Orbán ezért lett fő gonosz – úgyhogy gyorsan lemásolják

Vélemény – Dévényi István

Lezárták a magyar-horvát zöldhatárt

Bár idehaza mérsékeltebb lángon ég a bevándorlástéma, mióta a határzár miatt elmenetelnek, pontosabban elvonatoztatódnak és elbuszoztatódnak mellettünk a migránsok, két hír mindenképpen érdemes a figyelmünkre. Tudniillik, hogy az osztrákok biztosan, a szlovének pedig nagy valószínűséggel ugyancsak kerítést építenek az államhatárukra.

Konkrétan:

“Természetesen kerítésről is szó van” – közölte az osztrák belügyminiszter az Ö1 osztrák közszolgálati rádió szerda reggeli műsorában azzal kapcsolatban, hogy Ausztria erősíteni kívánja az osztrák-szlovén határ ellenőrzését. “Természetesen kerítésről van szó, de nem arról, hogy lezárjuk a határt” – fogalmazott Johanna Mikl-Leitner, utalva arra az előző nap már elhangzott bejelentésére, hogy Ausztria “megerősített létesítményeket” hoz létre a határon, Ezek a létesítmények segíthetnek abban, hogy a menekültek rendezett, ellenőrzött formában lépjék át a határt – tette hozzá a miniszter.

Illetve:

Szlovénia a horvát határ megerősítésére készül, erre utal az STA szlovén hírügynökség szerda reggeli értesülése, amely szerint a nap folyamán összeül a szlovén nemzetvédelmi tanács, és olyan döntést hozhat, hogy több katonával vagy fizikai akadállyal erősítik meg az ország horvátországi határát.

És akkor most azért se írom, hogy bezzeg amikor az Orbán-kormány kezdett a határzár építésébe.

31 hozzászólás “Orbán ezért lett fő gonosz – úgyhogy gyorsan lemásolják” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    “Áprilisban a teljes népesség huszonnyolc százaléka választotta volna miniszterelnöknek Orbán Viktort, októberre viszont másfélszer többen, a megkérdezettek negyvenhárom százaléka nyilatkozott így – derül ki a Nézőpont Intézet felmérésből.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Grün Izidor szerint:

    Öreg Komcsi!
    Csak a miheztartás végett!

    Orbán Viktort a parlamentbe a szavazásra jogosultak csaknem felének a csaknem fele (kétmillió ember, a teljes népesség kb. egyötöde) által kétharmaddal bejuttatott fityesz frakció választotta miniszterelnökének! 😛 😀

  3. nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Most számolja ki hányan szavaztak ellene! Meg fog lepődni, ill. rég tudja.
    Orbánnak az Európai Néppártok vezetői előtt mondott beszédét nagy taps kísérte, Merkel zavartan rendezgette papírjait, Gál Kingát pedig alelnökké választották.
    Ez komoly elismerése országunknak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Grün Izidor szerint:

    Öreg Pöcs!
    Semmit nem kell számolni!
    Logikusan lekövethető, a szavazáson megjelentek kb. fele (53%) szavazott ellene, hiszen a fityesz 43%-ot kapott! 😀 😛

  5. felix szerint:

    Vén pöcs!
    Ne legyél annyira elájulva, mert 12 tagszervezet ad 10 alelnököt.
    Egy elnököt egy meg titkárt, ha jól emlékszem.

  6. szigetország szerint:

    Pár hete még lenácizták a magyarokat liberális körökben, ma már példának állítják egyre többen szerte Európában.

    Emlékszem, hogy harsogták: “A kerítés nem fogja megállítani a migránsokat!” De!! A kerítés megállította az áradatot — na, ezért kéne bocsánatot kérnie a sok hazudozónak… akikből hiányzott a józan ész és az a képesség, hogy rájöjjenek: csak a határozott cselekvés vezet eredményre. Mert mi van most másutt? A gazdag és pöffeszkedő nyugat a káosz szélén tántorog.

  7. Vazul néni szerint szerint:

    Grün nagyon jól cselekedett az az egy akárhányad hogy Orbán lett a miniszterelnök még belegondolni is rossz mi lett volna ha Gyurcsány vagy libás Gordon lenne most a miniszterelnök

  8. felix szerint:

    szigetország.
    A magyarokat senki sem nácizta le, legfeljebb a kormányt.
    Azt meg nem teljesen ok nélkül.

  9. szigetország szerint:

    félix!

    Pl. az a Faymann nácizott, akit most a bajorok is brutális gengszternek tartanak.

    Aztán: Magyarországon nem volt szállások gyújtogatása és menekültek összeverése, ellenben több nyugati országban ez már rendszeres. Tehát azért volt náci a magyar kormány, mert nem engedte a szálláshelyek felgyújtását és a migránsok összeverését a Keletinél? Pedig a Keletinél voltak próbálkozások… de a rendőrség közbelépett. Ez baj?

