Újabb ónos eső és havazás boríthatja be az országot

MTI

figy

A közlekedők szempontjából kifejezetten kellemetlen idő valószínű szerdán. Az előrejelzés szerint az ország egy részén hullhat még ónos eső, eközben sokfelé újra havazhat, és marad a fagypont körüli csúcshőmérséklet. Csapadékos időjárást jósolnak hétvégére is.

Szerdán borult lesz az ég, és megint hullhat csapadék: a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön, a Tiszántúlon ónos eső, eső, az északabbi területeken ónos eső, havas eső, hó egyaránt lehet. Késő délután a Dunántúlon akár kiterjedtebb havazás is kialakulhat. A csapadék mennyisége bizonytalan, de több helyen van esély 5-10 centiméternyi friss hóra is. A szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok körül valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki több megyére ónos eső és havazás miatt is.

Az ónos eső veszélye miatt szerdán Budapestre és Pest megyére, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a havazás miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Szerda éjjel nyugaton -10 fokig is süllyedhet a hőmérséklet, máshol 0, -6 fok várható.

Csütörtökön már lehet egy kis napsütés, majd délutántól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Kezdetben keleten, délkeleten, majd estefelé nyugaton valószínű vegyes halmazállapotú csapadék. A szél itt-ott megélénkül, 0 és 5 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Pénteken is várható csapadék, de csitul a szél, és 1,6 fokig emelkedhet a nappali hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint hétvégén ugyancsak hullhat eső vagy ónos eső, és pár fokkal 0 fok felett alakul a nappali csúcs.

Az időjárás-előrejelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján lehet követni, az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút, a rendőrség és a BKK Info oldalán találhatóak információk, a katasztrófavédelem közleményei pedig itt érhetőek el.

Itt lehet hozzászólni !