereid nem tudhatják mi várhat rájuk.
    A kép láthatóságának még nem jött el az ideje! Várj, te sötétség!

  86. felix szerint:

    Szegény hülye!
    Valóban ezen a tudati szinten élsz?
    Szar lehet a fiaidnak ilyen leépült apával.

  87. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mondd, hogy megy az üzlet a piros lámpás házban? Nehogy oda is behatoljanak ezek a gazfickók?!

    “Nem azt írtam, hogy láttam, hanem azt hogy vele voltam.”
    Ajjaj! Madarat tolláról, embert párjáról!!!
    Látod, ez a különbség! Amikor mi találkoztunk az egyik nagy áruházban a barátoddal, és feleségével vásárlás közben (számítógép), akivel te az Andrássyn szoktál), odajött és érdeklődött, de én szótlanul otthagytam, s távoztam a környezetéből, mint ahogyan mindenki hasonlóan tette akkoriban. (1999-ben) Az eladó miután rábeszélte az utolsó szar típusú masinára, büszkén mondta, hogy jól megszívatta! Úgy ahogyan téged szoktak.
    Normális ember vele nem dicsekszik, mint te! De, hogy még együtt sétálni, közben a seggét nyalni, az igazán a mélység. Rád jellemző!
    http://media.giphy.com/media/Q6lrzliWvxS6c/giphy.gif

  88. GONDOLKODÓ! szerint:

    Helyesbítés: 2009-ben

Itt lehet hozzászólni !