  10. felix szerint:

    A kormányt de nem a magyarokat.
    Ezen mit nem lehet érteni?

  11. Tarjányi László szerint:

    Mit összeszenvedett a Fidesz szeptember 3-a előtt, hol engedte a migránsokat a vonatra, hol nem. Vitte őket Debrecenbe meg nem is. Azok meg kitörtek a debreceni táborból. Budapestet telerondították, a Fidesz újabb tranzitzónát készült felállítani a Verseny utcában, amiért még a blokkádoló jobbikosokat is le kellett tartóztatni.

    Egyedül az eszes parasztgyerek mondta meg, hogy lehet a dublini egyezményt úgy betartani, hogy mégis megszabaduljunk a migránsoktól! Nem Debrecenbe kell vinni a migránsokat, hanem a nyugati határ közelében levő BEFOGADÓ ÁLLOMÁSRA, ahonnan a migránsok ÖNTEVÉKENYEN, GYALOG ÁTMENNEK A SZOMSZÉD ORSZÁGBA!

    Ez a megoldás teljesen törvényes, mert a dublini egyezmény szerinti BEFOGADÓ ÁLLOMÁSRA történik a szállítás, s nem az államhatárra, mintahogy történik Horvátországban és Szlovéniában, sőt Ausztriában is!

    http://csepel.info/?p=43770#comment-248597 “Magyarország csak észhez
    térítette a nyugatot a menekültvonatokkal?”
    Tarjányi László szerint:

    2015. szeptember 02., szerda – 22:34

    OKOS ÉS TÖRVÉNYES MEGOLDÁS! Magyarország az összes délen bejövő migránsnak adjon menetlevelet a vámosszabadi menekülttáborba, azzal hogy ott fogják elbírálni a menedékkérelmüket! A többit megoldják a migránsok, Vámosszabadi határátkelőhely Szlovákia felé, pár perc gyalog.

    Javaslat Németh Szilárdnak, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnökének, Magyarország leendő vezetőjének. Copyright Tarjányi László.

    Aki érdekelt, kérem továbbítsa!

    http://csepel.info/?p=43798#comment-248760 “Bicskén pattanásig feszült a helyzet – megdöbbentő videó”
    Tarjányi László szerint:

    2015. szeptember 03., csütörtök – 22:44

    Baj akkor van ha egy fideszes gondolkodni kezd, mert akkor mindent elront!

    Tegnap este javasoltam annak akit illet, hogy minden Röszkénél belépő menekültnek adjanak egy papírt, hogy menedékkérelmét a Győr-Sopron megyei Vámosszabadi befogadó állomásán fogják elbírálni, s ezzel az igazolással ingyen utazhassanak a célállomásra!
    Vámosszabadi egyébként határátkelőhely Szlovákia felé, pár perc gyalog a befogadó állomástól, a többit meg majd megoldják a menekültek! Kértem a javaslat továbbítását az illetékes felé.

    Mit tesz erre a fideszes döntéshozó? Gondolkodik! Bár ne tette volna, az eszes parasztgyerek javaslatát változtatás nélkül kellett volna megvalósítani! Akárcsak 2002-ben! Akkor is gondolkodtak, aztán változtattak az eredeti javaslaton (azonnal gázárcsökkentést ígérjenek!), csak a gázár változatlanul hagyását ígérték, vesztettek is!

    Az illetékes mégsem valósíthatta meg az eszes parasztgyerek javaslatát a menekültválság megoldására, mert akkor NEM ADHATTA VOLNA ELŐ SAJÁT ÖTLETEKÉNT (!), ezért a vámosszabadi befogadó állomást a bicskei befogadó állomásra változtatta! Persze oda nem mentek volna önként a migránsok, így EL KELLETT RABOLNI ŐKET A MEGTELT VONATTAL! Annyi eszük a migránsoknak is van, hogy a célállomást megkeressék okostelefon térképapplikáción!

    Vámosszabadi a szlovák határon van, át lehetett volna sétálni gyalog, a szlovákok meg úgyis továbbengedték volna a migránsokat Csehországba, a csehek meg Németországba!

    Kedves fideszes ILLETÉKES, ez jól elrontottad! Felesleges szerencsehozó talizmánnak tekinteni az eszes parasztgyerek ötleteit, ha gondolkodással azt elrontjátok!

    Apropó, a liberális média és politikai közösség kérte, szíveskedjék jelentkezni annak az idiótának, aki ezt a bicskei vonatmegállítást kitalálta!
    Kedves ILLETÉKES, illene ennek a kérésnek eleget tenni!

  12. ebihal szerint:

    szigetország!
    A kerítés nem állította meg őket, csak elterelte. Aztán a horvát határtól mi ugyan úgy
    szállítottuk őket az osztrák határra, mint a szerbek hozzánk! Pedig, hogy fel voltunk
    háborodva!

