“Ez már válságövezet” – kamionsofőrök horrortörténetei calais-ról

VS.hu

cmigd01

Van, aki már nem is vállal fuvart arrafelé. Óriási büntetések várnak a sofőrökre, ha feljutnak a kamionjaikra a menekültek, akik egyre nagyobb csoportokban, egyre agresszívebben, illetve felkészültebben támadják a járműveket.

“Pár hónapja még 5-6 fős csoportok próbáltak feljutni a kamionokra, most már 20-30 emberből álló csoportok jönnek. Egyre erőszakosabbak. Megszólítanak, kéregetnek.

A calais-i helyzetről mondja ezt egy magyar kamionos, aki 9 éve visz fuvarokat Nagy-Britanniába. A francia területen lévő, Nagy-Britanniába vezető átkelő közelében valóságos menekült-sátortábor alakult ki, szemre több száz méter hosszú és 60-70 méter széles.

Hozzáteszi: a kamionban ülő sofőrökre komolyan nem támadnak, de más helyzetben előfordul dulakodás, mikor például a sofőr megy vissza a boltból, és nem akar adni az ételből. „Ilyenkor van, aki mutatja, ha nem adsz, elvágom a torkod.”

Mostanában az ő kamionjával senki sem próbálkozott, évekkel ezelőtt viszont felszíjazta magát egy ember a hátsó tengelyére, azt észrevette. De látott halált is.

“Három-négy hónappal ezelőtt egy menekült felugorhatott egy kamionra oldalról, de valószínűleg leesett róla, és az autó átment rajta. Én már csak a letakart holttestet láttam, meg a féknyomot, mikor kikerültem a kamiont.

A calais-i helyzet most egy magyar kamionos felvétele miatt került a figyelem középpontjába. A 15 perces, kommentárokkal erősen tűzdelt felvételt pár nap alatt több mint 2 millióan látták.

HÓNAPOK ÓTA EZ VAN

Calais most már válságövezetnek tekinthető – mondja Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének szóvivője. Ő és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének főtitkára, Dittel Gábor is elítélte a sofőr tettét, hogy ráhúzta a kormányt a menekültekre, bár mindketten azt mondják, az általános helyzet pontosan olyan, mint amilyennek a felvételen látszik.

„Több mint egy éve ilyen a helyzet, a sofőrök óriási pszichés nyomás alatt dolgoznak. Egyeseknél elszakad a cérna, noha ennek nem lenne szabad megtörténnie” – utal Árvay a videón látottakra. Árvay Tivadar kamionosok beszámolói alapján azt mondja,

“a járművek folyamatosan veszélyben vannak, a sofőrök pedig abban az értelemben, hogy ha a szélvédőt bedobják egy fél téglával, abból bármi lehet.

Ezért is van, hogy sok sofőr nem száll ki a kocsiból, van, akinél a munkáltató kifejezetten tiltja is ezt.

„Vannak helyzetek, amikor kénytelen kiszállni, például mikor a menekültek visszahajtják a kamion egyik tükrét, vagy ha fölkapaszkodik valaki. Ilyenkor rendszeresek a lökdösődések, dulakodások, amiben meg is sérülhet egy sofőr” – mondja Árvay, aki ugyanakkor komolyabb verekedésről nem hallott.

„Minden körülmények között az emberélet a legfontosabb, tehát a sofőr ne gázoljon el senkit, de magát is próbálja megóvni, és utána a rakományt, amelyért, ahogy a járműért is, a sofőr felel. Az lenne a normális, ha az ott működő hatóságok megakadályoznák az ilyen helyzeteket, de ezt nem tudják megtenni” – teszi hozzá Árvay.

Forrás: VS.hu

6 hozzászólás ““Ez már válságövezet” – kamionsofőrök horrortörténetei calais-ról” bejegyzésre

  1. szigetország szerint:

    Nos, kb. így néz ki az a “békés” bevándorló áradat, amelyet a balliberális rokonszenvezők a védelmükbe vesznek…. A kamionos nem beszél politikailag korrekten, de éppen ettől válik rokonszenvessé. Azt mondja, amit az emberek 90-95 százaléka gondol.

  2. Grün Izidor szerint:

    szigetország!
    Ahogy hallgattam a kamionos saját felvételét kommentelő saját szavait túlzásnak érzem fityesz óriásplakáton szereplő felhívását!
    “Nem veheted el a mi magyar kultúránkat!”
    Ezt féltettük tőlük?!
    Honnan a tudásod, hogy a zemberek 90-95 %-a mit gondol, mikor még a fityesz kétharmaddal megszavazó kétmilliónak a fele sem írta alá az újabb adatgyűjtő-ívet?! 😀

  3. nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! 1 millió ember aláírta. Ez a lényeg. Honnan veszi, hogy aki nem írta még alá, az ellenzi? Ebbe buktak meg a szocik. 10 %-ukat 90-nek hitték/hiszik.
    Ezért igaz, hogy…

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    Aki megrökönyödött a kamionos cselekedetén, annak a segge alá egy kamiont, ugyanott, csak éjjel. 😉

  5. ebihal szerint:

    vén barom!
    Néhány kiló krumplival megvett aláírásokkal döngeti a mellét?

  6. 0100111011101 szerint:

    vakítás….

Itt lehet hozzászólni !