Rangos díjat kaphat a kettős gyilkosságról készült dokumentumfilm

Csepel.info

a_csepeli_kettos_gyilkossag_

Rangos díjra jelölték “A csepeli kettős gyilkosság – hatalmat mindenáron” című dokumentumfilmet – értesült a Csepel.info. A film készítőit meghívták a Kamera Korrektúra díjátadó gálájára, amelyet a Boscolo Hotel New York Palace-ban rendeznek meg december 21-én. Úgy tudjuk, hogy a meghívás oka az lehet, hogy a csepeli dokumentumfilm a kategóriájában a legjobbak közé került.

A filmet először április 27-én díszelőadáson az Uránia Filmszínházban, majd szeptember 7-én, a nagyközönségnek a Duna Televízióban vetítették le. A dokumentumfilm a 2009 január 7-én Csepelen történt iskolai kettős gyilkosság eseményeit dolgozta fel. A filmben interjúk készültek a szakemberekkel ésa  hozzátartozókkal, valamint rekonstruált jeleneteken és archív felvételek alapján mutatják be a tragédia pillanatait. A filmet Csarnai Attila és Géczy Dávid rendezte, producere Skrabski Fruzsina volt.

Csarnai Attila, a film egyik rendezője, a Csepeli Hírmondó munkatársa közben egy új dokumentumfilm elkészítésére kapott megbízást, miután egy többfordulós pályázaton elnyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatását. A most készülő dokumentumfilmben a kelet-ukrajnai háborúban részt vevő magyar és ukrán katonák sorsát mutatják be. A film producere ezúttal is Skrabski Fruzsina.

Csepel.info

2 hozzászólás “Rangos díjat kaphat a kettős gyilkosságról készült dokumentumfilm” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    Azt hittem, hogy valami “rangos” díjra?!
    Eltúloztátok.

  2. azta szerint:

    Savanyú a szőlő kisköcsög.

Itt lehet hozzászólni !