  13. ebihal szerint:

    Vazul néni!
    Legfeljebb néhány üresen kongó stadionnal kevesebb lenne!

  14. szigetország szerint:

    ebihal!

    Ma nagyon alulteljesítesz. Ki a pöcsöm mondta, hogy a Magyarországon felépített kerítés a horvát szakaszon is megállítja a vándorokat?
    Te eszetlen, a magyar kerítés Magyarország megvédésére szolgál, s ezt a célt elérte! Ó, te agyatlan — látom, nálad nem csak az órát állították át vasárnap.

  15. ebihal szerint:

    szigetország!
    Akkor mi a faszért építettünk oda kerítést? Próbálkozz már valami épkézláb
    gondolattal!

  16. szigetország szerint:

    ebihal!

    Most viccelsz vagy tetteted magad?

  17. ebihal szerint:

    szigetország!
    Látom te is viccnek tartod, hogy tőled értelmes dolgot várok!

  18. Tarjányi László szerint:

    Ma este úgy látszik Szigetország a soros Admin! 😉

  19. Grün Izidor szerint:

    “Ma este úgy látszik Szigetország a soros Admin! ;)”
    Nem lehessen az!
    Ezekkel a képességekkel még klíringaszisztant sem lehetne! 😀 😛

  20. Vazul néni szerint szerint:

    Ebihal több stadion és kevesebb menekült ,vagy kevés stadion és sok menekült a jobb ??

  21. Vazul néni szerint szerint:

    Azért a sok orbánozás ,stadionozás ,mellett ezt is elolvashatnátok http://mandiner.hu/cikk/20151028_hollai_hehs_otto_europa_a_vesztebe_rohan_az_unio_felbomlasa_csak_ido_kerdese hogy megértsétek Orbán döntéseit

  22. felix szerint:

    Vazul néni!
    Ez nem a Viktor által preferált nemzetállami szint.

  23. Grün Izidor szerint:

    “Két új, fűtött edzőpálya épül idén a felcsúti fociakadémiához, plusz egy, a fűtést ellátó, milliárdos Makovecz-stílusú kazánház” – írja a NOL.
    .
    Szegény Imre bácsi! Ha ezt megérhette volna, hogy kazánházi stílust neveznek el róla mint művészi irányzatot! 😀
    .
    http://propeller.hu/itthon/3167370-makovecz-stilusu-kazanhaz-epul-milliardert-felcsutra

  24. Vazul néni szerint szerint:

    Ha nem viselkedünk az amerikai érdekeknek megfelelően ,és saját érdekeinket IS próbáljuk ,érvényesíteni ez történik http://hungarian.hungary.usembassy.gov/bell_10282015.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201510

  25. Grün Izidor szerint:

    Vazul néni!
    Ősi dakota bölcsesség: “A nóta mindig azé aki fizeti!” 😀 😛

  26. Vazul néni szerint szerint:

    Mert az amerikai kerítés demokratikus ,kedves,érdekes http://www.erdekesvilag.hu/a-3300-km-hosszu-usa-mexiko-hatar/ a magyar meg náci ,kirekesztő ,fasiszta http://civilhetes.net/images/2015-08/22/L3043146.jpg 🙂

  27. Vazul néni szerint szerint:

    Mert az Orbán bármit épít az vagy pénzkidobás ,vagy nevetséges,vagy fölösleges ,vagy rossz, mint a demokratikus és a fasiszta kerítés esetében 🙂 is nem-de?

  28. Grün Izidor szerint:

    “A külgazdasági és külügyminiszter szerint a Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet által felvetett kérdéseket Magyarország az Európai Unióval vitatja, illetve vitatta meg, és azokat le is zárta. Szijjártó Péter ezt csütörtökön a nagykövetnek a Budapesti Corvinus Egyetemen a magyar-amerikai kapcsolatokról tartott szerdai előadására reagálva közölte.”
    .
    Ne szójjá be!
    Ha kicsit rossz kedvében van a mi Kakadunk könnyen hadüzenet lehet a vége!
    “A magyar katona egy szál szuronnyal többet ér, mint egy amerikai katona ötezer rakétával” mondta egy nagy magyar stratéga! 😀 😛

  29. Vazul néni szerint szerint:

    Isten őrízen minket a megbonthatatlan (amerikai,és szovjet) barátságoktól 🙂

  30. Vazul néni szerint szerint:

    Ne szójjá be! Magyarország túl kis ország ahhoz ,hogy egy nyílt konfliktust bevállaljon Amerikával ,de valamit mondani kellet .

  31. ebihal szerint:

    Vazul néni!
    Ha neked ez ilyen egyszerű, az a te bajod. Engem azonban kurvára bosszant, hogy
    miközben az ország ezer problémával küzd, ennek a felcsúti senkinek a kénye-kedve
    szerint épülnek stadionok, közpénzből.

Itt lehet hozzászólni !